Literāro sarunu Lūznavas muižā sezonu noslēgs satikšanās ar kriminālromānu autoru Aldi Bukšu

Sestdien, 26. jūnijā, plkst. 17.00 Lūznavas muiža aicina uz cikla „Literārās sarunas Lūznavas muižā” sezonas noslēguma tikšanos, kurā būs iespēja klātienē vairāk iepazīt kriminālromānu „Parādu piedzinēji” un „Brāļi/Bruoli” autoru Aldi Bukšu. Ar Aldi sarunāsies literatūrzinātniece Ilga Šuplinska. Pasākumā piedalīties varēs gan klātienē, gan arī pieslēdzoties tiešraidei Lūznavas muižas mājaslapā.

Literāro sarunu Lūznavas muižā sezona atsākās jūnija sākumā ar tikšanos ar rakstnieci Noru Ikstenu. Jūnija beigās bija plānots tikties ar rakstnieci Gundegu Repši, taču pagaidām tā tiek atcelta, bet 26. jūnijā, noslēdzot sarunu cikla 2020./2021. gada sezonu, Lūznavas muiža aicina uz tikšanos ar jau divi spilgtu kriminālromānu autoru Aldi Bukšu. Aldis Bukšs, kura dzimtā puse ir Ziemeļlatgale, ir kriminālromānu „Parādu piedzinēji” un „Brāļi/Bruoli”  autors, kā arī pilnmetrāžas filmas „Maiņa” (2020) scenārija līdzautors. 2015. gadā izdevniecība „Dienas grāmata” izdeva Bukša debijas kriminālromānu “Parādu piedzinēji”, kurš atzinīgi tika novērtēts lasītāju vidū, bet 2020. gada beigās latviešu literārajā un latgaliešu rakstu valodās tika izdots kriminālromāns „Brāļi/Bruoli”, kas kļuva par pirmo kriminālromānu latgaliešu rakstu valodā. Par veikumu Aldis Bukšs saņēma Latgaliešu kultūras gada balvu “Boņuks 2020”. Sarunu ar rakstnieku Lūznavas muižā vadīs literatūrzinātniece Ilga Šuplinska.

Sarunu cikls „Literārās sarunas Lūznavas muižā” aizsākās 2017. gada rudenī, šo vairāk nekā triju gadu laikā, jau tiekoties ar dažādus žanrus pārstāvošiem literātiem, iepazīstot viņu daiļradi tuvāk, ļaujot lasītājiem klātienē satikt iecienīto literāro darbu autorus un reizē arī bagātinot pasākumu dažādību Latgales reģionā. Šajā 2020./2021. gada sezonā jau notikušas tikšanās ar dzejnieci Inesi Zanderi, mākslinieku, literātu, etīžu teātra „Nerten” režisoru un aktieri Svenu Kuzminu, kā arī rakstnieci Noru Ikstenu.

Šīs sezonas literāro sarunu cikla izvēlētie temati un autori atklāj, cik daudzveidīga ir jaunākā literatūra un kā tā atbalsojas Latgales, Latvijas un pasaules kultūrtelpā. Literāro sarunu cikla jaunums ir arī viesi no Čikāgas latviešu literātu kopas un Minsteres lasītāju kluba „Minsteres grāmatmīļi”, Lūznavas muižas notikumiem pieslēdzoties attālināti. Gan lasītājus Latvijā, gan diasporās ASV un Vācijā vienojošais ir interese par jaunāko latviešu literatūru. Visas cikla „Literārās sarunas Lūznavas muižā” tikšanās reizes tiks iemūžinātas un pēc tam brīvi pieejamas ikvienam interesentam (tajā skaitā arī skolu pedagogiem) zināšanu paplašināšanai par rakstniekiem, izmantošanai interešu izglītībā, kā arī mūsdienu latviešu literatūras procesu izziņā.

Literāro sarunu cikla norisi Lūznavas muižā atbalsta Rēzeknes novada pašvaldība un Valsts kultūrkapitāla fonds. Ieejas biļetes uz 26. jūnija tikšanos ar nopērkamas „Biļešu Paradīze” tirdzniecības sistēmā, cena 3,00 €, bet pasākuma tiešraide būs skatāma muižas mājaslapā http://luznavasmuiza.lv.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
MOSTIES DABĀ Cēsu novadā! Cēsu TIC
Brīvdienu ceļevdis līdz ar pavasara ienākšanu dabā palīdzēs arī Tev mosties no ziemas miega un baudpilni tvert neskaitāmās iespējas, ko piedāvā | Skatīt vairāk
Latvija
Zemgales pastalu izstāde Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 19. marta līdz 30. aprīlim Dzīvesziņas un arodu sētā, Vecpilsētas ielā 2 skatāma Zemgales pastalu izstāde. | Skatīt vairāk
Golfa diena Madonā Madonas TIC
Pļavu golfa laukums "Kalnozoli" atklāj jauno sezonu ar Vislatvijas golfa dienu. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 10.04.2024 - 20.04.2024 Skulptūru stāsti Cēsīs! Cēsu TIC
Piesakies ekskursijai Cēsīs! Izzini skulptūru ceļu no Cēsu vecpilsētas līdz pat Meža kapiem un atpakaļ, tēlnieka Matiasa Jansona pavadībā! | Skatīt vairāk
6 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.82159996sec.