5. jūlijs vēsturē: pēc rekonstrukcijas tiek atklāta Brīvības statuja

Brīvības statuja ir neoklasicisma alegoriska skulptūra Brīvības salā, Ņujorkā, Amerikas Savienotajās Valstīs, kas tika atklāta 1886. gada 28. oktobrī.

1982. gadā tika paziņots, ka statujai nepieciešama ievērojama atjaunošana. Rūpīgi izpētot, tika atklāts, ka labā roka ir nepareizi piestiprināta galvenajai konstrukcijai. Tā šūpojās arvien vairāk, kad pūta stiprs vējš un pastāvēja ievērojams strukturālu bojājumu risks. Turklāt galva bija uzstādīta 2 pēdas (0,61 m) attālumā no centra. Armatūras struktūra bija slikti sarūsējusi, un bija jāmaina apmēram divi procenti no ārējām plāksnēm. Lai gan problēmas ar armatūru tika atzītas jau 1936. gadā, kad dažiem stieņiem bija uzstādīti čuguna aizstājēji, lielu daļu korozijas bija paslēpušas gadu gaitā uzklātās krāsas kārtās.

1982. gada maijā prezidents Ronalds Reigans paziņoja par Brīvības statujas - Elisas salas simtgades komisijas izveidošanu, lai savāktu nepieciešamos līdzekļus statujas rekonstrukcijai. Brīvības statujas atjaunošanai tika savākts vairāk nekā 350 miljonus ASV dolāru ziedojumi.

1984. gadā statuja uz remonta laiku tika slēgta sabiedrībai. Sākotnējā lāpa tika noņemta un 1986. gadā aizstāta ar pašreizējo, kuras liesma ir pārklāta ar 24 karātu zeltu. Tika uzstādīts moderns lifts, veikti ievērojami rekonstrukcijas darbi, kā arī uzstādīts avārijas lifts.

1986. gada 3. – 6. Jūlijs tika nosaukts par “Brīvības nedēļu” (“Liberty Weekend”), atzīmējot statujas simtgadi un tās atkārtotu atvēršanu. Oficiāli statuja tika no jauna atklāta 1986.gada 5. jūlijā.

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Jaunie pavasara atpūtas ģalamērķi Estravel Latvia
Ieskatieties - sākas pavasara ceļojumu galamērķu izpārdošana! Tunisija, Grieķijas salas, Albānija... | Skatīt vairāk
no 369 EUR
TUNISIJA no 295 EUR/pers!  Latvia Tours
Aprīļa beigas un maijs Tunisijā - laiks SPA un talasoterapijas procedūrām, siltiem saules stariem, pastaigām un ekskursijām! | Skatīt vairāk
no 295 EUR
Būsim pazīstami Latgale, Sēlija! TAKA
Skolēnu ekskursijas Augšdaugavas novadā! | Skatīt vairāk
Atlaides auto nomai Igaunijā Europcar
Vai esi gatavs piedzīvot neaizmirstamas brīvdienas Igaunijā? Tagad ir lieliska iespēja iegūt izdevīgu auto nomas piedāvājumu! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.93526387sec.