Rēzeknes pilskalnā aicina izbaudīt brīvdabas kino

No 2020. gada 10. līdz 30. jūlijam plkst. 22.00 Rēzeknes pilskalnā (Krasta ielā 31) notiks bezmaksas brīvdabas kino vakari, radot iespēju skatītājiem izbaudīt romantisku vasaras gaisotni.

Brīvdabas kino vakari būs kā Rīgas starptautiskā kino festivāla (RigaIFF) un īsfilmu kinofestivāla "Open Place" atskaņas, jo Rēzeknes pilskalnā tiks demonstrētas filmas, ko iepriekš bija iespējams noskatīties šajos festivālos. 8 vasaras vakaros būs iespēja piedzīvot gan komēdijas, gan drāmas emocijas kino valodā. Pilskalnā uz lielā ekrāna tiks demonstrētas Islandes, Rumānijas, Zviedrijas, Itālijas, ASV, Krievijas, Latvijas un citu valstu kopražojuma filmas oriģinālvalodā ar subtitriem latviešu valodā, apmeklētāju vecuma ierobežojums ir 12+.

Lai garantētu sev un draugiem sēdvietu un saldu pārsteigumu, organizatori lūdz iepriekš rezervēt bezmaksas ieejas kartes pa tālruni 64622066 un izņemt tās Rēzeknes kultūras namā vai pirms filmas Rēzeknes pilskalnā.

Lietus gadījumā filmas tiks demonstrētas Rēzeknes kultūras namā (Brāļu Skrindu ielā 3), par neprognozētajām izmaiņām ziņosim konkrētā datuma pēcpusdienā FB pasākuma lapā Brīvdabas kino Rēzeknes pilskalnā (sīkāka informācija šeit.)

Brīvdabas kino PROGRAMMA:

10. jūlijā plkst. 22.00

"Koka paēnā", satīriska drāma (Rīgas starptautiskā kinofestivāla programma)

Režisors: Havsteins Gunnars Sigurdsons

Islande, Polija, Dānija, Vācija, 2017, 1 h 29 min.

Piķa melna komēdija. Atli par neglītām izdarībām tiek patriekts no mājām, šķirts no savas četrus gadus vecās meitiņas un ir spiests apmesties pie vecākiem. Tur savērpjas sīvas un nežēlīgas kaujas ap vecu, skaistu koku, kas met ēnu pār kaimiņu pagalmu… Turklāt runa par apkaimes vienīgo koku. Un Islandes vasaru. Un saules gaismu, kas vēl iekārojamāka par kokiem. Krustugunīs nonāk tuvinieki, īpašums un mājdzīvnieki. Koki bieži mēdz būt iemesls kaimiņu strīdiem Islandē, tāpēc režisors smēlies filmai iedvesmu reālajā dzīvē: "Šādi konflikti dažkārt izvēršas absurdi smieklīgi, jo sākas no nieka, bet samilzt līdz neaptveramiem apmēriem."

11. jūlijā plkst. 22.00

"Svilpotāji", kriminālkomēdija (Rīgas starptautiskā kinofestivāla programma)

Režisors: Kornelju Porumboju

Rumānija, Francija, Vācija, Zviedrija, 2019, 1 h 37 min.

Bukarestes policijas inspektors Kristi ir labi iepazinis gan likumsarga, gan noziedzīgo pasauli, jo ir mafijas ziņotājs. Viņš dodas uz Kanāriju salu Gomera, lai apgūtu sentēvu svilpošanas valodu. Rumānijā viņu novēro policija, tāpēc, izmantojot šo māku, viņš varētu turpināt sazināties ar gangsteriem, lai izpestītu no cietuma Žoltu. Žolts vienīgais zina, kur paslēpti trīsdesmit miljoni dolāru. Šai dubultspēlē nodevības un maldināšanas lāde nu ir vaļā… Būs arī liktenīgā sieviete.

