19. decembris vēsturē: no Mēness atgriežas pēdējā cilvēku vadītā misija

Lai arī tehnoloģijas attīstas ārkārtīgi strauji, izpratne par kosmosu un arī iespējas to izpētīt arvien pieaug. Pēdējā reize, kad cilvēks spēra kāju uz Mēness, bija gandrīz pirms 50 gadiem.

Tieši 1972. gada 19. decembrī pēc veiksmīgas misijas no Mēness uz Zemes atgriezās Amerikas Savienoto valstu kosmosa kuģis "Apollo 17", kura mērķis bija nosēsties uz Mēness un atgriezties atpakaļ. Kuģis kosmosā pavadīja gandrīz divas nedēļas, startējot uz Mēnesī 7.decembrī. Šis bija pirmais kosmosa kuģa starts naktī.

Kopumā uz Mēness ir pabijuši tikai 12 cilvēki (lai gan misijās uz Mēnesi ir devušies 18, katru reizi kādam no komandas ir bijis jāpaliek gaisa kuģī, nenosēžoties uz Mēness), no kuriem pirmais, protams, bija leģendārais Nīls Ārmstrongs ar saviem vārdiem "šis ir mazs solis cilvēkam, bet milzīgs cilvēcei).

Interesants ir fakts, ka šajos gados - starp 1958. gadu un 1972 .gadu kopā norisinājās aptuveni 50 dažādas kosmosa misijas ar mērķi sasniegt un vēlāk arī nosēsties uz Mēness. Nacionālā Aeronautikas un kosmosa aģentūra (NASA) sešdesmito gadu beigās un septiņdesmito gadu sākumā īstenoja sešas veiksmīgas Apollo programmas misijas, kuru nolūks bija izsēdināt cilvēkus uz Zemes dabīgā pavadoņa.

Tad, kad tas izdevās vairākas reizes, acīmredzot, mērķis bija sasniegts un vairs neviens šādu soli atkārtot nav mēģinājis, tikai pārdroši sapņo, ka nākotnē ceļojumi notiks arī uz Mēnesi.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Putnu vērošanas pārgājiens Veclaicenē! Alūksnes TIC
Vērosim putnus Peļļu dabas takā. Tikšanās vieta pie Ilgāja dabas mājas 27.aprīlī pulksten 10:00, šeit varēs atstāt arī auto. Koordinātes GPS 57 | Skatīt vairāk
Nāc un mācies golfu - zaļās kartes kurss ! Jurmala Golf Club & Hotel
Jau sen esi vēlējies apgūt golfa spēles pamatus, etiķeti un noteikumus, bet visu laiku gaidi īsto brīdi! Īstais brīdis ir pienācis!Iegūsti zaļo | Skatīt vairāk
180 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.04.2024 - 25.04.2024 Nāc un sāc spēlēt golfu! Jurmala Golf Club & Hotel
Jau sen esi vēlējies apgūt golfa spēles pamatus, etiķeti un noteikumus, bet visu laiku gaidi īsto brīdi! Īstais brīdis ir pienācis!Iegūsti zaļo | Skatīt vairāk
180 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.04.2024 - 23.04.2024 Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI” | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.19206095sec.