Latgales vēstniecībā GORS pirmizrādi piedzīvos koncertuzvedums «Ķiršu koks»

Piektdien, 13. maijā, plkst. 18.00 Latgales vēstniecībā GORS pie skatītājiem dosies pēc itāļu rakstnieces Andželas Noreti grāmatas “Mans vectēvs bija ķiršu koks” veidotais koncertuzvedums “Ķiršu koks”. Uz skatuves līdzdarbosies J. Ivanova Rēzeknes mūzikas vidusskolas bērnu koris, ērģelniece Iveta Apkalna un aktieris Gundars Āboliņš. Sākotnēji koncertuzvedums tika plānots kā daļa no aizvadīto divu gadu Starptautiskā ērģeļmūzikas festivālu “ORGANismi” programmas, taču pandēmijas izraisīto pulcēšanās ierobežojumu dēļ “Ķiršu koks” tika pārcelts uz 2022. gada 13. maiju.

Uzvedums vēsta par attiecībām starp paaudzēm un mīlestību, kurai nav robežu. Tas stāsta par laimīgo bērnības zemi – tur var kāpt ķirsī, jāt uz zoss un brokastīs ēst gogelmogli. Koncertuzvedumā skanēs dziesmas no Raimonda Paula dziesmu cikla “Mazs, laimīgs zēns” ar Morisa Karēma vārdiem Cecīlijas Dineres atdzejojumā, Ivetas Apkalnas un Ilonas Rupaines pārlikumos korim un ērģelēm, kā arī Johana Sebastiana Baha un Luija Vjerna mūzika.

Koncertuzvedumā piedalās Iveta Apkalna (ērģeles), Gundars Āboliņš (stāstnieks), Jāņa Ivanova Rēzeknes mūzikas vidusskolas bērnu koris (diriģenti Anda Lipska un Jānis Veličko). Uzveduma režisore – Inese Mičule, telpa un tērpi – Ināra Apele, gaisma – Ervīns Šaicāns.

Tā kā 2021. gada 22.- 24. oktobrī plānotais 6. Starptautiskais ērģeļmūzikas festivāls tika atcelts valstī izsludināta lokdauna dēļ, tajā paredzētā mākslinieciskā programma tiks dāvāta klausītājiem šī gada rudenī, kā programmas papildinājumu piedāvājot jaundarbu bērnu un jauniešu auditorijai.

Uzveduma “Ķiršu koks” biļetes iespējams iegādāties GORS un “Biļešu Paradīze” kasēs un biļešu sistēmās internetā. GORS Vēstnieku karšu un ISIC/ITIC karšu īpašniekiem biļešu iegāde ar 10% atlaidi.

Aktuālajai informācijai par koncertu ciklu norises laikiem un citu informāciju var sekot līdzi www.latgalesgors.lv, kā arī @latgalesgors platformās Facebook, Instagram un Twitter.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpilī!  Jēkabpils novada TIC
Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpils novadā! Esi aktīvs, dodies dabā, apmeklē pasākumus! | Skatīt vairāk
Latvija
Putnu dienas pārgājiens Dzērbenē Cēsu TIC
Kopā ar LOB Cēsu putnu grupas pārstāvjiem Agnesi Gaili un Mārtiņu Plataci dosimies dabā, vērosim dažādas putnu sugas un atpazīsim to balsis! | Skatīt vairāk
Labi būt pavasarī - Bauskas novadā! Bauskas TIC
Izdots jaunais kultūras un tūrisma ceļvedis „Labi būt Bauskas novadā” - aplūko un iedvesmojies brīvdienām! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 31.03.2024 Jautrās LIELDIENAS Kandavā Tukuma TIC
31.martā Kandavas Promenādē tiks svinētas Lieldienas ar muzikālu izrādi "Pasaku sargi" pulksten 12:00, pūkaino mīluļu parādi, putnu būrīšu | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.56238198sec.