Piedalies mākslinieka Jāņa Rozes dzimto māju apkārtnes sakopšanas talkā!

2017. gadā apritēs 190 gadu kopš dzimis Jānis Staņislavs Roze, viens no latviešu profesionālās glezniecības pamatlicējiem, pirmais ievērojamākais portretists.

Jānis Roze dzimis Kocēnu novada Caurumkrogā, tagadējās "Saulītēs". Mākslinieks savus labākos darba gadus pavadīja Rīgā, būdams atzīts mākslinieks. 1854. gadā J. Rozem Pēterburgas Mākslas akadēmija piešķīra mākslinieka grādu, bet sešus gadus vēlāk - akadēmiķa grādu. Viņš ir pirmais latviešu mākslinieks, kurš ieguvis šo augsto atzinību.

Iedzīvotāju iniciatīvas grupa "Savam novadam", kas šogad piedalījās Kocēnu novada domes izsludinātajā neformālo iedzīvotāju iniciatīvu grupu projektu konkursā un saņēma finansējumu projekta "Jāņa Staņislava Rozes atgriešanās" realizēšanai, 2015. gada 24. oktobrī aicina visus brīvprātīgos uz mākslinieka dzimtās mājas "Saulītes" apkārtnes sakopšanas talku. Vēlams paņemt līdzi darba rīkus un labu garastāvokli. Talkas organizatori sola siltu zupu, kā arī iepazīstināt ar J. Rozes daiļradi.

Iniciatīvas grupas "Savam novadam" projekta "Jāņa Staņislava Rozes atgriešanās" mērķis ir popularizēt gleznotāja mākslas mantojumu un uzsākt apkārtējās vides sakārtošanu ievērojamā novadnieka dzimšanas vietas apkārtnē. Projekta ietvaros tiks veikta arī materiālu apkopošana par J. Rozi Vaidavas pagasta novadpētniecības pastāvīgajai ekspozīcijai, izveidots informatīvs stends, kā arī izstrādāts teritorijas labiekārtošanas plāns J. Rozes dzimtajām mājām.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Svini kāzas Jaunpils pilī!  Tukuma TIC
Jaunpils pils ir lieliska vieta kāzu svinēšanai. Senie pils mūri un brīnišķīgā apkārtne padarīs jums tik svarīgos brīžus patiešām | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 02.04.2024 - 20.03.2024 Māra Upmane – Holšteine un Goran Gora Valmieras TIC
19. aprīlī, 19:00 "Akustika" ielūdz uz unikālu un sirsnīgu tikšanos mūzikā ar Astro’n’out solisti Māru Upmani – Holšteini un viņas vīru, | Skatīt vairāk
20 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 03.04.2024 - 24.04.2024 Muzeju darba laiku apkopojums 2024.gadam Bauskas TIC
Apskates objektu un muzeju darba laika un cenu apkopojums 2024.gadam. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.52116394sec.