Saulgriežos notiks vērienīga brīvdabas dejas izrāde «No zobena saule lēca»

2016. gada Saulgriežos, 21. jūnijā, Kocēnu novada Neikenkalna dabas koncertzālē Dikļos notiks vērienīga dejas izrāde "No zobena saule lēca", kuru organizē Kocēnu novada dome. Režisora Uģa Brikmaņa deju izrādes stāstu Agra Daņiļeviča horeogrāfijā krāšņā un aizraujošā uzvedumā paudīs aptuveni 500 dalībnieku - Vidzemes kori un deju ansambļi, bungu un dūdu grupa "Auļi", etnomūziķi Zane Šmite, Ivars Cinkuss, Kristīne Ādmine, Liene Brence.

Dejas lieluzvedumu 2010. un 2013. gadā bija iespējams vērot Ķīpsalas hallē Rīgā, bet šogad izrādi vēl iespaidīgāku darīs norises vieta – Neikenkalna dabas koncertzāle, ļaujot ikvienam klātesošajam izjust apkārtējās vides burvību, īpašo Saulgriežu noskaņu dabā un tautas vienotību.

Dejas izrāde "No zobena saule lēca" ir unikāla ne tikai vērienīgā dalībnieku skaita, bet arī vēstījuma un formas dēļ. Tajā mītisks stāsts par seno baltu dzīvi atspoguļots dejā, rituālos, dziesmās un scenogrāfiskos simbolos. Izrādes veidotāji radījuši būtisku kultūras vērtību, kas atspoguļo tautas zināšanu bagātību un dzīves gudrību. Deju horeogrāfija, iespaidīgais dalībnieku skaits, spēcīgā Auļu mūzika ļaus emocionāli uzrunāt ikvienu skatītāju, radot spilgtu pārdzīvojumu un raisot patriotiskas jūtas.

Uzvedumu veido profesionāla komanda: horeogrāfs Agris Daņiļēvičs; režisors Uģis Brikmanis; muzikālie vadītāji Ilze Grunte un Kaspars Bārbals, mūzika - bungu un dūdu grupa Auļi, scenogrāfs Aigars Ozoliņš, tērpu māksliniece Evija Dāboliņa. Projekta producents Edžus Arums (biedrība "TDA Katvari").

Izrādes tapšanā iesaistījušies gan pieaugušo, gan bērnu un jauniešu kolektīvi no Kocēnu, Burtnieku, Rūjienas, Beverīnas, Naukšēnu, Mazsalacas novada un Valmieras pilsētas. Jau šobrīd aktīvi norisinās izrādes programmas apguve gan individuāli kolektīvos, gan arī kopmēģinājumos, kas norisinās Kocēnos.

Dejas izrāde "No zobena saule lēca" ir valstiski nozīmīgs kultūras pasākums, kas ne tikai saistoši uzrunā lielu skatītāju daļu saturiskā vēstījuma dēļ, bet arī parāda tradicionālo kultūras pārstāvju iespējas veidot mākslinieciski augstvērtīgus kultūras pasākumus, tādējādi turpinot attīstīt latviskās dejas un koru mūzikas izpausmes formas.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 31.03.2024 Gaismas apsolījums koku stāstos Madonā Madonas TIC
1.aprīlī, LVM Kalsnavas arborētums aicina uz pasākumu “Koku stāsti gaismai”, ar tradicionālo dziedāšanas grupu “Saucējas” un krāsainām | Skatīt vairāk
Latvija
6 populārākie brīvdienu galamērķi šogad airBaltic
Dodies neaizmirstamos piedzīvojumos un baudi Balkānu pasakainos skatus, vēsturiskās vietas un neskarto dabu. | Skatīt vairāk
79 EUR
Lubānas mitrāja putnu vērošanas pastaiga Madonas TIC
Lubāna mitrājs un tā apkārtne var lepoties ar dažādām putniem un citām pievilcīgām dzīvotnēm. Aicinām braucienā uz Īdeņas un Kvāpānu zivju | Skatīt vairāk
,,Higiēna renesansē” Bauskas pilī Bauskas TIC
Bauskas pils rīkotā Senā dzīvesveida skolas nodarbība piedāvā uzzināt, kāda bija higiēnas kultūra renesansē. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.54408693sec.