10. septembris vēsturē: Tūrisma ziņu portālam Travelnews.lv aprit 12 gadi

Esošo nosaukumu tūrisma ziņu portāls Travelnews.lv ieguva 10.09.2007, lai informētu Latvijas ceļotājus, atpūtniekus, biznesa cilvēkus, gardēžus, SPA un aktīvā sporta cienītājus par plašajām tūrisma un atpūtas iespējām Latvijā, Baltijā, Eiropā un pasaulē. Līdz tam portāls strādāja tikai ar tūrisma nozares profesionāļiem. Ik dienu augam un attīstāmies, tādēļ ar prieku ziņojam, ka tagad Foto galerijas var viegli skatīt arī Travelnews.lv mobilajā versijā.

Mums patīk vairot pozitīvo un palīdzēt cilvēkiem būt laimīgākiem un gudrākiem. Ceļošana cilvēkos rada dzīvošanas sajūtu, jo kuģis, kas ilgstoši stāv ostā, daudz ātrāk aiziet bojā, nekā kuģojot jūrā. Visiem cilvēkiem kaut kad ir arī jāatpūšas un jāpalutina sevi, jo traukties pa autobāni ar milzīgu ātrumu, neiebraucot degvielas uzpildes stacijā ar attaisnojumu "trūkst laiks", nav prāta darbs.

7 punkti, kurus var iepazīt, saistībā ar portāla 12 gadu attīstību:

1. VĒSTURE. Portāla Travelnews.lv nosaukums ir radies Lietuvā, jo pirms 10.09.2007 tūrisma ziņu portāls lietoja nosaukumu Eiropa.lv. 1998. gada decembrī tika dibināts uzņēmums SIA «Eiropas reģionālais tūrisma institūts», kura uzdevums bija konsultāciju bizness tūrisma nozarē. Lai vairotu klientu skaitu, 2003. gada 13. maijā tika atklāta interneta vietne Eiropa.lv, kur tika prezentēts uzņēmuma pakalpojumu klāsts. Mārketinga nolūkos tika nolemts interneta vietnē Eiropa.lv ik dienas publicēt 5 svarīgākās aktualitātes Latvijas un pasaules tūrisma nozarē. Īsā laika periodā interneta vietne ieguva ievērojamu apmeklējumu un tika nolemts interneta vietni pārveidot par tūrisma ziņu portālu Eiropa.lv. Pēc 4 mēnešu darbības, portāls Eiropa.lv ieguva pirmos sadarbības partnerus – «Latvija Tours», «Impro» un «Domina Travel» (vairs neeksistē). Līdz 10.09.2007 tūrisma ziņas tika gatavotas galvenokārt tūrisma nozares profesionāļiem, kur bija ieviesta Latvijas interneta mediju vidū pirmā maksas ziņu abonēšana (gada abonements 59,99 LVL).

Lietuvas tūrisma uzņēmēji bija pamanījuši mūsu aktīvo darbību Latvijā un uzrunāja par sadarbības iespējām Lietuvas tūrisma mediju tirgū. Vienā no Lietuvas tirgus izpētes braucieniem tūrisma firmas «Wrislit» mārketinga toreizējā vadītāja Kristina Jasudaite restorāna biznesa vakariņu gaisotnē ieteica mums Lietuvā startēt ar nosaukumu «Travelnews». Tā arī radās portāla internacionālais nosaukums Travelnews.lv Latvijā, Travelnews.lt Lietuvā un Travelnews.ee Igaunijā. Tika nolemts, ka tūrisma ziņas nacionālajās valodās tiks publicētas zem «Travelnews» zīmola, bet tūrisma ziņas par trīs Baltijas valstīm angļu un krievu valodā - zem zīmola «BalticTravelnews.com».

10.09.2007 tūrisma ziņu portāls Eiropa.lv mainīja nosaukumu uz Travelnews.lv, kļūstot par informācijas avotu ne tikai Latvijas tūrisma nozarei, bet arī visiem ceļotājiem un atpūtniekiem. 1.10.2007 Lietuvā tika atklāts portāls Travelnews.lt un Igaunijā - Travelnews.ee. Travelnews.lv kā nišas ziņu portāls Latvijā bija viens no retajiem, kas pārdzīvoja pasaules saimniecisko dižķibeli (2007.-2010.), reorganizējoties un veiksmīgi pielāgojoties biznesa jaunajiem nosacījumiem.

2. REDAKCIJA. Travelnews.lv redakcija katru darba dienu (ziņu nomaiņa pulksten 6:30) publicē 19 tūrisma ziņas, no kurām 10 oriģinālas ziņas sagatavo redakcija, bet 9 ir sadarbības partneru vai žurnālistu iesūtītās preses relīzes. Mēneša laikā tiek publicētas apmēram 450 ziņas, kuras tiek ievietotas portāla sociālajos tīklos un nosūtītas vēstkopā. Mēs esam konstatējuši, ka portāla lasītājus piesaista tūrisma profesionāļu viedokļi, intervijas, padomi, fotoreportāžas, video, komentāri un TOP 10 apskati, tāpēc mūsu redakcijas 2019./2020. gada uzdevums ir aktivizēt informācijas apmaiņu starp profesionāļiem un ceļotājiem.

