28. oktobris vēsturē: Pasaulē svin Starptautisko animācijas dienu

Daudziem bērnība saistās ar multipilikācijas filmām un to varoņiem, tādēļ kopš 2002. gada 28. oktobra pasaulē svin Starptautisko Animācijas dienu.

Šo dienu dibināja Starptautiskā Animācijas asociācijas (ASIFA) Francijas nodaļa, atzīmējot Charles-Émile Reynaud optiskā teātra demonstrācijas simtgadi. Tiek uzskatīts, ka tieši viņš radīja pirmo zīmētās animācijas tehniku. Mūsdienās animācija tiek izmantota visur – sākot no īsām reklāmām un beidzot ar filmām.

Animācija ir fotografētu attēlu secīga rādīšana noteiktā ātrumā un noteikta lieluma fiksētā kadrā, lai panāktu kustības ilūziju. Oriģināli katrs kadrs tiek zīmēts ar roku – vienā sekundē ir nepieciešami 24 kadri (parasti tie tika dublēti, tāpēc reāli tiek zīmēti 12 kadri). Mūsdienās palīgā nāk tehnoloģijas, tāpēc daudzas multfilmas top uz datora.

Vēl plaši zināms animācijas veids ir "stop motion", kur tiek savienoti atsevišķi attēli, tādējādi veidojot filmiņu. Visbiežāk šāda veida filmiņu veidošanā tiek iesaistīts reāli izveidots laukums un lelles, kas veic visu darbību.

Ik gadu 28. oktobrī daudzās pasaules valstīs notiek plašas Animācijas dienas svinības – bezmaksas multfilmu skatīšanās, informatīvie pasākumi un izstādes. Tādējādi cilvēki tiek aicināti atskatīties uz to, kas līdz pat mūsdienām šajā jomā ir paveikts.  

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Jaunie pavasara atpūtas ģalamērķi Estravel Latvia
Ieskatieties - sākas pavasara ceļojumu galamērķu izpārdošana! Tunisija, Grieķijas salas, Albānija... | Skatīt vairāk
no 369 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 02.04.2024 - 20.04.2024 Grieķijas valdzinājums! Latvia Tours
Ekskursiju ceļojums "GRIEĶIJAS VALDZINĀJUMS" 12 dienas! Atpūta un pelde Jonijas jūras Korintas līcī, Vuliagmeni ezerā, termālajos baseinos | Skatīt vairāk
no 689 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.04.2024 - 22.04.2024 Itālijas ezeru burvība Latvia Tours
Itālijas ezeru reģiona skaistums, brīnišķīgs klimats, svētvietu noslēpumainība iespaidīgās vietās, ir tikai daži no šī neaizmirstamā maršruta | Skatīt vairāk
no 1299 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.04.2024 - 26.04.2024 Lux Express Liepājas reģiona TIB
"Lux Express" no 2. maija uzsāks pasažieru komercpārvadājumus maršrutā Rīga-Liepāja. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.42191291sec.