Rēzeknes pilsētas svētkos uzsākta mākslas filmas «Reiz Rēzeknē» filmēšana

Ar mērķi popularizēt Rēzeknes pilsētu pēc pašvaldības aģentūras "Rēzeknes Kultūras un Tūrisma centrs" ierosinājuma, Rēzeknes pilsētas svētku ietvaros 2016.gada 29.jūlijā Latvijas un Krievijas apvienotā mākslinieku grupa veiksmīgi uzsākusi uzņemt īsmetrāžas mākslas filmu "Reiz Rēzeknē".

Filma ir mūsdienu piedzīvojumu komēdija, kura pilnībā tiks uzfilmēta 2016.gada augustā, lai jau nākošgad filma varētu startēt kinofestivālā "Open Place" kā darbs no Rēzeknes pilsētas, piedzīvojot savu pirmizrādi tieši šeit.

Scenārija autors ir Krievijas scenārists Viktors Pipā, kuram bija iespēja iepriekš izbaudīt Rēzeknes pilsētas ielas, būves, zaļās un atpūtas zonas, lai iejustos rēzekniešu atmosfērā un maksimāli ticami nodotu sajūtas un emocijas gan filmas personāžiem, gan filmas skatītājem. Filmas producents Sergejs Novožilovs, kurš šogad jau ceturto reizi Latgales Vēstniecībā "GORS" telpās organizē kinofestivālu "Open Place" un ir pieaicinājis profesionālo Maskavas režisoru - Aleksandru Baršaku, atzīst, ka šis darbs ļaus apvienoties divu valstu aktieriem un citiem talantīgiem cilvēkiem, lai rezultātā sanāktu labs un draudzīgs kopdarbs.

Filmas tehnisko nodrošinājumu veic profesionālā filmēšanas komanda no Rīgas, kuru vada pieredzējušais operators Aleksandrs Grebņevs. Viņu varēja pamanīt un sadzirdēt Rēzeknes pilsētas svētkos 29.jūlijā, kad pie pilskalna, kur notika Viduslaiku programma, tika filmēta viena no epizodēm. Lielās pasākuma apmeklētāju uzmanības dēļ, operatoram pat nācās cilvēkiem aizrādīt: neskatīties kamerā. Tas viss bija nepieciešams tāpēc, lai rādītu maksimālu ticamības efektu.

Aktieri filmas galvenajām lomām tika rūpīgi atlasīti, ņemot vērā tēlu raksturojumus. Starp tiem ir tādi aktieri kā leģendārā Latvijas kino zvaigzne Arnis Līcītis, šarmantais Andris Bulis, neatkārtojamie Dailes teātra aktieri, kā arī rēzekniešiem jau pazīstamais Edijs Zalaks, kurš 2015.gada teātra-studijas "Joriks" izrādē "Donkihot" nepārspējami notēloja savu lomu un pašvaldības aģentūras "Rēzeknes Kultūras un Tūrisma centrs" direktore Jūlija Danilina. Starp Krievijas aktieriem filmā ir iesaistīta harizmātiskā Jelizaveta Arzamasova, kolorītais Maksims Kolosovs un pats filmas scenārija autors - Viktors Pipā.

Protams, filmas uzņemšanā būs iesaistīti arī citi aktieri, kuri spēlēs otrā plāna lomas. Šie aktieri atrasti tepat, Rēzeknē. Tāpat, neiztikt arī bez tiem, kuri palīdz veidot filmu interesantu un aizraujošu. Par to rūpējās mākslinieces Viktorija Zaiceva un Paraskēva Deikina.

Tradicionāli, pirms filmas veidošanas, uzfilmējot filmas pirmos kadrus, tiek sists šķīvis uz kura pirms tam tiek uzrakstīti visas komandas vārdi un uzvārdi. Arī šoreiz, pieturoties šai tradīcijai tika sists šķīvis, lai tāda veidā gādātu par filmas izdošanos.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 27.04.2024 Lielā Talka un ekskursija Ungurmuižā! Cēsu TIC
Pievienojies mums Lielajā Talkā un ekskursijā Ungurmuižā! Dosimies ekskursijā, pastaigā un sakopsim Ungurmuižas teritoriju! Piesakies anketā! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 21.04.2024 Satiec savu meistaru Bauskā 20.un 21.04! Bauskas TIC
Ielūkojies, kādi pasākumi paredzēti Bauskā, pasākuma "Satiec savu meistaru" ietvaros! | Skatīt vairāk
Rīko konferences un seminārus Bauskā! Bauskas TIC
Iepazīsties ar Bauskas novada konferenču un semināra telpu piedāvājumu! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 02.04.2024 - 20.03.2024 Māra Upmane – Holšteine un Goran Gora Valmieras TIC
19. aprīlī, 19:00 "Akustika" ielūdz uz unikālu un sirsnīgu tikšanos mūzikā ar Astro’n’out solisti Māru Upmani – Holšteini un viņas vīru, | Skatīt vairāk
20 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.51171494sec.