Pareizticīgo Ziemassvētkos Rēzeknē izskanēs Perta, Rahmaņinova un Šnitkes skaņdarbi

2017. gads Latgales vēstniecībā GORS sāksies ar tradicionālo pareizticīgo Ziemassvētku koncertu. Šogad, 7. janvārī 19.00, GORS Lielajā zālē īpašā svētku programmā “Magnificat” pasaulslavenā igauņu komponista Arvo Perta un krievu komponistu Sergeja Rahmaņinova, Alfrēda Šnitkes skaņdarbus izdziedās divu “Grammy” balvu ieguvējs Igaunijas Filharmonijas kamerkoris.

Igaunijas Filharmonijas kamerkoris ir viens no pazīstamākajiem profesionālajiem igauņu mūzikas kolektīviem pasaulē. 1981. gadā kamerkori izveidoja plaši pazīstams un pieprasīts diriģents Tenu Kaljuste (Tõnu Kaljuste). Sākot ar 2014./2015. gada sezonu, kolektīva galvenais diriģents un mākslinieciskais vadītājs ir latviešu diriģents Kaspars Putniņš, kurš ir arī Latvijas Radio kora diriģents. Igaunijas Filharmonijas kamerkoris ir sadarbojies ar daudziem izciliem diriģentiem, tādiem kā Klaudio Abado, Helmuts Rillings, Ēriks Ēriksons u.c., kā arī piedalījās daudzos pasaulē zināmos festivālos, piemēram, "BBC Proms", Zalcburgas "Mozartwoche" u.c. Līdz ar koncertdarbību kamerkoris regulāri veic arī disku ierakstus, no kuriem daudzi saņēma prestižus apbalvojumus, tai skaitā divas Grammy balvas – par disku "Arvo Pärt. Da Pacem" un "Arvo Pärt. Adam’s Lament". Igaunijas Filharmonijas kamerkora repertuārs iekļauj ļoti dažādus un citreiz pilnībā atšķirīgus skaņdarbus, sākot no gregoriāņu dziedājumiem un beidzot ar 21. gadsimta mūziku. Jau ilgu laiku īpašu vietu kora repertuārā ieņem igauņu komponistu skaņdarbi, kuriem līdzās šajā svētku reizē koncertā “Magnificat” skanēs arī krievu komponistu sacerējumi.

Koncerta programmā izskanēs:

Sergejs Rahmaņinovs

– "V molitvah neusipajušuju Bogorodicu"

Alfrēds Šnitke

– fragmenti no sacerējuma "Grēksūdzes psalmi"

Sergejs Rahmaņinovs

– fragmenti no "Svētā Jāņa Zeltamutes Dievišķā liturģijas"

Arvo Perts

– "Solfeggio"

– "Summa"

– "Magnificat"

– "The Woman With Alabaster Box"

– "Nunc dimittis"

– "Dopo la vittoria"

Biļetes uz koncertu nopērkamas Latgales vēstniecība GORS un “Biļešu Paradīze” kasēs, biļešu cena no 5,00 līdz 12,00 €.  Plašāka informācija: http://latgalesgors.lv.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
"Baroka mūzikas ģēniji" Rundāles pilī Bauskas TIC
Esi aicināts uz Liepājas Simfoniskā orķestra koncertprogrammu Rundāles pilī! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 31.03.2024 Gaismas apsolījums koku stāstos Madonā Madonas TIC
1.aprīlī, LVM Kalsnavas arborētums aicina uz pasākumu “Koku stāsti gaismai”, ar tradicionālo dziedāšanas grupu “Saucējas” un krāsainām | Skatīt vairāk
Skolēnu pavasara ceļvedis Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
Noderīgs materiāls skolēniem un ģimenēn plānojot pavasara atpūtu Jelgavas pusē. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienas Tukuma novadā  Tukuma TIC
Lieldienas rītā, saulei lecot, jāmazgā mute, jo tad tiekot skaists. Nu, kad mute nomazgāta, var doties svinēt Lieldienas. Svini Tukuma novadā! | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Rēzeknes pilsētas TIC
,


Latgale.travel
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.88246298sec.