Notiks pirmais velo – kino festivāls «Kino Pedālis»

No 2016. gada 13.-15.maijam Valmierā un apkārtējos novados notiks Latvijā unikāls velo – kino festivāls "Kino Pedālis". Pasākums aizsāks jaunu tradīciju ik gadu pulcināt kā lielus, tā mazus velo draugus, lai veselu nedēļas nogali izzinātu, izdzīvotu un izgaršotu riteņbraukšanu neparastā duetā ar kino.

Festivāla "Kino Pedālis" mērķis ir pieteikt Valmieras pilsētu, Kocēnu un Burtnieku novadus kā riteņbraucējiem visdraudzīgāko galamērķi Latvijā, atklāt vasaras aktīvā tūrisma sezonu un piedāvāt kvalitatīvu atpūtu, sapludinot velo un kino robežas krāsainā brīvdienu piedzīvojumā.

Festivāls vienlaikus norisināsies Kocēnu un Burtnieku novados, bet tā centrs būs Valmiera, kas līdz šim bija labi zināma kā BMX un citu sporta veidu pilsēta, bet nu ir gatava kļūt par VELO Valmieru, jo pilsēta un tās apkārtne ir lieliski piemērota dažādu riteņbraukšanas stilu piekritējiem – ir gan pilsētas līganie veloceliņi, gan priežu mežu sakņainās takas, gan garāki velo maršruti uz apkārtējiem novadiem, gan trase un rampas ekstrēmāku sajūtu gūšanai. Katrai no velo braucēju grupām un subkultūrām ir savas intereses, domubiedri, parādes un sacensības, bet tos visus vieno neviltots velo entuziasms un cieņa pret divriteni, tieši tādēļ "Kino Pedālis"  aicina visus velo mīļus vienkopus izbaudīt festivālu!

Piektdiena – "Kino nakts"

Tā kā riteņbraucēji mīl arī kino, tad festivālā galvenais uzsvars tiks vērsts uz kino un velo kultūru mijiedarbību.  Piektdien, 13.maijā, notiks "Kino nakts", kuras laikā, pārvietojoties ar divriteņiem starp septiņiem neparastiem kinoteātriem, festivāla dalībnieki varēs sastādīt paši savu kino programmu un skatīt gan pašmāju, gan ārzemju filmas par un ap velo tēmu. Filmu programma vēl tiek papildināta, bet jau zināms, ka festivālu atklās filma "Pulksteņmeistars" par leģendāro latviešu velo mehāniķi Arkādiju Sveci, kurš savu mūžu veltījis velosipēdiem, un arī pats meistars ir apstiprinājis dalību pasākumā. Festivāla kinoteātri būs – kino "Gaisma", Valmieras Kultūras centrs un Tautas Harmonijas centrs Valmierā, Kokmuižas alus pagrabs Kocēnos, atpūtas komplekss "Avoti" – BMX Slavas zāle Burtnieku novadā, "Siltumnīca" Beverīnas novadā, kā arī pagaidām vēl viens slepens kinoteātris tuvējā apkārtnē.

"Kino nakts" programmā īpaša vieta ir paredzēta arī dažādu autoru iesūtīto filmu konkursam, tādēļ iesniegt savu darbu festivālam ir aicināti gan pieredzējuši kino veidotāji, gan jaunie režisori! Filmu konkursa galvenais nosacījums ir saturisks ekranizējums kādai no velo kultūras un riteņbraukšanas kā dzīvesveida šķautnēm. Filmu pieteikumi tiek gaidīti līdz 1.maijam. Galvenā balva – 500 eiro. Plašāka informācija par filmu iesniegšanu skatāma festivāla mājas lapā.