3.SOCIĀLIE TĪKLI un VĒSKOPA. Mūsu kompetence sociālo tīklu pasaulē tiek attīstīta kopš 2010. gada un šobrīd «Travelnews.lv» ir viens no ietekmīgākajiem zīmoliem Latvijas mediju biznesā. Piemēram, Facebook.com/Travelnews.lv ar 63.000 sekotājiem rada portālam ievērojamu apmeklējumu un pārliecinoši konkurē ar vadošajiem Latvijas medijiem sociālajos tīklos. Arī citi portāla sociālie tīkli Twitter.com/Travelnews_lv ar 9.300 sekotājiem, Draugiem.lv/Travelnews.lv ar 6.100 sekotājiem un Instagram.com/Travelnews_lv ar 4.900 sekotājiem rada stabilu portāla apmeklētāju plūsmu un «Travelnews.lv» zīmola atpazīstamību digitālajā vidē. Katru darba dienu un sestdienās tiek izsūtīta Travelnews.lv vēstkopa ar jaunākajām ziņām un partneru piedāvājumiem uz vairāk nekā 3.000 e-pastiem.

4. STATISTIKA. Travelnews.lv portāla mēneša apmeklējums ir 100.000 unikālie interneta lietotāji. Protams, ka ir bijuši mēneši, kad portāla apmeklējums ir noslīdējis zem 100.000 robežas, taču mērķis un gandarījums ir šī maģiskā 100.000 apmeklētāju robeža. Apmēram 70% no visiem apmeklētajiem ir sievietes un lielākā vecuma grupa ir 25-35 gadi. Vairāk nekā 70% portālu skata viedtālruņos. Portāla dienas lielākais apmeklējums ir vairāk nekā 20.000, bet mēneša lielākais apmeklējums ir 167.776 unikālie interneta lietotāji. Jāatzīmē, ka sociālajā tīklā Fb.com/Travelnews.lv 2018. gadā Dziesmu un deju svētku laikā tika sasniegts pusmiljona apmeklējums.

5. SADARBĪBAS PARTNERI un LIELDRAUGI. Travelnews.lv ienākumi veidojas no sadarbības ar tūrisma uzņēmumiem, organizācijām un reklāmdevējiem. Travelnews.lv tūrisma firmām, nakstmītnēm, transporta uzņēmumiem, restorāniem, spa centriem, tūrisma informācijas centriem, biedrībām, organizācijām un aktīvās atpūtas uzņēmumiem ir izveidojis īpašu gada sadarbības programmu ar 5 pakalpojumiem – www.Travelnews.lv/sadarbiba/. Reklāmdevējus lūdzam aicinām apmeklēt www.Travelnews.lv/marketing/.

Mēs lepojamies un esam pateicīgi mūsu ilggadīgajiem sadarbības partneriem –

·Latvia Tours, Estravel Latvia, Jēkaba aģentūra, Novatours, Nikos Travel, Astra Tūre, Carlson Wagonlit Travel

·Hotel Bergs, Dikļu Pils, Hotel Jūrmala SPA, Grand Palace Hotel, Mama Boutique Hotel, Hotel Ērgļi, Radisson Blu Hotel Daugava

·Amadeus Latvia, ALTA, LVRA, VTA, Biznesa augstskola Turība, Vidzemes augstskola, Līvānu novada dome.

kuri nepārtraukti sadarbojas ar mūsu uzņēmumu jau vairāk nekā 10 gadus.

Mūsu Lieldraugi 2019. gadā ir Latvia Tours, Estravel Latvia, Baltijas Apdrošināšanas Nams, Marka Rotko mākslas centrs, Paulig, BT1 un TUI Latvija

Mūsu sadarbības partneru saraksts ir atrodams Baltijas tūrisma uzņēmumu katalogā.

6. VAKANCES. Travelnews.lv piedāvā darba vakanci sadarbības partneru apkalpošanas speciālists (-e). Taču mēs labprāt pieņemam praksē arī tūrisma, ekonomikas un žurnālistikas studiju jauniešus, kuri vēlas darboties mārketingā vai redakcijā. Interesentus aicinām rakstīt uz office@BalticTravlnews.com.

7. BALVAS.Travelnews.lv Dzimšanas dienas ietvaros rīko ceļojumu aprakstu konkursu. Līdz 30.09.2019 aicinām izveidot savu rakstu Word dokumentā no 3000 līdz 9000 datorzīmēm un 2-3 bildem JPG formātā atsūtīt uz info@Travelnews.lv ar norādi "Ceļojumu rakstu konkurss", kur katra publicētā apraksta autors iegūs dāvanu karšu izvēli 20 eiro apmērā (pārsvarā restorāni).

Travelnews.lv uzņēmuma vārdā pateicas mūsu darbiniekiem un uzticamajiem biznesa partneriem - Biznesa augstskola Turība, 1st-studio.com, BB Expert, Latvijas Mobilais Telefons, Mailigen.lv, Dual Node un citiem.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Lubānas mitrāja putnu vērošanas pastaiga Madonas TIC
Lubāna mitrājs un tā apkārtne var lepoties ar dažādām putniem un citām pievilcīgām dzīvotnēm. Aicinām braucienā uz Īdeņas un Kvāpānu zivju | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 30.03.2024 Lieldienas | Šokolādes muzejā Pūrē Tukuma TIC
30. martā, pulksten 12:00 Lieldienās Šokolādes muzejā Pūrē ir iespēja uzburt saldu, pārsteigumiem bagātu dienu! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienas Tukuma novadā  Tukuma TIC
Lieldienas rītā, saulei lecot, jāmazgā mute, jo tad tiekot skaists. Nu, kad mute nomazgāta, var doties svinēt Lieldienas. Svini Tukuma novadā! | Skatīt vairāk
Putnu dienas pārgājiens Dzērbenē Cēsu TIC
Kopā ar LOB Cēsu putnu grupas pārstāvjiem Agnesi Gaili un Mārtiņu Plataci dosimies dabā, vērosim dažādas putnu sugas un atpazīsim to balsis! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.59036708sec.