Notiks Ludzas novada festivāls «BĪZĪ SVĀTKI»

13. septembrī – Ludzas novada "BĪZĪ SVĀTKI"!

Rudens ir laiks, kad skaita cāļus, novāc ražu, novērtē padarīto un svin svētkus. Šoruden par godu Ludzas novada piecgadei un iedzīvotājiem par prieku svinēsim "Bīzūs svātkus". Festivāls notiks Ludzā, un tajā piedalīsies visu mūsu novada pagastu ļaudis.

Pulksten 10.00 Ludzas Tautas namā notiks rudens kompozīciju izstādes "Dyžan gļeits" atklāšana. Izstādes veidošanā aicinātas piedalīties novada iestādes, biedrības, iedzīvotāji un iedzīvotāju grupas. Kompozīcijas tiks izvietotas Ludzas TN mazajā zālē 12. septembrī no pulksten 17.00 līdz 19.00 un 13. septembrī no 8.00 līdz 9.00 (iesniedzot būs jānorāda: kompozīcijas nosaukums, autors, iestāde vai vieta, kur veidota kompozīcija.

Izstāde būs skatāma: 13. septembrī pulksten 10:00 – 15:30 un 14. septembrī pulksten11:00 – 15:00. Kompozīcijas vērtēs svētku organizatoru izveidota žūrija un izstādes apmeklētāji. Apmeklētāji nobalsot par kompozīcijām varēs 13. septembrī pulksten 10:00 – 15:00. Dalībniekiem tiks piešķirtas balvas un skatītāju simpātiju balva.

Izstādes nolikums ir pieejams www.ludza.lv

Pulksten 10.00-14.00 Ludzas pilsētas parkā būs Rudens stādu tirdziņš, bet no pulksten 12.00 bērniem par prieku darbosies piepūšamās atrakcijas.

Ludzas centrālajā laukumā (pie pašvaldības ēkas) no pulksten 12.00 līdz 14.00 skanēs Ludzas novada pagastu prezentācijas un notiks radošās darbnīcas "Rudiņs bīzeņs". Katrs pagasts prezentēs sevi un piedāvās radošās darbnīcas, izmantojot dabas veltes. Katrs pasākuma apmeklētājs varēs balsot par to telti (pagastu), kurā viņam visvairāk iepatikās. Balsošanas zīme būs jebkāda naudas vienība, sākot no 1 eurocenta. To vajadzēs iemest speciālajā balsošanas traukā pie attiecīgās telts. Uzvarēs tas pagasts, kurš savāks visvairāk punktu jeb saziedoto naudaszīmju. Saziedotie līdzekļi tiks nodoti veco ļaužu aprūpes mājai "Raipole".

Pulksten 15.30 no Ludzas pilsētas ģimnāzijas dosies svētku gājiens "Īt, ka bīzs!". Maršrutā pa Blaumaņa ielu – Skolas ielu – Raiņa ielu – Stacijas ielu līdz pilsētas parka estrādei par prieku sev un citiem ies Ludzas novada iestādes un pagastu pārvaldes. Piedalīties atraktīvajā svētku gājienā tiek aicinātas visas Ludzas novada iestādes. Gājiena dalībnieku izdomu vērtēs svētku organizatoru izveidota žūrija. Uzvarētājiem tiks piešķirtas "bīzos bolvys".

Pieteikties dalībai gājienā varat līdz 9. septembrim pulksten 12.00 pa e-pastu sarma-s-z@inbox.lv. Gājiena nolikums ir pieejams www.ludza.lv

No pulksten 16.00 līdz 18.00 pilsētu pieskandinās novada tautas mākslas kolektīvu "Bīzais svātku koncerts". Pasākums notiks Ludzas parka estrādē, un tā norises laikā tiks godināti izstādes "Dyžan gļeits", pagastu prezentāciju un svētku gājiena uzvarētāji.

Pulksten 19.00 kinoteātrī "Latgale" būs unikāla iespēja redzēt sevi un citus no malas. Jauniešu filmu nakts "Ludza TV" pasākumā tiks prezentēti video sižeti un īsfilmas, ko veidojuši Ludzas novada jaunieši, projekta "Ludza TV" mobilās komandas izveide” ietvaros. Skatītāju uzmanībai būs piedāvāti video par sekojošām tēmām: "Baikeri Ludzas pilsētā", "Cīši gords", "Projekta "Ludza TV" mobilās komandas izveide” meistardarbnīcām, "Uguns šovu" u.c.

Svētku izskaņā – "Uzbiziņei!" Ludzas Tautas namā. No pulksten 20.00 atpūtīsimies kopā ar grupu "Ginc un Es".


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 27.04.2024 Lielā Talka un ekskursija Ungurmuižā! Cēsu TIC
Pievienojies mums Lielajā Talkā un ekskursijā Ungurmuižā! Dosimies ekskursijā, pastaigā un sakopsim Ungurmuižas teritoriju! Piesakies anketā! | Skatīt vairāk
Laivojiens pa Gauju 25.maijā Gulbenes novada TIC
25.maijā norisināsies jau otrais aktīvās atpūtas pasākumu cikla “Normāls notikums” posms – laivojiens pa Gauju no Lejasciema līdz Pukstiem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 27.04.2024 27. aprīlī - lielais Stādu tirgus Madonā Madonas TIC
Stādu tirgus Madonā jau ir kļuvis par nozīmīgu pavasara tradīciju plašā apkārtnē. Tas ir īstais starts uzsākt praktiskus pavasara darbus dārzos un | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.63929296sec.