Rēzeknē svinēs Latvijas brīvības svētkus

2019. gada 4. maijā Rēzeknē svinēs Latvijas brīvības svētkus, pulcējoties tradicionālajā draugu velobraucienā "Rēzeknes serpentīns" un zibakcijā "Latvija, skani!", pēc tam Baltā galdauta svētkos Rēzeknes pilskalnā, kur kopīgā piknikā izbaudīs satikšanos un mūziku.

Sesto gadu pēc kārtas Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas dienā notiks velobrauciens "Rēzeknes serpentīns", kas sāksies pie pieminekļa "Vienoti Latvijai" (Atbrīvošanas alejā 93) un noslēgsies Rēzeknes pilskalnā (Krasta ielā 31) ar velobrauciena dalībnieku zibakciju "Latvija, skani!", ar zvaniņiem (vai līdzi paņemtiem skanošiem instrumentiem) ieskandinot brīvību tā, lai atskan ikvienā Latvijas virsotnē!

Svētku programma un aktivitātes turpināsies Rēzeknes pilskalnā un tā pakājē – būs gan tradicionālās Veiklas braukšanas sacensības, gan radošās darbnīcas un sporta komandu demonstrējumi, gan tirdziņš. Koncertā muzicēs brāļi Puncuļi, Rēzeknes folkloras draugu kopa "Vīteri" (vad. Sandra Stare, Einārs Lipskis), Rēzeknes bērnu deju kolektīvs "Dziguči" (vad. Gunta Sidorova) un ARPC "Zeimuļs" solistu vokālistu pulciņa audzēkņi.

Muzikālās programmas kulminācijā Rēzeknē viesosies liepājnieki – plkst. 13.00 uzstāsies Igo un plkst. 14.00 Fēlikss Ķiģelis ar grupu.

Savukārt Latgales vēstniecībā GORS 4. maijā plkst. 16.00 visi aicināti noskatīties režisores Dzintras Gekas dokumentālo filmu "Ilmārs Blumbergs" (biļetes: 3,50 €), kas atklāj mākslinieka personību. Ilmārs Blumbergs (1943–2016) Latvijas mākslā ir hrestomātiski pierādāms jēdziens, ja analizē viņa radīto scenogrāfijā, plakātu mākslā, glezniecībā, multimedijos. Taču personība – Blumbergs – ir mainīga un netverama matērija, kas visam viņa radītajam piešķir virsvērtību, brīnumainību, intimitāti, ko viņa mākslas un pasaules uztveres izzinātājs pazīst itin kā no aizlaikiem, taču nespēj kataloģizēt, iegrāmatot un, par laimi, arī patērēt.

Lai skaisti un mīlestībā piepildīti svētki! Latvija, skani!

Velobrauciena "Rēzeknes serpentīns" NOLIKUMS šeit

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
27. aprīlī - lielais Stādu tirgus Madonā Madonas TIC
Stādu tirgus Madonā jau ir kļuvis par nozīmīgu pavasara tradīciju plašā apkārtnē. Tas ir īstais starts uzsākt praktiskus pavasara darbus dārzos un | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 19.04.2024 Ar vilcienu uz Gulbeni Gulbenes novada TIC
Kāpiet vilcienā un dodieties uz Vidzemes ziemeļaustrumiem– uz Gulbeni, kur sagaidīs aizrautīgi tūrisma speciālisti un uzņēmēji, ļaujot izbaudīt | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 02.04.2024 - 20.03.2024 Māra Upmane – Holšteine un Goran Gora Valmieras TIC
19. aprīlī, 19:00 "Akustika" ielūdz uz unikālu un sirsnīgu tikšanos mūzikā ar Astro’n’out solisti Māru Upmani – Holšteini un viņas vīru, | Skatīt vairāk
20 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.69712114sec.