Ludzas Novadpētniecības muzejā aicina uz izstādi «Par brīvu tēvzemi»

Atzīmējot Latvijas valsts svētkus un turot svētu Brīvības cīņu dalībnieku piemiņu, Ludzas Novadpētniecības muzeja darbinieki ir izveidojuši izstādi "Par brīvu tēvzemi", kas no 2019. gada 14. novembra ir skatāma muzeja izstāžu zālē.

Svinīga ekspresizstādes atklāšana notika 2019. gada 13. novembrī Ludzas J. Soikana mākslas skolā, kad kopā ar skolas audzēkņiem tika runāts par Latvijas valsts izveidošanos, tās galvenajiem simboliem, Latvijas atbrīvošanas cīņu norisi Ludzas novadā un   Brīvības cīņu dalībnieku pašaizliedzību un drosmi. Izstādes mērķis  – palīdzēt jaunajai paaudzei izprast sarežģītās Latvijas valsts vēstures lappuses, notikumu gaitu un mudinātu kļūt par savas dzimtās zemes patriotiem un celt nacionālo pašapziņu.

Izstāde "Par brīvu tēvzemi" tapusi ar Valsts kultūrkapitāla fonda atbalstu, īstenojot fonda mērķprogrammā "Latvijai – 100" atbalstīto projektu par izstādes "Par brīvu tēvzemi" izveidi. Projekta realizācijas gaitā tika apsekotas Brīvības cīņu piemiņas vietas bijušajā Ludzas rajona teritorijā, apkopoti LdNM krājumā  esošie materiāli par minēto laika posmu un vēsturiskajiem notikumiem. Ar VKKF atbalstu ir izgatavoti 5 izstādes baneri, kas ir viegli transportējami, tāpēc tie nākotnē varēs kalpot kā vērtīgs uzskates materiāls muzeja izstrādātās muzejpedagoģiskās programmas "Lācplēša diena" vadīšanas laikā. Par VKKF piešķirto finansējumu ir iegādāti arī 2 vēsturisku tērpu atdarinājumi – 20. gs. sākuma Latvijas armijas karavīra tērps un 20. gs. sākuma sievietes tērps, kā arī vitrīna eksponātu izvietošanai.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk
Latvija
Skolēnu pavasara ceļvedis Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
Noderīgs materiāls skolēniem un ģimenēn plānojot pavasara atpūtu Jelgavas pusē. | Skatīt vairāk
Grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” koncerts Valmieras TIC
12.aprīlī plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” akustiskais jubilejas koncerts kopā ar filmas | Skatīt vairāk
no 18 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu brīvdienas Liepājā Liepājas reģiona TIB
Gaidot pavasari, Liepāja priecēs ar Lieldienu rotājumiem – svētku olām un čivinošiem putniem, kā arī lielus un mazus aicinās uz svētku pasākumiem. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.37395811sec.