Kinofestivāla «Open Place 2017» GRAND PRIX saņem Norvēģijas īsfilma «Viss kārtībā»

2017. gada 20. augustā Rēzeknē, Latgales vēstniecībā GORS, koši un skanīgi noslēdzās V starptautiskais Baltijas valstu īsfilmu kinofestivāls "Open Place". Festivāla GRAND PRIX saņēma Norvēģijas režisores Ninas Knāgas īsfilma "Viss kārtībā".

No 16. līdz 20. augustam Rēzeknē pulcējās kino profesionāļi, jaunie kino meistari un kino cienītāji, kuri V starptautiskajā īsfilmu kinofestivālā "Open Place" iepazina konkursa filmas un izbaudīja vairākus koncertus, izrādes, ārpuskonkursa filmas un tikšanās ar aktieriem. Kinofestivāla "Open Place" konkursam kopumā bija iesniegtas 411 īsfilmas, no kurām programmā bija iekļautas 25 filmas, kas kopumā pārstāvēja 17 valstis: Latviju, Norvēģiju, Krieviju, Poliju, Īslandi, Lietuvu, Igauniju, Vāciju, Dāniju, Zviedriju, Somiju, Libānu, Bulgāriju, Gruziju, Itāliju, Lielbritāniju un Čehiju.

Konkursa īsfilmas vērtēja starptautiska žūrija: kinorežisors un pedagogs Arvo Iho (Igaunija), kino un teātra aktrise Lilita Ozoliņa (Latvija), kinorežisors Kristiāns Verners (Vācija), lietuviešu izcelsmes kinorežisors un scenārists Aļģis Arlauskas (Spānija), kino un teātra aktrise Irina Ševčuka (Krievija).

Kinofestivāla "Open Place" konkursa īsfilmas apbalvotas 6 nominācijās:

GRAND PRIX balvu ieguva īsfilma "Viss kārtībā" (rež. Nina Knāga, Norvēģija, 2016), par labāko aktrisi atzīta Frederika Dēla Hensena par Sesilijas lomu filmā "Tagad uz mūžu" (rež. Kristjans Hoskjolds, Dānija, 2017. Filma "Finālspēle" (rež. Tomašs Gasovskis, Polija, 2016) ieguva balvas divās nominācijās – labākā aktiera balvu saņēma Jaceks Borušiņskis par Ziga lomu un Olivers Kozlovskis par Viteka lomu, tāpat arī balvu par labāko režiju saņēma "Finālspēles" režisors Tomašs Gasovskis. Balvu par labāko scenāriju ieguva Giga Liklikadze, Josebs "Soso" Bliadze un Elmārs Ivanovs par filmu "Trīs soļi" (rež. Josebs "Soso" Bliadze, Vācija/Gruzija, 2017), bet labāko operatora balvu saņēma Kaspers Vinds Nīlsens par filmu "Zvejnieks" (rež.  Mišels Kadejs, Adels Oberto, Lietuva/Itālija/Vācija, 2015).

Šogad pirmo reizi konkursanti saņēma arī žūrijas īpašās atzinības – Maksims Kolosovs par lomu filmā "302BIS" (rež. Andrejs Miškins, Krievija, 2017) un īsfilma "Saldais piedāvājums" (rež. Henrijs K. Norvals, Norvēģija, 2017).

Viena no Latvijas īsfilmām – "En Garde!" (rež. Daniels Joffe, 2017) – saņēma Rēzeknes pilsētas domes balvu un šogad Rēzeknes Dome ierosināja pasniegt arī skatītāju simpātiju balvu, ko saņēma Liza Arzamasova par lomu filmā "302BIS" (rež. Andrejs Miškins, Krievija, 2017).

Tradicionāli festivāla konkursa uzvarētāji balvā saņēma Rēzeknes mākslinieka Arta Adijāna veidoto piemiņas statueti – krēslu kā  simbolisku apliecinājumu, ka kinofestivāls "Open Place" ir atvērts jauniem kino talantiem un jaunām virsotnēm, ko sasniegt.

Noslēguma koncertā uzvarētājus un skatītājus priecēja apburošais Daumants Kalniņš, aktieri Dita Lūriņa un Andris Bulis, mūziķu apvienība "Undertango", Krievijas kino un teātra aktieri Nataļja Jegorova, Jekaterina Volkova , Ivans Dubrovskis, Eds Šuļževskis, Anatolijs Žuravļovs, Jurijs Stojanovs un Oļegs Volkovs.

Starptautiskais īsfilmu kinofestivāls "Open Place" Rēzeknē aizsākās 2013. gadā ar mērķi popularizēt un sekmēt Baltijas jūras reģiona valstu kino attīstību, rosināt jaunu un talantīgu kino nozares profesionāļu pieredzes apmaiņu un sadarbību, kā arī veicināt Rēzeknes atpazīstamību. Festivālu rīko Rēzeknes pilsētas dome un pašvaldības aģentūra "Rēzeknes Kultūras un tūrisma centrs" sadarbībā ar nevalstisko organizāciju kinoindustrijas attīstībai "Blagaja vestj" (Krievija).

Nākamgad augustā atkal tiksimies Rēzeknē, īsfilmu kinofestivālā "Open Place"!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.03.2024 - 30.03.2024 Ottes Lieldienas Alūksnes TIC
30. martā, 11:00 aicināti uz OTTES LIELDIENAS, – Viktora Ķirpa muzejā “Vidzemes lauku sēta”. Olas nodrošina Alūksnes Putnu fabrika | Skatīt vairāk
Publiskā ekskursija ar gidu Zeltiņos Alūksnes TIC
6.aprīlī pulksten 11:00 atvērtā ekskursija Kodolraķešu bāzē Zeltiņos ar gidu. | Skatīt vairāk
no 2.00 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.03.2024 - 05.04.2024 Pieteikšanās MKD Augšdaugavas novadā TAKA
‘’Mājas kafejnīcu dienas 2024’’ Augšdaugavas novadā šogad notiks 27.- 28.jūlijā | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.03.2024 - 01.04.2024 Apvienotie Arābu Emirtāti - kūrorti Estravel Latvia
Pēdējās vietas atpūta Dubaijas kūrortos. 24.03. un 31.03. // 8 nakrtis viesnīcā, brokastis | Skatīt vairāk
no 605 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.32195997sec.