Pirmo reizi Talsos durvis vērs Mantu labotava

Talsu novada fonds sadarbībā ar „Baložu pastu“ sestdien, 6. janvārī, organizēs pirmo „Mantu labotavu” Talsos. Pasākums notiks „Baložu pasta”, Kalna ielas 4, otrajā stāvā no plkst. 14.00 līdz 18.00.

Kā jau liecina pasākuma nosaukums, tajā tiks labotas saplīsušās lietas jeb, runājot liriskāk, tām tiks dota otrā elpa. Šobrīd, kad reklāmas mūs mudina pirkt arvien vairāk lietu, „Mantu labotava“ piedāvā doties pavisam pretējā virzienā – parādīt un iemācīt cilvēkiem, kā mantām dot otru iespēju, samazināt atkritumu daudzumu un ietaupīt pašiem savus līdzekļus. Pasākuma organizatori tic, ka ir svarīgi iemācīt cilvēkiem, kā pašiem salabot savas lietas, kļūt neatkarīgākiem un retāk pirkt lietas, kas varbūt nemaz nav nepieciešamas, jo jau esošās ir gana labas.

Pasākuma organizatoriem izdevies atrast 5 brīvprātīgos palīgus. Tie ir gan profesionāļi, gan entuziastiski amatieri, kas parādīs un pamācīs, kā salabot salūzušās lietas. Gadījumā, ja mantu īpašniekiem pašiem nebūs pa spēkam lietas salabot, mūsu „labošanas guru“ to paveiks viņu vietā, kamēr apmeklētāji vēros procesu. Mūsu labotāji varēs palīdzēt ar elektronisko lietu un mobilo telefonu labošanu, datoru diagnostiku, apģērbu, koka un metālu priekšmetu, kā arī rotaslietu salabošanu.

Pasākuma laikā dalībnieki varēs ierasties ar savām salūzušajām lietām, un vēlams, ka katrs paņem līdzi tikai vienu lietu (ja katrs ieradīsies ar lielāku daudzumu, tad vienkārši veidosies rinda, kurā nāksies gaidīt).

Ieeja pasākumā un mantu labošana būs bez maksas, taču, ja kāds vēlēsies, viņš vai viņa var izrādīt atbalstu un pateicību ar simbolisku ziedojumu. Pasākumā būs pieejama arī tēja un kafija, ko apmeklētāji varēs baudīt, kamēr „guru“ atdos salūzušajām lietām otro elpu. Turklāt šī ir iespēja satikt jaukus cilvēkus, draugus un izbaudīt pozitīvu atmosfēru. Pasākuma organizatoru moto ir – rūpējies par dabu, sava maciņa biezumu un apgūsti jaunas prasmes!

Pasākuma ideja atceļojusi no Nīderlandes, kur “Mantu labotavu” kustība aizsākās 2009.gadā, un tālāk izplatījās arī citviet pasaulē. Šoreiz “Mantu labotava” atceļojusi uz Talsiem.

Sīkāku informāciju iespējams iegūt Talsu novada fondā – 28854343 (Lukaš, kurš uz jūsu jautājumiem atbildēs angliski) vai 25937564 (Sanita).

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
ZIEDOŠĀ HOLANDE! Vēl 10 vietas! Latvia Tours
🌷🌷🌷VISSKAISTĀKAIS PAVASARIS IR TUR, KUR IR ZIEDI! Hildesheima, Amsterdama, Keukenhofas ziedu dārzs, Volendama | Skatīt vairāk
no 350 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 05.04.2024 Sagaidīsim pavasari Augšdaugavas novadā! TAKA
Gaidām apmeklētājus mūsu dabas objektos Augšdaugavas novadā. | Skatīt vairāk
Klasiskās indiešu dejas koncerts Valmieras TIC
6.aprīlī plkst. 18.00 Līga Saukante aicina uz klasiskās indiešu dejas solokoncertu “Samvadita – Harmonija” Kocēnu Kultūras namā. | Skatīt vairāk
10 EUR
6 trending travel destinations for 2024 airBaltic
Venture beyond the ordinary and enjoy the picturesque views, historical sights, and pristine nature of the Balkans. | Skatīt vairāk
79 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.21317506sec.