15.maijā - Aktīvā tūrisma diena Rēzeknē

Maija mēnesis jau ir pilnā plaukumā, tas nozīmē, ka tuvojas vasaras atvaļinājumu, ceļojumu un aktīvās atpūtas laiks. Rēzeknē vasaras tūrisma sezona tiks iesildīta 15. maijā, kad jaunajā Krasta ielas promenādes garumā ikvienam interesentam būs iespēja iepazīt pilsētas aktīvā tūrisma piedāvājumu, kā arī aizraujoši pavadīt laiku. Šogad Aktīvā tūrisma diena  norisināsies nedaudz citā formātā, ievērojot visus valstī noteiktos ierobežojumus.

Visas dienas garumā rēzeknieši un pilsētas viesi gan individuāli, gan ģimenes lokā ar mobilās aplikācijas palīdzību varēs piedalīties diģitālajā izzinošā spēlē upes krastos. Spēles starts – pie Rēzeknes TICa, kur atradīsiet QR kodu ar spēles instrukciju. Promenādes posms pie dzirnavu tiltiņa uz vienu dienu pārvērtīsies par brīvdabas vēsturisko foto galeriju, kurā varēs apskatīt, kā izskatījās upes krasti un upei pieguļošās teritorijas 100 gadus senā pagātnē. Savukārt, selfiju mīļotāju rīcībā būs gar upi uzstādīti foto rāmji ar Rēzeknes vizuālās identitātes elementiem.

Vairākas aizraujošas aktivitātes paredzētas transformētā veidā, lai cilvēki varētu tajās piedalīties gan individuāli, gan ģimenes lokā vai vērot no malas, piemēram: dzīvā mūzika laivā, spontānas instalācijas veidošana, lielformāta grīdas spēles, velo un elektroskūteru noma, loku šaušana, orientēšanas labirints un daudzi citi pārsteigumi.  

Lai atstātu arī paliekošas vērtības upes promenādē un rūpētos par apkārtējo vidi, norisināsies arī koku stādīšana ar pilsētas domes priekšsēdētāju. Tiks iestādīti 4 koki, simbolizējot pārrobežu projekta 4 sadarbības pilsētas.

Sākot ar plkst. 12.00 apmeklētāji aicināti piedalīties dažādās sporta aktivitātēs, kuras notiks 10 cilvēku grupās, iepriekš piesakoties. Tāpat no plkst.12.00 norisināsies laivošana pa Rēzeknes upi visas promenādes garumā, ko nodrošinās smailīšu noma „Mirka”.

Apmeklētājiem būs pieejama izveidota īpaša atpūtas vieta, ar ērtiem un drošā attālumā izvietotiem pufiem, kur varēs baudīt pankūkas, kafiju un uzkodas. Un lai arī tā nebūs oficiāla jaunās promenādes atklāšana, tomēr pasākumā ikviens apmeklētājs noteikti atklās sev jauku atpūtas un pastaigu vietu Rēzeknē, un vēlreiz pārliecināsies par to, cik Rēzekne ir daudzveidīga, skaista un viesmīlīga!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” koncerts Valmieras TIC
12.aprīlī plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” akustiskais jubilejas koncerts kopā ar filmas | Skatīt vairāk
Latvija no 18 EUR
Lubānas mitrāja putnu vērošanas pastaiga Madonas TIC
Lubāna mitrājs un tā apkārtne var lepoties ar dažādām putniem un citām pievilcīgām dzīvotnēm. Aicinām braucienā uz Īdeņas un Kvāpānu zivju | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 31.03.2024 Jautrās LIELDIENAS Kandavā Tukuma TIC
31.martā Kandavas Promenādē tiks svinētas Lieldienas ar muzikālu izrādi "Pasaku sargi" pulksten 12:00, pūkaino mīluļu parādi, putnu būrīšu | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 29.03.2024 Lielās Piektdienas tirdziņš  Engurē Tukuma TIC
Visu Lieldienu svētku galdam nepieciešamo, kā arī kaut ko sevis un savu mīļo palutināšanai varēs atrast Lielās Piektdienas tirdziņā Engurē 29 | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.38602519sec.