Filmas varoņi atrodas kategorisku viedokļu vidē, kur katrs pastāvīgi cenšas uztiept citiem savējo. Cilvēku nospriegotajās attiecībās vairs tikai slepenā valodā iespējams izteikties skaidri un atklāti. Rumāņu jaunā viļņa ievērojamākā režisora uzņemtā tumšā komēdija tika nominēta Kannu kinofestivāla Zelta palmas zaram. Filmā skan gan Karla Orfa, gan Igija Popa mūzika.

Kuratora skatījums: Rumāņu jaunā viļņa režisors izmēģina spēkus kriminālkomēdijas žanrā, veikli spēlējoties ar klišejām un miksējot detektīvseriālu un teju bondiādes cienīgus elementus.

17. jūlijā plkst. 22.00

"Mana tievā māsa", drāma (Rīgas starptautiskā kinofestivāla programma)

Režisore Sanna Lenkena.

Zviedrija, Dānija, 2015, 1 h 35 min.

Stellas acīs vecākā pusaugu māsa Katja ir īsta zvaigzne — viņa ir ģimenes  acuraugs un talantīga daiļslidotāja, kuras dienas paiet neatlaidīgos treniņos. Kad Katjas sportošana sāk atgādināt apsēstību, un viņas izturēšanās kļūst arvien saltāka, Stella ir pirmā, kas atklāj māsas noslēpumu un saprot tā iespējami postošās sekas. Viņai jāpieņem grūts lēmums: izstāstīt par to vecākiem un novērst briesmas, vai turēt Katjai piespiedu kārtā doto solījumu klusēt.

Jaunās zviedru režisores Sannas Lenkenas, Stokholmas Dramatiskā institūta  absolventes, debijas filma ir intriģējošs un sirsnīgs ieskats māsu attiecībās. Tas jūtīgi iemūžina bērna skatu uz vissarežģītākajām dzīves norisēm un paradoksālo spēju ar tām dažbrīd tikt galā labāk par pieaugušajiem.

18. jūlijā plkst. 22.00

"Korotkije volni", komēdija (kinofestivāla "Open Place" programma)

Režisors: Mihails Dovženko

Krievija, 2017, 1 h 20 min.

Aizraujošu stāstu almanahs, kurus vieno kopīga tēma - tie visi notikuši radio. Noveles "Šrēders" pamatā ir reāls notikums: pamatojoties uz tiešraides balsošanas rezultātiem, klausītājiem tiek piedāvāts iznīcināt slavenu laikmetīgās mākslas darbu. Noveles "Tulkotājs" varoņi ar radio palīdzību glābj savu mīlestību. "Kāršu spēle" ir situāciju komēdija, kurā tiek diskutēts par mainīgajām vīriešu un sieviešu lomām mūsdienu sabiedrībā. Sociālajā komēdijā "Radio istaba" mazpilsētas iedzīvotāji mēģina mainīt savu dzīvi, izmantojot radio. "Pagaidām nē" ir stāsts par patiesu mīlestību situācijā, kad laimīgas beigas nav iespējamas...

24. jūlijā plkst. 22.00

"Maģiskās naktis", satīriska komēdija (Rīgas starptautiskā kinofestivāla programma)

Režisors: Paolo Virdzi

Itālija, 2018, 2 h 5 min.

Pagājušā gadsimta 90. gadi. Vakarā, kad noslēdzas Pasaules kauss futbolā, no Tibras izceļ kāda producenta līķi. Galvenie aizdomās turētie šīs slepkavības lietā ir trīs daudzsološi scenāristi... Filma, kurā film noir elementi ievīti satīriskā komēdijā, stāsta par itāļu kino Zelta laikmetu. Pats režisors šo darbu raksturo kā kaislīgu, sentimentālu un ironisku ceļojumu caur dižā Itālijas kino pēdējā uzplaukuma perioda spožumu un postu. Par galvenās lomas atveidojumu viņa iepriekšējā filmā ("The Leisure Seeker") Helēna Mirrena tika nominēta Zelta globusam kategorijā "Labākā komēdijas vai mūzikla aktrise".

25. jūlijā plkst. 22.00

"La La Land: Kalifornijas sapņi", muzikālā komēdijdrāma (sadarbībā ar kompāniju ACME Film Latvija)

Režisors: Damien Chazelle

ASV, 2016, 2 h 8 min.

