25. oktobris vēsturē: Tiek likti pamati Kazahstānas Republikas neatkarībai

Kazahstānas valstiskās neatkarības pamati tika likti 1990. gada 25. oktobrī, kad Latvijas Augstākā Padome pieņēma Deklarāciju par valstisko suverenitāti tiesisko pamatu tam, lai Kazahstānas Republikas prezidents Nursultans Nazarbajevs 1991. gada 16. decembrī parakstītu Konstitucionālo likumu "Par Kazahstānas Republikas valstisko neatkarību". Vēl pēc četrām dienām, būdami jau suverēna republika, Kazahstāna atzina Latvijas un citu Baltijas reģiona valstu neatkarību.

Kazahstānas administratīvo iedalījumu veido 14 apgabali un 3 pilsētas, kurām ir apgabalu tiesības. Apgabali sīkāk iedalās 170 rajonos.

Kazahstāna nemitīgi aug un attīstās. Naftas bagātības ļāvušas stepes vidū uzbūvēt futūristiskas pilsētas, kas reibina ar augstceltņu stiklotajiem torņiem un pasaules populārāko zīmolu neona izkārtnēm. Tajās viss ir liels un grezns. Taču Kazahstānas stepēs joprojām klīst savvaļas zirgi un ezeros mīt flamingo putni. Varenie Tjanšana kalni katru vakaru saulrietā mirdz sārti, bet netālu no Kaspijas jūras piekrastes pazemē paslēpušās mistiskas mošejas.

Kazahstāna ir viens no interesantākajiem ceļojumu galamērķiem. Kazahstāna ir unikāla vieta pasaulē, pateicoties tās vēsturei, ģeogrāfiskajam novietojumam un teritorijas lielumam. Tā ir pasaules devītā lielākā valsts un atrodas pašā Eirāzijas sirdī, un ir valsts ar lielāko sauszemes robežu pasaulē. Tas viss Kazahstānā ir radījis unikālu klimatu un īpašu dabu. Valsts sarežģītā vēsture un nomadu dzīvesstils, padara Kazahstānu par unikālu un autenisku zemi.

Kazahstāna lepojas ar bagāto faunu un floru. Valsts ir mājvieta aptuveni 122 zīdītāju sugām, 500 - putnu un 107 - zivju. Lai aizsargātu valsts bagāto augu un dzīvnieku dabu, Kazahstānā plešas vairāki nacionālie parki un rezervāti. Šīs aizsargājamās teritorijas ir kļuvušas pieejamas arī tūristiem. Daži no populārākajiem: Aksu Zhabagly dabas parks, kur dzīvo sniega leopards un citi reti dzīvnieki, zināms arī kā tulpju karaliste, kur tās aug jau pirms to ieviešanas Holandē; Korgalzhyn dabas parks - slavens ar rozā flamingo; Katon-Karagay nacionālais parks - mājvieta sarkanajiem briežiem.

Arī unikālā kultūra daudziem ceļotājiem ir iemesls ceļojumam uz Kazahstānu. Gandrīz uz katra stūra ceļotāji var redzēt kazahu īsto dzīvi - tradīcijas, rituālus, mākslu un kultūru. To visu iespējams redzēt muzejos, kā arī etniskajos ciematos, kur redzams kazahu tradiconālais dzīvesveids, vēstures objekti un citas interesantas ainas.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
6 trending travel destinations for 2024 airBaltic
Venture beyond the ordinary and enjoy the picturesque views, historical sights, and pristine nature of the Balkans. | Skatīt vairāk
79 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienas Augšdaugavas novadā. TAKA
Augšdaugavas novada tūrisma objektu darba laiks Lieldienās. | Skatīt vairāk
Danču vakars ar Tautas mūzikas kopu Valmieras TIC
6.aprīlī plkst.18.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies Danču vakars kopā ar Tautas mūzikas kopu. | Skatīt vairāk
5 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 31.03.2024 Liepājas restorānu nedēļa Liepājas reģiona TIB
Liepājas restorānu nedēļa norisināsies desmit dienas, divas nedēļas nogales – no 12. līdz 21. aprīlim un tajā piedalīsies 23 Liepājas | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.56654191sec.