Latvijā pirmajam džeza festivālam – Saulkrasti Jazz Festival aprit 20

Šovasar pirmais džeza mūzikas festivāls Latvijā – Saulkrasti Jazz Festival svin savu 20 gadu jubileju. No 17. līdz 22. jūlijam Saulkrastos uz skatuves kāps izcili džeza mūzikas mākslinieki no Baltijas, Eiropas, Āfrikas un Amerikas, bet festivāla galvenais viesis šogad ir virtuozais afro džeza ģitārists Džimmijs Dludlu (Jimmy Dludlu) no Mozambikas. 

Saulkrasti Jazz Festival pirmo reizi norisinājās tālajā 1997. gadā un tas joprojām reizi gadā uz nedēļu vienuviet pulcina visa vecuma džeza mūzikas cienītājus. Festivāla programma ir unikāla, jo tā sastāv no četrām būtiskām daļām: jauno džeza izpildītāju nometnes, konkursa – Baltijas Bundzinieku Līga (Baltic Drummer’s League), ikvakara koncerta un festivāla galā koncerta. 

Festivāla Saulkrasti Jazz Festival direktors Raimonds Kalniņš: "Divdesmit gadi – tas ir cienījams vecums festivālam un šajā laikā ir noticis daudz nozīmīga Latvijas džeza nozarē. Divdesmit gadu laikā Saulkrastu Jazz Festival ir piedalījušies simtiem izcilu džeza mūziķu no visas pasaules. Festivāls savās meistarklašu nometnēs ir izaudzinājusi veselu džeza mūziķu paaudzi, kas šobrīd sniedz koncertē ne tikai Baltijā, bet arī Eiropā un citviet pasaulē. Šī gada festivāls būs neizmirstams. Šogad mēs svinam džeza mūzikas kultūru Latvijā un aicinām ikvienu, kam sirdij tuvs džezs, svinēt kopā ar mums!"

Džeza mūzika ir pārstāvēta visā pasaulē un tieši Saulkrasti ir tā vieta, kur ik gadu sastopas un uzstājas liela daļa šo mākslinieku. Līdzās jau iepriekšminētājam festivāla galvenajam viesim Džimmijam Dludlu ar grupu, četrus vakarus pēc kārtas uz Saulkrasti Jazz Festival skatuves kāps tādi mākslinieki, kā valdzinošās balss īpašniece Šārona Klārka (Sharon Clark) no ASV un samtainās balss īpašniece no Kotdivuāras – Sesila Vernija (Cecile Vernyno), kas uzstāsies kopā ar Raita Ašmaņa vadīto Jelgavas Big Band un klausītājiem piedāvās Ellai Ficdžeraldai veltītu koncertprogrammu. Tāpat festivālā uzstāsies mākslinieki no Eiropas – muzikāli inovatīvais Antons Gorbunovs ar grupu (Krievija), aizraujošais trio no Zviedrijas "LSD Trio", Matilda Leko kopā ar grupu "Blue Circle" (Vācija), "Walk Away" (Polija), "The Ditties" no kaimiņvalsts Lietuvas un citi.

Saulkrasti Jazz Festival vienmēr kā prioritāti ir izvirzījis jauno mūziķu izglītošanu. Tādēļ arī jubilejas gadā neizpaliek meistarklases pie pieredzējušiem džeza mūzikas māksliniekiem. Meistarklases ik gadu tiek piedāvātas šādiem jaunajiem mūziķiem: ģitāristiem, bundziniekiem, basģitāristiem, taustiņinstrumentālistiem, pūšaminstrumentālistiem un vokālam. Šogad pasniedzēju lomā iejutīsies un vairākas dienas nodarbības pasniegs iepriekš pieminētie, pasaulē atzītās poļu fusion grupas "Walk Away" mūziķi. 

1997.gadā Saulkrasti Jazz Festival bija zināms kā Baltijas Bundzinieku Līga, bet tikai nākamajos gados tai klāt pievienojās meistarklašu nometne, ikvakara koncerti un Jam Session. Baltijas Bundzinieku Līga pastāv joprojām un tajā ik gadu, demonstrējot savu meistarību, tiek noskaidrots labākais un prasmīgākais jaunais bundzinieks Baltijā. Baltijas Bundzinieku Līga ir tradīcija, kas ne tikai ļauj novērtēt Baltijas bundzinieku līmeni un motivēt talantīgākos, bet arī ir labi apmeklēts un aizraujošs pasākums skatītājiem.
Sīkāka informācija par Saulkrasti Jazz Festival 2017 20 gadu jubilejas koncertprogrammu un  piedāvātajām meistarklasēm ir pieejama festivāla mājaslapā: saulkrastijazz.lv


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Pieteikšanās MKD Augšdaugavas novadā TAKA
‘’Mājas kafejnīcu dienas 2024’’ Augšdaugavas novadā šogad notiks 27.- 28.jūlijā | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu pasākumi Alūksnē! Alūksnes TIC
Alūksnes novadā Lieldienās iedzīvotājus un viesus priecēs daudzveidīgi un koši svētku pasākumi, kuros būs iespēja spēlēt jautras spēles, krāsot | Skatīt vairāk
Programma ANTISTRESS Rehabilitācijas centrs Jaunķemeri
Ieelpot. Izelpot. Un ļauties, lai procedūrām bagātā programma ANTISTRESS Jūs ved 10 dienu ceļojumā prom no stresa atstātajām sekām - tuvāk | Skatīt vairāk
no 700 EUR
Pilna Servisa Līzings Passat Europcar
Pilna Servisa Līzinga piedāvājums VW Passat Variant MY24 Elegance. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.65526104sec.