LNSO aicina baudīt Bēthovena un Mocarta šedevrus Latgales vēstniecībā GORS Rēzeknē

2022. gada 22. janvārī plkst. 18.00 Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris (LNSO) dosies uz Latgales vēstniecību GORS, kur izskanēs koncerts “Bēthovena Piektā simfonija un Mocarta klavierkoncerts”. Uz skatuves kopā ar orķestri kāps vācu diriģents Mihaels Balke un Šveicē dzīvojošā latviešu pianiste Arta Arnicāne.

Pianiste Arta Arnicāne ir sešpadsmit izpildītājmākslas konkursu laureāte un neskaitāmu speciālbalvu ieguvēja. Spēja aizraut klausītājus un radīt īpašu koncerta atmosfēru ir nodrošinājusi pianistes Artas Arnicānes koncertdarbību un pieprasījumu pēc mākslinieces radošajiem projektiem Eiropā, galvenokārt Šveicē, ko māksliniece izvēlējusies par dzīvesvietu. Meistarīgo muzicēšanu uz laikmetīgajām klavierēm Lielajai mūzikas balvai 2013 nominētā Arta mēdz apvienot ar senlaicīgo āmuriņklavieru spēli, taču šoreiz gan Mocarts tiks spēlēts uz mūslaiku instrumenta.

Vācu diriģents Mihaels Balke, kurš diriģēšanu studējis Sinsinati konservatorijā (ASV), patlaban gūst vērienīgu starptautisku uzmanību, sadarbojoties ar Yomiuri Nippon Simfonisko orķestri Tokijā, Osakas filharmonijas orķestri, Stokholmas Karalisko filharmonijas orķestri, Kopenhāgenas filharmonijas orķestri un citiem lieliskiem orķestriem dažādos kontinentos. Viņš diriģējis izrādes Drēzdenes Zempera operā, Dānijas Nacionālajā operā, Sanktgallenes teātrī, kur trīs gadus bija galvenais viesdiriģents. Pirms dažiem gadiem Balke diriģēja Džuzepes Verdi operas “Traviata” ieskaņojumu ar latviešu operdziedātāju Marinu Rebeku titullomā.

Sestdienas koncerta pirmajā daļā būs viens no sarežģītākajiem un emocionālākajiem Volfganga Amadeja Mocarta sacerējumiem – 23. klavierkoncerts, un pirms tā dzirdēsim dzirkstošo operas “Burvju flauta” uvertīru.

Vakara otrajā daļā skanēs viena no visbiežāk atskaņotajām klasiskās mūzikas kompozīcijām, kuras sākumu var nodungot jebkurš, – Ludviga van Bēthovena populārā Piektā simfonija, kas vēsta par cīņu starp cilvēku un likteni. Par Piektās simfonijas sākumu pats autors ir teicis: “Tā liktenis klauvē pie durvīm!”.

Biļetes uz koncertu var iegādāties Latgales vēstniecības GORS kasēs, kā arī “Biļešu paradīzes” kasēs un mājaslapā bilesuparadize.lv – https://www.bilesuparadize.lv/lv/event/104853.

Koncertus var apmeklēt vakcinētas vai Covid-19 pārslimojušas personas; pasākuma norises vietā būs jāuzrāda Covid-19 sertifikāts un personu apliecinošs dokuments.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpilī!  Jēkabpils novada TIC
Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpils novadā! Esi aktīvs, dodies dabā, apmeklē pasākumus! | Skatīt vairāk
Latvija
Skolēnu pavasara ceļvedis Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
Noderīgs materiāls skolēniem un ģimenēn plānojot pavasara atpūtu Jelgavas pusē. | Skatīt vairāk
6 populārākie brīvdienu galamērķi šogad airBaltic
Dodies neaizmirstamos piedzīvojumos un baudi Balkānu pasakainos skatus, vēsturiskās vietas un neskarto dabu. | Skatīt vairāk
79 EUR
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.60478616sec.