30. jūnijs vēsturē: tiek atzīmēta Asteroīda diena

Asteroīdu diena (zināma arī kā Starptautiskā Asteroīdu diena) ir ikgadēja globālā sabiedrības informēšanas kustība, kas apvieno cilvēkus visā pasaulē, lai mācītos par asteroīdiem un izstrādātu iespējamos Zemes kosmiskās aizsardzības scenārijus, lai aizsargātu mūsu planētu, mūsu ģimenes, sabiedrību un nākamās paaudzes. Par Asteroīdu dienas datumu tika izraudzīts 30. jūnijs, kas ir 1908. gadā Sibīrijā notikušās Tunguskas kosmiskās katastrofas gadadiena, tā jaunākajā civilizācijas vēsturē uzskatāma par graujošāko asteroīdveida objekta sadursmi ar Zemi.

2016. gada 6. decembrī tika pieņemta Apvienoto Nāciju Organizācijas rezolūcija, kas pasludināja 30. jūniju par ikgadēji atzīmējamu vispasaules Asteroīdu dienu.

Asteroīdu dienas kustība tika iedibināta, pateicoties režisoram Grigorijam Rihteram (Grigorij Richters), nodibinājuma B612 Foundation vadītājai Danicai Remijai (Danica Remy), astronautam Raselam Šveikartam un grupas Queen ģitāristam un astrofiziķim Braienam Mejam. Vairāk kā 200 astronauti, zinātnieki, inženieri un mākslinieki un citu profesiju pārstāvji parakstīja Asteroīdu dienas deklarāciju. Pazīstamākie: Maikls Kolinss, Aleksejs Ļeonovs, Kriss Hedfīlds, Kips Torns (Kip Thorne), lords Mārtins Rīss (Martin Rees), Bils Najs (Bill Nye), Pīters Geibriels. Asteroīdu dienas kustība tika aizsākta 2014. gada 3. decembrī, pirmo Asteroīdu dienu atzīmējot 2015. gada 30. jūnijā.

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.04.2024 - 28.04.2024 Pārgājienu seriāls "Izpēdo Dienvidkurzemi" Liepājas reģiona TIB
“Izpēdo Dienvidkurzemi” ir aizraujošs pārgājienu seriāls, kas piedāvā neaizmirstamu piedzīvojumu un brīnišķīgu laika pavadīšanu svaigā | Skatīt vairāk
4 personām - aktīva atpūta Igaunijā Estravel Latvia
1 nakts 4 personām aktīvās atpūtas kūrorta viesu mājā, brokastis un atpūtas piedāvājums | Skatīt vairāk
no 370 EUR
Plāno kāzas Bauskas novadā! Bauskas TIC
Iedvesmojies populārākajām laulību slēgšanas vietām Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 05.04.2024 - 30.04.2024 Maroka - Āfrikas eksotika  Estravel Latvia
Krāsu, aromātu un iespaidu pilna - eksotiskā Maroka. Piedzīvojumu ceļojums - no Kasablankas līdz Marakešai // -20% ekskursiju tūrei, rezervējot | Skatīt vairāk
no 559 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.40770507sec.