18. oktobris vēsturē: Azerbaidžānā svin Neatkarības dienu

Azerbaidžāna, oficiāli Azerbaidžānas Republika, ir valsts Aizkaukāza austrumu daļā un tā aizņem teritoriju uz dienvidiem no Kaukāza kalniem.

Austrumos to apskalo Kaspijas jūra. Azerbaidžāna ziemeļos robežojas ar Krievijas Federācijas sastāvā esošo Dagestānu, ziemeļrietumos ar Gruziju, rietumos ar Armēniju , bet dienvidos ar Irānu. Azerbaidžānas galvaspilsēta un lielākā pilsēta ir Baku. Azerbaidžānas platība ir 86 600 km² un pusi Azerbaidžānas teritorijas aizņem kalni.

Azerbaidžāna ir viena no naftas lielvalstīm, ''baltās naftas'' un dubļu vulkānu īpašniece. Valstī ir iespēja apmeklēt vēsturiskas alas, pilsētas un mošejas, iejusties azerbaidžāņu ādā, izbaudot kādu no viņu tradīcijām, piemēram, kādā tējnīcā no īpašām stikla glāzēm malkot Azerbaidžānas tēju, vai baudīt azerbaidžāņu tautas mūziku viņu izpildījumā.

Lielākajā valsts teritorijā klimats ir tuksnešains un sauss. Te sastopas 9 no 11 pasaulē esošajām klimatiskajām zonām. Valsts klimatu pārsvarā ietekmē aukstās arktiskās gaisa masas. Ņemot vērā, ka valsts reljefs nav viendabīgs, šīs gaisa masas ieplūst dažādi. Kaukāzs pasargā teritoriju no aukstās gaisa masas, tādējādi kalnu pakājēs un līdzenumos ir raksturīgs subtropu klimats. Jūlijā augstkalnu reģionā temperatūra var sasniegt +40ºC, savukārt janvārī temperatūra var pazemināties līdz pat – 10ºC.

Azerbaidžānai zīmīgs ir 1991. gada 18. oktobis, kad tika pieņemts konstitucionāls akts par Azerbaidžānas Valsts neatkarību.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.03.2024 - 01.04.2024 Apvienotie Arābu Emirtāti - kūrorti Estravel Latvia
Pēdējās vietas atpūta Dubaijas kūrortos. 24.03. un 31.03. // 8 nakrtis viesnīcā, brokastis | Skatīt vairāk
no 605 EUR
Riga Reggae Acoustic Valmieras TIC
6.aprīlī pl.18.00 kultūrtlpa Akustika ielūdz uz sirsnīgu, mīlestības un miera pilnu vakaru pozitīvās regeja noskaņās ar apvienību RIGA Reggae | Skatīt vairāk
15 EUR
Pavasara tirgus Lietuvā Ignalinos rajono TIC
20.aprīlī no plkst.8. Ignalinas Laisves laukumā notiks pavasara gadatirgus! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 04.04.2024 Aktuālās izstādes Liepājā Liepājas reģiona TIB
Iepazīsties ar šī brīža aktuālajām izstādēm Liepājā – ieplāno un iedvesmojies! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.78956389sec.