Latgales vēstniecība GORS svin Mākslas galerijas jubileju un izsludina jaunu izstāžu projektu pieteikumu konkursu

Februāra beigās ar tēlnieka Gļeba Panteļejeva izstādes “Latgales rapsodija” atklāšanu Latgales vēstniecības GORS Mākslas galerija svinēja savu pirmā darbības gada jubileju, bet martā tiek izsludināts izstāžu projektu pieteikumu konkurss 2018. gadā galerijā apskatāmajām izstādēm.


2016. gada sākumā, piesaistot profesionālu izstāžu kuratoru, Latgales vēstniecība GORS uzsāka Mākslas galerijas iniciatīvu, lai turpmāk koncertzāles apmeklētājiem piedāvātu Latvijas kultūrtelpā nozīmīgu un interesantu dažādos žanros strādājošu mākslinieku darbu kolekcijas. Pirmais darbības gads pierādījis kā mākslinieku, tā Latgales vēstniecības GORS apmeklētāju interesi par iespēju Rēzeknē gan izstādīt, gan apskatīt daudzveidīgu izstāžu piedāvājumu.


GORS Mākslas galerijā gada laikā bijušas skatāmas 10 dažāda veida izstādes, kurās pārstāvētas gan glezniecība, gan grafika, gan arī fotogrāfijas. Mākslas galerijas stāstu aizsāka gleznotāja Roberta Muža personālizstāde "Latvija. Ainava. Portrets", kurā tika eksponēta plaša ainavu retrospekcija, kā arī Latvijas vēsturē nozīmīgu personību portretu izlase. Gada laikā Latgales vēstniecībā GORS bija skatāmas arī mākslinieku Ilgvara Zalāna, Anitas Melderes, Mētras Štelmaheres, Ingas Onževas, Pāvela Ostapceva, Ilzes Lībietes un citu autoru darbi.


Mākslas galerijas kuratore Guna Kalnača, atskatoties uz aizvadīto gadu, secina: "Gada laikā kopā ar Latgales vēstniecības GORS komandu esam meklējuši iespējas intensīvo un daudzveidīgo koncertdarbību bagātināt vēl ar vienu mediju – vizuālo mākslu. Paldies māksliniekiem, kuri īpaši šīm izstādēm radījuši jaunas kolekcijas, respektējot telpas specifiku un plašo skatītāju loku, esam rādījuši arī interesantas retrospekcijas, ņemot palīgā no muzeju krājumiem deponētus darbus. Interesanta bija pieredze gleznotājas Diānas Īves darbus integrēt viņas vectēva Jāņa Ivanova koncerta scenogrāfijā. Plašu Diānas Īves darbu personālizstādi koncertzālē redzēsim šajā vasarā. Tā ir viena no mūsu vēlmēm – aicināt izstādīties arī māksliniekus, kuru saknes paaudzēs meklējamas Latgalē. Bet ne tikai – koncertzāles galerija ir atvērta kā jauno mākslai, tā klasiskām vērtībām.”


Latgales vēstniecības GORS vadītāja Diāna Zirniņa pauž prieku, ka izdevies attīstīt vēl vienu kvalitatīvu mākslas vietu valstī, turklāt reti kur citur Latvijā kādā autora darbus apskata tik daudz apmeklētāju, kas panākts Mākslas galerijas saturu sasaistot ar pieejamību GORS apmeklētājiem – gan ikdienā, gan pasākumu laikā.


2018. gada izstāžu pieteikumus Latgales vēstniecība GORS gaida līdz šī gada 30. aprīlim. Izstāžu projektu konkursā aicināti piedalīties mākslinieki un kuratori vizuālās mākslas, dekoratīvi lietišķās mākslas un dizaina jomā, piedāvājot grupas vai personālizstādes, kuratora veidotas izstādes u. c. izstādes. Plašāka informācija, konkursa nolikums un pieteikuma anketa atrodami Latgales vēstniecības GORS mājaslapas sadaļā “Izstādes” http://latgalesgors.lv/lv/izstades.


Latgales vēstniecības GORS Mākslas galerijas notikumi tiek īstenoti ar Valsts kultūrkapitāla fonda mērķprogrammas “Daudzpusīgas profesionālās mākslas pieejamība Latgales vēstniecība GORS” un Rēzeknes pilsētas domes atbalstu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Skolēnu pavasara ceļvedis Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
Noderīgs materiāls skolēniem un ģimenēn plānojot pavasara atpūtu Jelgavas pusē. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024” Valmieras TIC
31. martā no plkst.10.00-15.00 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024”. No plkst.11.00 svētku koncerts kopā ar pašdarbības kolektīviem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.03.2024 - 29.03.2024 Dziesmu cikls "Mana dvēsele ir noskumusi"  Tukuma TIC
Dziesmu cikls "Mana dvēsele ir noskumusi" korim ar ērģelēm. Piedalās Rihards Dubra un sieviešu koris "Noktirne". | Skatīt vairāk
Labi būt pavasarī - Bauskas novadā! Bauskas TIC
Izdots jaunais kultūras un tūrisma ceļvedis „Labi būt Bauskas novadā” - aplūko un iedvesmojies brīvdienām! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.86108398sec.