Jau šajā nedēļā Lūznavas muižā skanēs Baltijas džeza festivāls «Škiuņa džezs 2022»

Lūznavas muižas vasara šonedēļ nu jau ceturto reizi noslēgsies ar Baltijas džeza festivāla “Škiuņa džezs” norisi. Festivāls notiks no 24. līdz 27. augustam un tajā jau ierasti gaidāma piepildīta un bagātīga džeza koncertu programma, kurā uzstāsies mūziķu apvienības no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas, kā arī notiks tradicionālās meistarklases pie džeza mūzikas profesionāļiem, kurās savu pieredzi papildinās vairāk nekā 30 topošie un esošie džeza entuziasti.

Šajā reizē festivālu “Škiuņa džezs” 24. augustā atklās Latgalē dzimušās, taču nu jau vairāk nekā 20 gadus ASV dzīvojošās un muzicējošās flautistes Ilonas Kudiņas muzikālais projekts “Baltic Transit", bet festivāla turpinājumā gaidāmas Latvijas, Lietuvas un Igaunijas džeza mūzikas apvienību uzstāšanās. Festivālā koncertēs “Mirage Jazz Orchestra” (LV), “Broken Glass 4tet” (LT), “Atis Andersons Organ Trio” (LV), “Linda Kanter & Taavo Remmel Band” (EE), “Kęstutis Vaiginis Quartet” (LT), bet tā noslēgumā gaidāma tradicionālā Rēzeknes bigbenda un solistu – “Škiuņa džezs” pasniedzēju – īpaši festivālam gatavotā koncertprogramma. Tāpat katru vakaru džeza meistarklašu pasniedzēji un dalībnieki interesentus aicina uz festivāla džema vakariem.

Baltijas džeza festivāla “Škiuņa džezs” programma (plašāka informācija par festivāla programmu te https://ej.uz/SkiunaDzezs2022):

Trešdiena, 24. augusts

20.00 Ilonas Kudiņas muzikālais projekts “Baltic Transit” (ASV, LV) Festivāla atklāšanas koncerts (biļete 4,00 €)

21.30 Festivāla džema vakars (ieeja bezmaksas)

Ceturtdiena, 25. augusts

20.00 Festivāla džema vakars (ieeja bezmaksas)

Piektdiena, 26. augusts

18.00 Broken Glass 4tet (LT)  (biļete 4,00 €)

19.30 Linda Kanter & Taavo Remmel Band (EE) (biļete 4,00 €)

21.00 Mirage Jazz Orchestra (LV)  (biļete 4,00 €)

22.30 Festivāla džema vakars (ieeja bezmaksas)

Sestdiena, 27. augusts

14.00 Festivāla meistarklašu ansambļu koncerts (biļete 4,00 €)

18.00 Atis Andersons Organ Trio (LV) (biļete 4,00 €)

19.30 Kestutis Vaiginis Quartet (LT) (biļete 4,00 €)

21.00 Rēzeknes bigbends un solisti. Festivāla noslēguma koncerts (biļete 4,00 €)

Festivāla “Škiuņa džezs” meistarklases ir lieliska iespēja Baltijas valstu mūzikas skolu un augstskolu studentiem, topošajiem mūziķiem un citiem džeza entuziastiem papildināt mūzikas instrumentu un vokālās prasmes, kā arī attīstīt improvizēšanas spēju un kopā spēlēšanu ansambļos starptautiskas profesionāļu komandas vadībā. Līdzās intensīvām nodarbībām, pasniedzēji un meistarklašu studenti saspēlējas publiskajos džema vakaros. Šogad festivāla meistarklases vadīs Linda Kantere (vokāls, ansamblis, improvizācija/Igaunija), Artūrs Kutepovs (ģitāra, ansamblis, improvizācija/Latvija), Viktors Ritovs (taustiņinstrumenti, vokāls, improvizācija/Latvija), Artis Orubs (sitamie instrumenti, ansamblis, improvizācija/Latvija), Tāvo Remmels (kontrabass, basģitāra, ansamblis, improvizācija/Igaunija), Kēstutis Vaiginis (pūšamie instrumenti, ansamblis, improvizācija/Lietuva) un Prans Kentra (ritmika, ansamblis, improvizācija/Lietuva).

