5. septembris vēsturē: Šodien pasaulē atzīmē Starptautisko labdarības dienu

Visapkārt redzami vairāki labdarības projekti un bieži vien tiek lūgta palīdzība cēliem mērķiem. Tāpēc Apvienoto Nāciju organizācija ir nodibinājusi vienu datumu, kurā labdarībai tiek pievērsta vēl lielāka uzmanība – 5. septembris ir Starptautiskā labdarības diena.

Starptautiskajai labdarības dienai 5. septembris izvēlēts speciāli – lai godinātu slavenās un pasaulē zināmās sabiedriskoās darbinieces Mātes Terēzas nāves gadadienu. Māte Terēze, īstajā vārdā Anjeze Gondža Bojadžiu, bija albāņu izcelsmes katoļu sabiedriskā darbiniece, Žēlsirdības misionāru reliģiskā ordeņa dibinātāja un 1979. gada Nobela miera prēmijas laureāte, kas kļuva zināma ar žēlsirdības darbu Kalkutas nabadzīgo iedzīvotāju vidū.

Kaut gan Starptautiskās labdarības dienai 5. septembris izvēlēts, lai godinātu Mātes Terēzes nāves dienu, un diena iedibināta pavisam nesen – 2012. gadā, pašas dienas mērķi ir daudz lielāki. Apvienoto Nāciju organizācija šo dienu izveidoja, lai pievērstu cilvēku uzmanību labdarības organizāciju lomai visas cilvēces problēmu un un grūtību pārvarēšanā, kā arī sniegt atbalstu labdarības fondiem. Tāpat arī šī diena kalpo kā vienota un globāla labdarības platforma, ko varētu izmantot indivīdi, labdari, filantropi un brīvprātīgo organizācijas saviem mērķiem lokālā, nacionālā, reģionālā vai starptautiskā līmenī.

Starptautiskās labdarības dienas laikā tiek stāstīts par vairāku labdarības organizāciju darbību un paveiktajiem darbiem, lai apkopotu visu kas jau ir paveikts un ko vēl nepieciešams paveikt. Tāpat arī ikviens var piedalīties un sniegt savu artavu Starptautiskajā labdarības dienā. Latvijā un pasaulē ir tik daudz labdarības organizāciju, kuras tikai priecātos, ja kāds nolemtu tām palīdzēt. Varbūt tieši šodien ir īstā diena, lai dotos nodot asinis, palīdzēt kādai dzīvnieku patversmei vai ziedotu kādam cēlam mērķim? Iespēju ziedot netrūkst, tāpēc atliek vien izvēlēties sev tīkamāko mērķi un palīdzēt.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 03.04.2024 LIELDIENU IZPĀRDOŠANA Novatours
Ķer savu ceļojumu ar izdevīgu cenu! Ceļo ar ģimeni vai draugiem un saņem atlaidi! | Skatīt vairāk
ZIEDOŠĀ HOLANDE! Vēl 10 vietas! Latvia Tours
🌷🌷🌷VISSKAISTĀKAIS PAVASARIS IR TUR, KUR IR ZIEDI! Hildesheima, Amsterdama, Keukenhofas ziedu dārzs, Volendama | Skatīt vairāk
no 350 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.03.2024 - 05.04.2024 Pieteikšanās MKD Augšdaugavas novadā TAKA
‘’Mājas kafejnīcu dienas 2024’’ Augšdaugavas novadā šogad notiks 27.- 28.jūlijā | Skatīt vairāk
Pavasara tirgus Lietuvā Ignalinos rajono TIC
20.aprīlī no plkst.8. Ignalinas Laisves laukumā notiks pavasara gadatirgus! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.20339894sec.