Mia vēlas kļūt par aktrisi, bet ikdienā ir barista kādā Losandželosas kafejnīcā. Viss mainās brīdī, kad viņa satiek Sebastianu, džeza mūziķi, kurš piepelnās, spēlējot bāros un privātās ballītēs. Viņiem abiem ir divas kopīgas lietas – sapnis par karjeru un neizmērojama mīlestība vienam pret otru, bet vai šīs abas lietas spēs sadzīvot...?

Filmas darbība notiek visu Holivudas zvaigžņu mekā Losandželosā. Šis orģinālais mūzikls ir par ikdienas dzīvi – piedzīvotajiem sasniegumiem, kā arī sarūgtinājumiem cenšoties sekot savam sapnim.

29. jūlijā plkst. 22.00

"Reiz Rēzeknē", piedzīvojumu komēdija (kinofestivāla "Open Place" programma)

Režisori: Aleksandrs Merkurijs un Aleksandrs Baršaks

Latvija, Krievija, 2019, 60 min.

Stāsts sākas ar nejaušu tikšanos vilcienā, kad ceļabiedri, izsēdināti Rēzeknes stacijā, metas aizraujošā piedzīvojumā ar apslēptas mantas meklēšanu, pakaļdzīšanos, iesaistoties mīlas līkločos. Stāsta turpinājumā satiekam draugus divus gadus vēlāk. Agne un Jānis, Ļova un Eva, arī Kostiks un Valdis aizvien cīnās par savu sapņu īstenošanu. Kuriem tas izdodas vislabāk? Lomās – Latvijas un Krievijas aktieri: Sarmīte Rubule, Viktors Pipa, Liza Arzamasova, Edijs Zalaks, Andris Bulis, Maksims Kolosovs, Rēzeknes teātra "Joriks" aktieri u.c. Epizodēs redzami arī daudzi rēzeknieši.

30. jūlijā plkst. 22.00

"Blakus", komēdijdrāma (sadarbībā ar kinoprojektu "Spektrs")

Režisore Alise Zariņa

Latvija, 2019, 1 h 20 min.

Filma latviešu valodā ar subtitriem krievu un angļu valodās

Luīze un Kaspars nejauši satiekas braucienā uz Jāņiem. Viņa bēg no kaitinošiem kaimiņiem un vispārējas bezjēdzības sajūtas, viņš - no brūkošas laulības. Abi ir jauni, talantīgi un apjukuši, abi sapņo kļūt par māksliniekiem, un abi nezina, ko iesākt ar savu dzīvi. Varbūt tāpēc viņu kopīgais izbrauciens pārvēršas par savādu, brīžiem komisku un brīžiem sarežģītu ceļojumu cauri attiecībām trīs gadu garumā.

Filmas tiks demonstrētas oriģinālvalodā ar subtitriem latviešu valodā. Vecuma ierobežojums: 12+. 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienas Jaunmoku pilī un parkā Tukuma TIC
Pirmajās Lieldienās, 31. martā, Jaunmoku pils aicina visus uz aizraujošu svinību dienu pils parkā. Šīs dienas laikā norisināsies aktivitātes visai | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 05.04.2024 Pavasaris Lubānas mitrājā Madonas TIC
Aicinām sajust un sadzirdēt īstu pavasari 6. aprīļa putnu dienās pie Lubāna ezera | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.03.2024 - 29.03.2024 Ceļš uz sakārtotu ķermeni un prātu! Via Vitalité
Via Vitalité ir četru zvaigžņu svara korekcijas un labsajūtas centrs Aizputē. Piedāvājam programmas "Pamata","Exstra","Relax". Zvaniet +371 20 605 553 | Skatīt vairāk
no 145 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienas Tukuma novadā  Tukuma TIC
Lieldienas rītā, saulei lecot, jāmazgā mute, jo tad tiekot skaists. Nu, kad mute nomazgāta, var doties svinēt Lieldienas. Svini Tukuma novadā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.86131001sec.