13. aprīlis vēsturē: Visā pasaulē atzīmē rokenrola dienu

13. aprīlis vēsturē: Visā pasaulē atzīmē rokenrola dienu

Rokenrols ir populārs mūzikas žanrs, kas radies Amerikā. Tā nosaukums radās 1950. gadā, un ar to aizsākās jauns mūzikas stils, kas izplatījās pa visu pasauli.

Rokenrols apzīmē dažādus mūzikas žanrus, kas kļuva par dzīvesstilu. Tas bija jauns izaicinājums gan sabiedrībai, gan to tradīcijām.

Rokenrols ir mūzikas žanrs, kam parasti raksturīgs vokāls, elektriskās ģitāras un spēcīgs fona ritms. Bieži vien tiek izmantoti arī citi instrumenti, piemēram, saksofons. Raugoties uz to kā uz kultūras fenomenu, roka iespaids uz sabiedrību nav salīdzināms ne ar viena cita mūzikas žanra ietekmi. Tam tiek piedēvēti nopelni gan karu izbeigšanā un miera un iecietības izplatīšanā, gan arī nevainības izkropļošanā un morālā pagrimuma veicināšanā. Rokmūzika aizsākās ASV, no kurienes tā izplatījās pa visu pasauli un attīstījās neskaitāmos apakšžanros.

1954. gadā amerikāņu dziedātājs Billijs Halejs (Bill Haley) ierakstīja dziesmu "Rock Around the Clock", kas ir šī mūzikas stila pamatlicējs.

Rokenrols un 60 tie gadi saistās ar Bītliem (The Beatles) un Elvisu Presliju (Elvis Aaron Presley), kuri sniedza savu artavu rokmūzikai.  Pēc rokenrola mūzikas atklāšanas, izplatījās daudz pakaļdarinājumi, vienlaikus gūstot lielu ievērību sabiedrības vidū, gan vienlaikus kļūstot mākslinieciski vājāka.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 19.04.2024 Tet Rally Latvia Liepājas reģiona TIB
2024. gada vasarā Latvija pirmo reizi uzņems FIA pasaules rallija čempionāta posmu. Tet Rally Latvia norisināsies no 18. līdz 21. jūlijam. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.04.2024 - 22.04.2024 Itālijas ezeru burvība Latvia Tours
Itālijas ezeru reģiona skaistums, brīnišķīgs klimats, svētvietu noslēpumainība iespaidīgās vietās, ir tikai daži no šī neaizmirstamā maršruta | Skatīt vairāk
no 1299 EUR
Atlaides auto nomai Igaunijā Europcar
Vai esi gatavs piedzīvot neaizmirstamas brīvdienas Igaunijā? Tagad ir lieliska iespēja iegūt izdevīgu auto nomas piedāvājumu! | Skatīt vairāk
Pilna Servisa Līzings Passat Europcar
Pilna Servisa Līzinga piedāvājums VW Passat Variant MY24 Elegance. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.45935106sec.