Muzeju nakts 2017 - Latgales Kultūrvēstures muzejā

20. maijā no plkst. 19.00 līdz 00.00 Latgales Kultūrvēstures muzejā (Atbrīvošanas alejā 102, Rēzeknē) norisināsies ikgadējā starptautiskā akcija "Muzeju nakts".


Pirms 150 gadiem dzimušā latviešu dzejnieka Eduarda Veidenbauma dzejas rindas: "Laiks ātrāki steidzas kā vagona rats" iedvesmojušas šī gada tēmai LAIKS. Šogad neatlaidīgi ceram sagaidīt zaļojošu un siltu pavasara laiku. Pēc seniem tautas ticējumiem skaņākais laika pareģis ir dzeguze, jo, dzirdot dzeguzi kūkojam, kabatā jātur naudas gabals, lai gads būtu pārticīgs. Laiks atstāj un rada arī kultūras vērtības. Šī gada "Muzeju nakts" pasākuma vadmotīvs ir  labskanīgais un apkārt sastopamais "Ku-Kū!", tāpēc apmeklētāji aicināti ieklausīties, kā tas SKAN. SKAITA. SPĒLĒ!


SKAN: laukumā pie muzeja. Vieni no Latvijas dabas veidotājiem un uzturētājiem – A/S "Latvijas valsts meži" komanda piedāvās darba staciju. Filmiņā un praktiskos uzdevumos varēs uzzināt "Cik ātri aug mežs", ar simulatora spēles palīdzību iejusties, kā traktors gāž koku u.c.   

21.00–22.00 Sovvaļnīka koncerts "Laiks vysus izaicynoj".


SKAITA: muzeja ekspozīcijās un izstādēs. Būs iespēja aplūkot nacionālā krājuma vērtības – dažādus pulksteņus un varbūt pat sagaidīt kūkojam dzeguzi. Tāpēc, ja vēl nav izdevies to saklausīt dabā, jāņem līdzi naudas monēta bagātības piesaukšanai. Iemūžināts laika ritējums skatāms Aleksandra Bondarenko fotogrāfiju izstādē "Mirklis. Gaisma. Laiks" (T min.+ n LUX = T).

Izstāde "Pāri slieksnim" aicinās vērt simboliski veidotās kinoteātra "Diāna" durvis un izzināt Pirmā Latgales kongresa notikumus pirms 100 gadiem.


Vēstures ekspozīcijā varēs mēģināt saskaitīt monētas Livonijas laika depozītā, bet keramikas ekspozīcijā priecāties par Latgales podnieku daudzveidīgo un mirdzošo veikumu. 1937. gadā četri meistari ieguva zelta un sudraba godalgas izstādē Parīzē, tāpēc šogad par godu 80. gadadienai un Francijas Institūta Latvijā 20 gadiem uz Rēzekni ir atceļojuši Francijas keramiķu mūsdienu darbi.  

Savukārt LMA LF pasniedzēju un studentu darbu izstādē "Saknes un mākoņi" māksliniece Daina Manuško performancē "Mana laika zīmes" piedāvās apstāties katram pie sava laika un klusuma zīmēm. Ieeja uz performanci 19.30–21.00 apmeklētājiem nelielās grupās!


Fotoprezentācijā "Spilgtākie Rēzeknes vēstures mirkļi, stāsti un personības" varēs vērot unikālas fotogrāfijas, uzzinot muzeja speciālistu veikumu pilsētas un  novada vēstures pētīšanā.


SPĒLĒ: muzeja aktivitāšu zālē spēles un nodarbošanās visai ģimenei – lielākā pildspalva Latvijā, virtuālā spēle "Māla pārvērtības",  zināšanu un slēpšanās spēle "Zini vai saki ku-kū!", darbošanās ar smilšu gaismas lapu, saldumu darbnīca sadarbībā ar SIA "Skrīveru saldumi". Laukumā pie muzeja būs iespēja iegādāties saldumus, kafiju, mājas pankūkas.


Kad dzeguze pulkstenī nodziedās divpadsmit, arī muzejā iestāsies naktsmiers – līdz jaunai dienai, jauniem laika stāstiem. 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
GeLux - Āzijas piedzīvojumu ceļojums Estravel Latvia
Jauna izpratne par Luksu - piedzīvojumu ceļojumā Taizemē un Kambodžā // Unikāla pieredze, vairāk iekļautu pakalpojumu // 10% atlaide, rezervējot | Skatīt vairāk
no 2519 EUR
Ierobežots piedāvājuma - Hotel Jūrmala SPA Estravel Latvia
Esiet vieni no pirmajiem, kas bauda atpūtu Renovētajā Hotel Jūrmala SPA numurā un saņemiet dāvanu - neierobežotu Wellness Oasis apmeklējumju// līdz | Skatīt vairāk
no 94 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 02.04.2024 - 20.04.2024 Grieķijas valdzinājums! Latvia Tours
Ekskursiju ceļojums "GRIEĶIJAS VALDZINĀJUMS" 12 dienas! Atpūta un pelde Jonijas jūras Korintas līcī, Vuliagmeni ezerā, termālajos baseinos | Skatīt vairāk
no 689 EUR
4 personām - aktīva atpūta Igaunijā Estravel Latvia
1 nakts 4 personām aktīvās atpūtas kūrorta viesu mājā, brokastis un atpūtas piedāvājums | Skatīt vairāk
no 370 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.30078697sec.