Sestdiena – "Velo brauciens" un "Velo bazārs"

Sestdien, 14.maijā, gaidāms festivāla centrālais notikums – velo brauciens, kad dalībnieki varēs izlemt, kurā no trim piedzīvojumu velo maršrutiem vēlas doties – "Ģimeņu pedālī" (ap 9 km), "Puspedālī" (ap 15 km) vai "Dižpedālī" (ap 35 km). Šīs nebūs sacensības, bet gan veselīga atpūta un spēle, kas izvedīs pa Valmieras un  novadu skaistākajam vietām un tūrisma objektiem līdz pat Valmiermuižai, Kocēniem, Sietiņiezim un Vaidavai. Festivāla velo maršruti būs pirmie Latvijā, kas  veicami ar īpašas mobilās aplikācijas palīdzību. Brauciena dalībnieki, izmantojot savas viedierīces, dosies piedzīvojumu maršrutos, pa ceļam piestājot interaktīvajos punktos, lai krātu punktus noslēguma loterijai, kā arī lielākajās pieturvietās dalībniekus sagaidīs pārsteigumi un izklaides. Turklāt bez kino arī neiztikt! Maršrutus bagātinās ar kino saistītas pieturvietas un performances, kurās iespēja piedalīties būs ikvienam dalībniekam.

Visas dienas garumā Valmieras centrā notiks arī "Velo bazārs", vienkopus pulcinot plašu skaitu velo jomas pārstāvju, sakot ar velosipēdu un aksesuāru tirgotajiem līdz velo entuziastu grupām un subkultūru virzītajiem. Bet sestdienas vakarā Valmieras centru pieskandinās "Kino Pedāļa" ballīte ar kopīgu finišu, lielo loteriju, komiķiem, mūziķiem, video projekcijām, velo paraugdemonstrējumiem un citām atrakcijām, kas patiks kā lieliem, tā maziem velo draugiem.

Svētdiena – "Velo brokastis"

Svētdien, 15.maijā, "Kino Pedālis" aicina dalībniekus nesteidzīgi ripot uz laiskām vēlajām "Velo brokastīm" Valmiermuižā. Klētī, līdzas "Valmiermuižas alus" darītavai, festivāla dalībniekus sagaidīs īpašs brokastu piedāvājums, bagātīgi klāts galds un veselīgi atspirdzinājumi. Neiztrūks arī kino un kopīga atskatīšanās uz festivāla priekiem un piedzīvojumiem, bet līdzās esošajā Valmiermuižas pils parkā būs pieejamas zirgu izjādes un muižas rotaļu laukums bērniem. Brokastošanas noslēgumā interesenti varēs arī doties ekskursijā uz brūzi vai zirgu stalli.

Noderīgi dalībniekiem

Visas trīs festivāla dienas Valmieras apkārtnē dalībnieku ērtībām un priekam vietējie uzņēmēji gādās par atlaidēm un īpašiem piedāvājumiem maltītēm, nakšņošanai un citiem noderīgiem pakalpojumiem. Atpūtas kompleksā "Avoti" būs iekārtota festivāla telšu vieta, kā arī vairāki vietējie iedzīvotāji ir gatavi atvērt savu namu durvis festivāla dalībniekiem no citām pilsētām, lai sniegtu naktsmājas un kopīgi izbaudītu visas festivāla dienas. Savukārt ērtākai nokļūšanai uz Valmieru, sadarbībā ar AS "Pasažieru vilciens", maršrutā Rīga – Valmiera kursēs specvagoni ar velo novietnēm. Biļetes uz festivālu ir jau pieejamas.

Pasākumu rīko aktīvā tūrisma centrs "Eži" ciešā sadarbībā ar Valmieras pilsētas pašvaldību, Kocēnu novada pašvaldību, Burtnieku novada pašvaldību un "Valmiermuižas alus"  darītavu.

Plašāka informācija par festivālu šeit.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Skati Bauskas tūrisma objektus Lieldienās! Bauskas TIC
Lieldienu darbalaiks galvenajos tūrisma objektos. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienas Tukuma Pilsētas parkā Tukuma TIC
Tradicionālo svētku svinības jau atkal Tukuma pilsētā! Lieldienu izdarības, radošās darbnīcas, spēles, rotaļas, trušu māja un kazlēni, muzikālā | Skatīt vairāk
Skolēnu pavasara ceļvedis Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
Noderīgs materiāls skolēniem un ģimenēn plānojot pavasara atpūtu Jelgavas pusē. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpilī!  Jēkabpils novada TIC
Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpils novadā! Esi aktīvs, dodies dabā, apmeklē pasākumus! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.69868302sec.