Autors: Jānis Pēteris Bērziņš
Avots: BalticTravelnews.com/Nationaltoday.com
Ar ko pasaulē ir pazīstama Īrija? Ar Svētā Patrika dienas svinēšanu, “Guiness” alu un, protams, arī īru kafiju. Un, kā izrādās, 25. janvāris ir tieši īru kafijas diena, kad sevi var palutināt ar šo sildošo dzērienu.
Īru kafijas tradīcijas nemaz nav tik senas, kā varētu iedomāties. 1943. gadā izgudrotāja laurus plūca Džo Šeridans – šefpavārs no ostas, kas atrodas netālu no Īrijas pilsētas Limerikas. Foine tajā laikā bija translatlantisko lidojumu aviācijas bāze, kā rezultātā ciematā bieži uzturējās ārzemnieki. Tieši viņu vajadzībām zēla un plauka viesnīcas, restorāni un bāri.
Reklāma

Kādā vēsā dienā Džo Šeridans nolēma savus klientus palutināt ar īpašu dzērienu, lai viņi aizmirstu par dzestrumu. Cilvēki esot dzēruši klusējot, un pēc tam kāds apjautājies, vai viņi dzer Brazīlijas kafiju. Atskanēja atbilde, ka tā ir īru kafija...
Un tā šis dzēriens, kas sastāv no kafijas, viskija un saputota krējuma, kļuva populārs, un ne tikai Īrijā.
Par rakstu pārpublicēšanas noteikumiem lūdzam kontaktēties ar Travelnews.lv redakciju.