5. janvāris vēsturē: Bonija pirmo reizi satiek Klaidu

Bonija un Klaids... Šī pāra lielā mīlestība un dzīvē paveiktie noziegumi - kas gan netraucēja abiem mīlēt vienu otru, arī teju simts gadus pēc abu personāžu darbībām, ir saglabājusi vietu mūsu prātos un vēstures liecībās.

Tomēr viss stāsts, protams, sākās ar to, ka pārim bija jāsatiekas un jāiepazīstas - un tas notika 1930.gada 5.janvārī, kopīgas paziņas mājās Teksasā.

Pilnos vārdos Bonija Elizabete Pārkere un Klaids Česnats Barovs savu īso dzīvju laikā bija labi pazīstami likumpārkāpēji, laupītāji un noziedznieki, kas Lielās depresijas laikā ceļoja ASV centrālajā daļā, nodarbojoties dažāda veida noziegumiem. Jāpiemin, ka šajā laikā amerikāņiem dzīve nebija īpaši izdevusies, tāpēc amerikāņu nācija ļoti labprāt sekoja līdzi pāra piedzīvojumiem, slepkavībām un laupīšanām. Tas, protams, arī lika presei šos noziedzniekus "romantizēt", veidojot interesanta un saistoša pāra imidžu. Tas, protams, saglabājās kultūrā vēl gadu desmitiem ilgi un cilvēki vēl arvien Boniju un Klaidu uzskata par romantiskāko bandītu tēlu pasaules vēsturē.

Līdz 5.janvārim, kad pāris iepazinās un pēcāk arī satuvinājās, abi bija zema līmeņa likumpārkāpēji jebšu zagļi. Tomēr tieši abu jauno cilvēku (iepazīšanās brīdī Bonijai bija 20 gadi, bet Klaidam - 21) kopīgā izpratne par pasauli un jūtas bija tas, kas viņiem palīdzēja no sīkiem zagļiem kļūt par visā valstī zināmiem banku aplaupītājiem un slepkavām. Lai arī dzeltenā prese viņus romantizēja, banda ir atbildīga par vismaz 13 slepkavībām, tai skaitā diviem policistiem, kā arī vairākām zādzībām un nolaupīšanām. Realitātē pāris bija mantkārīgi un slavaskāri, kas arī noveda pie viņu notveršanas. Šīs abas īpašības, tostarp arī viņu nežēlība bija par iemeslu, lai citas noziedznieku bandas ar tiem atteiktos sadarboties un vēlāk arī nodot.

Protams, droši vien vairumam ir zināms kā šis stāsts beidzās - nepilnus četrus gadus pēc tam, kad abi bija pirmo reizi satikušies, par viņu atrašanās vietu kās no viņu draugiem paziņoja policijai - un tā ielenca abus noziedzniekus. Lai arī abiem bija iespēja padoties, tie izvēlējās atklāt uguni un mira policijas apšaudē 1934. gada 23. maijā Luiziānā. 1967. gadā tika izdota filma "Bonija un Klaids", kas arī romantizēja abus bandītus. Stāsts ir uzvests neskaitāmos teātros, kā arī citos televīzijas raidījumos.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 03.04.2024 Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” | Skatīt vairāk
Ostrava. Hokeja čempionāts Estravel Latvia
Aviobiļetes un viesnīca. // Nenokavējiet aviobiļešu iegādi uz Otavu - Hokeja Pasaules čempionāts jau drīz! Vietu skaits ierobežots | Skatīt vairāk
no 545 EUR
JAUNUMS! 𝐄𝐕𝐈𝐉𝐀𝐒 𝐒𝐀𝐋𝐀  Latvia Tours
Ceļotāji izvēlas Eviju, lai izvairītos no tūristu burzmas un izbaudītu vietējo kultūru. Šeit tūristiem tiek sniegta autentiska grieķu pieredze. | Skatīt vairāk
no 539.00 EUR
Pavasara tirgus Lietuvā Ignalinos rajono TIC
20.aprīlī no plkst.8. Ignalinas Laisves laukumā notiks pavasara gadatirgus! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.33972502sec.