Biļetes uz festivāla koncertiem var nopirkt iepriekšpārdošanā “Biļešu Paradīze” biļešu tirdzniecības sistēmā vai uz vietas Lūznavas muižā. Koncerta biļetes cena 4,00 €, vienas dienas biļete (26.08. vai 27.08.) 8,00 €, divu dienu biļete (26.08. un 27.08.) – 15,00 €, bet ikvakara meistarklašu dalībnieku un pasniedzēju džema sesijas būs iespējams apmeklēt bez ieejas maksas. Festivālu “Škiuņa džezs” rīko Lūznavas muižas komanda un festivāla mākslinieciskais vadītājs Lauris Amantovs, bet festivāla norisi atbalsta Rēzeknes novada pašvaldība un Valsts kultūrkapitāla fonda Latgales kultūras programma, kuru administrē Latgales reģiona attīstības aģentūra un finansē AS “Latvijas valsts meži”.

Par Baltijas džeza festivālu “Škiuņa džezs”. Ideja par džeza festivālu Lūznavas muižā sākās 2018. gada septembrī, kad Jāņa Ivanova Rēzeknes Mūzikas vidusskolā tika izveidota Džeza mūzikas nodaļa, kuras vadību uzņēmās džeza mūziķis, komponists Toms Lipskis. Viņam, sākot darbu Latgalē, radās doma par džeza festivāla veidošanu Lūznavā, tā uzņemoties arī topošā festivāla māksliniecisko vadību. 2018. gada vasaras noslēgumā Lūznavas “Kulturys škiunī” divās koncertprogrammās izskanēja džeza festivāla ieskaņu koncerts, iezīmējot festivāla laiku un vietu. Diemžēl rudenī Toms pāragri devās mūžībā, bet, godinot iesākto darbu un veltot festivālu viņa piemiņai, ar devīzi “Turpinājums!” 2019. gada augustā Lūznavas muižā notika pirmais Baltijas džeza festivāls “Škiuņa džezs”. Festivāla idejas un aizsākumu degsmi turpina un jau ceturto reizi kopā ar Lūznavas muižas komandu uztur festivāla mākslinieciskais vadītājs, trombonists, aktīvs un pieredzējis džeza mūziķis Lauris Amantovs. “Škiuņa džezs” arī šogad būs turpinājums iesāktajām idejām, turpinājums džeza mūzikai Latgalē, turpinājums pieredzējušo džeza mūziķu zināšanu nodošanai jaunajiem mūziķiem.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Uz Tukumu pēc literatūras! Tukuma TIC
Pagājušajā gadā Tukums tika iekļauts UNESCO radošo pilsētu tīklā kā literatūras pilsēta. Esam lepni par iegūto statusu un aicinām uz pasākumiem. | Skatīt vairāk
Latvija
Gūsti pavasarīgu iedvesmu izstādēs Tukumā Tukuma TIC
Aprīlis uzņem apgriezienus. Mostas daba. Mostas krāsas. Atsprāgst pumpuri, un dzīvība zied. Ļauj iedvesmai ieplūst tevī caur mākslu Tukumā un | Skatīt vairāk
Svini kāzas Jaunpils pilī!  Tukuma TIC
Jaunpils pils ir lieliska vieta kāzu svinēšanai. Senie pils mūri un brīnišķīgā apkārtne padarīs jums tik svarīgos brīžus patiešām | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 31.03.2024 - 20.04.2024 Kandavā tikšanās ar "Nelūgtajiem viesiem"  Tukuma TIC
Sarunu vakars ar Leldi Kovaļovu un Andri Daugaviņu - Kandavas vīna namā 20.aprīlī. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.56411004sec.