19. septembris vēsturē: Beļģijā rīko pasaulē pirmo skaistumkonkursu

Skaistumkonkursi mūsdienās nav nekāds retums, tomēr vēl pirms nedaudz vairāk kā 100 gadiem šādi pasākumi nenotika un cilvēki nesacentās par to, kurš no viņiem ir skaistāks. Nu, vismaz formālos konkursos ne.

Pirmais šāda veida pasākums notika 1888. gada 19. septembrī, Beļģijas pilsētā Spa (kura arī devusi nosaukumu pasaulē populārajam skaistumkopšanas procedūru nosaukumam.

Kopumā 350 meitenes vēlējās piedalīties Beļģijā notiekošajā konkursā - motivācija piedalīties arī bija 5000 franku balva, kura tika solīta konkursa uzvarētājai. Tomēr tikai 21 meitene no 350 tika izvēlēta, balstoties uz pretendenšu atstātajām fotogrāfijām un īsajiem aprakstiem par sevi. Konkursa noteikumos bija paredzēts, ka dalību nedrīkst ņemt sabiedrībā atpazīstamas sievietes, kam būtu priekšrocība. Tāpat visas 21 pretendentes uz konkursa vietu tika nogādātas slēgtās mašīnās un izmitinātas atsevišķā mājā - lai saglabātu intrigu par šo sieviešu izskatu. Atšķirībā no mūsdienās notiekošajiem konkursiem, uzstājoties, meitenes valkāja garas kleitas un žūrijā bija tikai vīrieši.

Par pasaulē pirmo skaistumkonkursa uzvarētāju kļuva 18 gadu vecā Berta Sukarē no Gvadelupas (Francijas aizjūras reģions Centrālamerikā), un balvā viņa saņēma jau minētos 5000 frankus.

Tomēr īstu piekrišanu un atpazīstamību skaistuma konkursi ieguva tikai pēc 1921. gada, kad Amerikas Savienotajās valstīs sāka attīstīties ikgadēja cīņa par "Miss America" titulu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 25.03.2024 Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” | Skatīt vairāk
Kruīzs uz Visbiju, no Tallinas Estravel Latvia
Pirmatnīgā un neatkārtojamā - Gotlandes sala // Vietu skaits ierobežots, kruīzs no Tallinas // 2 naktis // | Skatīt vairāk
no 121 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 21.03.2024 Pirts rituāli pie Dzintras Abarones TAKA
Pirts rituāli un meistarklases dažādiem pasākumiem .Meistarklašu formāti parasti pielāgoti atbilstoši pasūtītāja vēlmēm. | Skatīt vairāk
Kemperu noma Eiropā Estravel Latvia
Plānojot atvaļinājumu - Kemperu noma Eiropā! Jauns un aizraujošs ģimenes ceļojumam! | Skatīt vairāk
no 71 EUR
Tez Tour
NEDĒĻAS LASĪTĀKAIS
Populārakie piedāvājumi
APMEKLĒTĀKIE UZŅĒMUMI
Baltijas tūrisma objekti

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.47768283sec.