Rēzeknes vēstniecībā Gors notiks koncertuzvedums «Māras zemes ērģeļu gaismā»

Šogad Jāņa Ivanova Rēzeknes Mūzikas vidusskolas ērģeļu klasei aprit 25 gadu jubileja. Tam par godu februārī ir paredzēti vairāki pasākumi, tostarp Latgales vēstniecībā GORS 18. februārī plkst. 18.00 pirmatskaņojumu piedzīvos ērģeļklases absolventiem veltīts ērģeļmūzikas koncertuzvedums “Māras zemes ērģeļu gaisma”.

Koncertuzveduma stāsts ir balstīts uz Latgales Dievnamu apceļošanu, rādot katra ērģeļklases absolventa dzimto pusi, no kuras viņi ir devušies uz Jāņa Ivanova Rēzeknes Mūzikas vidusskolu, lai iepazītu ērģeļmākslas burvību. Baznīcas kopā ar skatītājiem apceļos aktieris Kristaps Rasims. Uz GORS skatuves dzirdēsiet un redzēsiet Rēzeknes, Bērzgales, Kārsavas, Balvu, Varakļānu, Stirnienes un Preiļu baznīcu ērģeles.

Muzikālo gaisotni papildinās Guntras Kuzminas balss un mūzika, kā arī jauniešu vokālās studijas “Skonai” dziedājums. Savukārt koncertuzveduma noslēgumā gaidāms īpašs viesis, ērģeļmākslas meistars, profesors Tālivaldis Deksnis, kura vadībā lielākā daļa absolventu ir ieguvuši bakalaura un maģistra grādus J. Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā.

Pirmo reizi uz GORS skatuves ērģeles satiksies duetos ar vijoli (Zane Kurme) un saksofonu (Santa Bukovska). Savu daudzpusīgo talantu demonstrēs ērģeļu klases absolventes Ilze Grēvele un Agnese Urka, kas nu izcili darbojas vokālajā mūzikā.

Koncertuzvedumā skanēs vairāki ērģeļu jaundarbi, kas tapuši īpaši ērģeļu klases jubilejai un veltīti izciliem ērģelniekiem, kas nākuši no Latgales. Unikāls jaundarbs ērģelēm četrrocīgi un četrkājīgi “Riga Organum Duo” (Ilona Birģele un Diāna Jaunzeme-Portnaja) izpildījumā, ko komponiste Dzintra Kurme-Gedroica ir radījusi tieši šīm mūziķēm. Tāpat komponists Rihards Dubra tikko ir uzrakstījis ērģeļdarbu par Latvijā tik ļoti iemīļoto kora dziesmas tēmu “Tu skaistō Dīva Dōrza rūze”, ko atskaņos ērģelniece un tagadējā ērģeļspēles skolotāja Guna Kise. To visu dvēseliskā stāstā apvienojis režisors Uģis Brikmanis.

Jāņa Ivanova Rēzeknes Mūzikas vidusskolas ērģeļu klases 25 gadu jubilejas norise:

    17. februārī plkst. 18.00 – Svētā Mise Rēzeknes Sāpju Dievmātes baznīcā,

    18. februārī plkst. 18.00 – Koncertuzvedums “Māras zemes ērģeļu gaisma” Latgales vēstniecībā GORS,

    19. februārī plkst. 16.00 – Gavēņa laika mūzika Jēzus Sirds katedrālē, Rēzeknē.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Golfa diena Madonā Madonas TIC
Pļavu golfa laukums "Kalnozoli" atklāj jauno sezonu ar Vislatvijas golfa dienu. | Skatīt vairāk
Latvija
MOSTIES DABĀ Cēsu novadā! Cēsu TIC
Brīvdienu ceļevdis līdz ar pavasara ienākšanu dabā palīdzēs arī Tev mosties no ziemas miega un baudpilni tvert neskaitāmās iespējas, ko piedāvā | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.04.2024 - 22.04.2024 Pilnvērtīgs laiks sev! Via Vitalité
Via Vitalité ir četru zvaigžņu svara korekcijas un labsajūtas centrs Aizputē. Piedāvājam programmas "Pamata","Exstra","Relax". Zvaniet +371 20 605 553 | Skatīt vairāk
no 145 EUR
Uz Tukumu pēc literatūras! Tukuma TIC
Pagājušajā gadā Tukums tika iekļauts UNESCO radošo pilsētu tīklā kā literatūras pilsēta. Esam lepni par iegūto statusu un aicinām uz pasākumiem. | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Rēzeknes pilsētas TIC
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::8.82321sec.