Talsos notiks īpašs pasākums par svešiniekiem Latvijas dabā

Dabas aizsardzības pārvaldes (Pārvaldes) Kurzemes reģionālā administrācija sadarbībā ar Valsts augu aizsardzības dienestu 2019. gada 13. februārī plkst. 17.30 aicina Talsu apkārtnē dzīvojošos uz  izzinošu  pasākumu "Svešinieki Latvijas dabā. Vai tie mūs apdraud?". Pasākums notiks Talsu novada muzejā, Kārļa Mīlenbaha ielā 19, Talsos.

"Nereti esam dzirdējuši "briesmu stāstus" par tādām invazīvajām vai agresīvajām sugām kā Sosnovska latvānis, krokainā roze, signālvēzis vai Spānijas kailgliemezis. Pasākumā skaidrosim, kā tie nokļūst Latvijas dabā, arī mūsu dārzos, un ko varam darīt, lai neveicinātu Latvijas dabas noplicināšanos. Atsevišķa saruna pasākumā tiks veltīta arī jautājumam, kāpēc ainaviski skaistajā dabas parkā "Talsu pauguraine" kalst ozoli," stāsta pasākuma organizatore, dabas izglītības centra "Slītere" vadītāja Ērika Kļaviņa.

Botāniķe Agnese Priede aktualizēs tematu "Svešinieki Latvijas dabā. Invazīvās augu sugas reģionā", zoologs Vilnis Skuja interesentus informēs par tematu "Vai svešie dzīvnieki mūs apdraud?", savukārt par fitosanitāro uzraudzību Latvijā un ozoliem Talsu paugurainē pasākumā runās Valsts augu aizsardzības dienesta Augu uzraudzības departamenta pārstāvji.

Ikviens interesents neformālā gaisotnē varēs uzzināt arī par 2019. gadā plānotajām Dabas aizsardzības pārvaldes aktualitātēm, kā arī daudzveidīgajām iespējām iesaistīties dažādos dabas izziņas pasākumos. Par paveikto dabas izglītības jomā un nākotnes izaicinājumiem informēs DIC "Slītere" pārstāve Andra Ratkeviča. Pasākuma laikā ikviens aicināts Pārvaldes darbiniekiem uzdot  arī sev interesējošos un aktuālos jautājumus.

Papildu informācija par pasākuma norisi pieejama, zvanot Ē. Kļaviņai pa tālr. 27878099.  

Šis būs trešais pasākums, kuru Kurzemes reģionālā administrācija šogad velta tematam par invazīvajām sugām. Līdzīgi pasākumi norisinājās arī Kandavā un Dundagā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.03.2024 - 29.03.2024 Lieldienas Rīgas Motormuzejā Motormuzejs
Aicinām apmeklēt Rīgas Motormuzeju Lieldienu brīvdienās! 29. martā būs iespēja piedalīties Lieldienu aktivitātēs - olu meklēšanā muzeja | Skatīt vairāk
Latvija
"Baroka mūzikas ģēniji" Rundāles pilī Bauskas TIC
Esi aicināts uz Liepājas Simfoniskā orķestra koncertprogrammu Rundāles pilī! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu brīvdienas Liepājā Liepājas reģiona TIB
Gaidot pavasari, Liepāja priecēs ar Lieldienu rotājumiem – svētku olām un čivinošiem putniem, kā arī lielus un mazus aicinās uz svētku pasākumiem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 31.03.2024 Gaismas apsolījums koku stāstos Madonā Madonas TIC
1.aprīlī, LVM Kalsnavas arborētums aicina uz pasākumu “Koku stāsti gaismai”, ar tradicionālo dziedāšanas grupu “Saucējas” un krāsainām | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.06017613sec.