Pianista Andreja Osokina tiešsaistes koncerts «Osokins – Bēthovenam» GORĀ

7. maija vakarā plkst. 19.00 tiešraidē no Latgales vēstniecības GORS skanēs pianista Andreja Osokina soloprogramma “Osokins – Bēthovenam”. Programmā būs klausāma, ne tikai Ludviga van Bēthovena mūzika, bet arī Roberta Šūmaņa, Friderika Šopēna, Sergeja Rahmaņinova skaņdarbi. Koncerta intriga – Kristapa Pētersona Bēthovenam veltītā skaņdarba pirmatskaņojums un saruna ar komponistu.

GORS Mākslinieciskās un pasākumu nodaļas vadītāja Ilona Rupaine par gaidāmo koncertu stāsta: “Soloprogramma tapusi par godu Ludviga van Bēthovena 250. jubilejai. Ierobežojumu dēļ jau 2020. gadā plānotais koncerts klātienē diemžēl tika atcelts. Tomēr šogad tas tomēr notiks – cerībā, ka tiešsaistes satikšanās ar mākslinieku spēs klātienes pasākumu gaidīšanu padarīt nedaudz vieglāku. Koncertprogrammā līdzās zināmākajai Bēthovena fantāzijai "Sonata quasi una fantasia" jeb Mēnesnīcas sonātei skanēs vēl divu 2020. gada jubilāru – Roberta Šūmaņa un Friderika Šopēna romantiska apcerīguma un mīlas jūsmas pārņemtās miniatūras, Sergeja Rahmaņinova jaunības sacerējums – zvanu skaņām piesātinātā Prelūdiju dodiēz minorā, kā arī trausli maigā solo dziesmas “Ceriņi” transkripcija klavierēm.”

Par tiešraides pārsteigumu, Kristapa Pētersona Bēthovenam veltīto skaņdarbu, Andrejs Osokins saka: “Man būs liels gods Latgales vēstniecībā GORS pirmatskaņot Kristapa Pētersona veltījumu Bēthovenam. Manuprāt, šis komponista darbs ir ļoti vērtīgs pienesums latviešu klaviermūzikas pūrā. Kristapa Pētersona mūzikas valodas intonatīvā novitāte tieši atbilst šo vārdu fonētiskajai saspēlei, jo viņa Veltījumā Bēthovenam klasisko skanējuma vērienu Pētersons paplašina, tam pievienojot savu skaņraža fantāziju caur plaukstu un pirkstu piesitieniem, klauvējieniem un pieskārieniem, it kā modinot arvien jaunas klavieru dimensijas.”

Pianists Andrejs Osokins izceļas ar savu daudzpusību – gan kā spilgts un harizmātisks solists Berlīnes filharmonijā un citās lielākajās Eiropas koncertzālēs sadarbībā ar izciliem pasaules orķestriem, gan solo programmās un laikmetīgās mūzikas interpretācijās. Andrejs ir arī uzticams skatuves partneris operdziedātājām Marinai Rebekai un Inesei Galantei, un aizrautīgs kamermūziķis ansamblī. Pianists plūcis laurus nozīmīgos pianistu konkursos, tostarp Artura Rubinšteina Starptautiskajā pianistu konkursā Telavivā, Longas-Tibo Starptautiskajā konkursā Parīzē, Līdsas Starptautiskajā pianistu konkursā un Karalienes Elizabetes Starptautiskajā pianistu konkursā Briselē.

“Bēthovena mūzikai veltīto koncertu es gaidu ar īpašu satraukumu un saviļņojumu. Kopā ar klausītājiem vērosim Bēthovena monumentālās personības ietekmi uz visu turpmāko Eiropas mūzikas attīstību,” tā Andrejs Osokins.

Tiešsaistes koncerts “Osokins – Bēthovenam” un saruna būs klausāmi un skatāmi GORS mājaslapā un sociālajā tīklā “Facebook”.

Papildu informācija par šī brīža norisēm Latgales vēstniecībā GORS – mājaslapā http://latgalesgors.lv, sociālajos tīklos “Facebook” http://facebook.com/latgalesgors un “Instagram”.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Skolēnu pavasara ceļvedis Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
Noderīgs materiāls skolēniem un ģimenēn plānojot pavasara atpūtu Jelgavas pusē. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienas Tukuma novadā  Tukuma TIC
Lieldienas rītā, saulei lecot, jāmazgā mute, jo tad tiekot skaists. Nu, kad mute nomazgāta, var doties svinēt Lieldienas. Svini Tukuma novadā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 30.03.2024 Lieldienas | Šokolādes muzejā Pūrē Tukuma TIC
30. martā, pulksten 12:00 Lieldienās Šokolādes muzejā Pūrē ir iespēja uzburt saldu, pārsteigumiem bagātu dienu! | Skatīt vairāk
Aicina uz putnu vērošanas ekskursiju Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
7.aprīlī, pulksten 9.30 no Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa pagalma sāksies velo ekskursija “Braucam vērot putnus”. Pieteikšanās 63005447 | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.56652689sec.