Tautiski sportiskās Lieldienas Rēzeknē

Rēzeknē Lieldienas šogad iekrāsosies tautiski sportiskos motīvos, aicinot izbaudīt gan Lieldienu koncertus, gan piedalīties Rēzeknes pusmaratonā.

Sestdien, 4.aprīlī no plkst. 9:00 ''O'Mammas gadatirgū Nr. 2'' Kultūras un atpūtas parkā (Raiņa ielā 29a) ikviens aicināts iegādāties veselīgus mājražotāju gardumus svētku galdam un sagatavoties kopīgai ģimeniskai svētku baudīšanai.

Lieldienu pēcpusdienā — 5.aprīlī plkst. 16:00 Tautas deju koncertā ''Iebrauca saulīte'' Rēzeknes Kultūras namā (Brāļu Skrindu ielā 3) Rēzeknes deju kopas ''Vadži'' vidējās paaudzes un jauniešu kolektīvi kopā ar draugiem — Rēzeknes deju kopu ''Dziga'', Verēmu pagasta vidējās paaudzes deju kolektīvu ''Kūzuls'' un Gulbenes vidējās paaudzes deju kopu ''Apinītis'' — kopā gandrīz 100 dejotāji izdejos pavasarīgi siltas un jautras dejas, dāvājot savu prieku un ļaujot skatītājiem sajust gaišu svētku piepildījumu.

Otrajās Lieldienās — 6.aprīlī — Rēzeknē varēs izbaudīt sportisko gaisotni, vai nu pašiem piedaloties, vai dodoties atbalstīt Rēzeknes pusmaratona skrējējus. Starts visām Rēzeknes pusmaratona distancēm tiks dots ap plkst. 12:00 Festivāla parkā (Pils ielā 7). Lai gaidīšana līdz labāko sportistu apbalvošanai būtu jautrāka, no plkst. 14:00 līdz 15:00 Rēzeknes folkloras kopa ''Vīteri'' aicina ģimenes iesaistīties Lieldienu programmā un kopīgi mācīties tautiskās rotaļas. Festivāla parkā papildus būs izvietotas Lieldienu interaktīvās vides instalācijas, kur mazie varēs izšūpoties, bet lielie rīkot olu ripināšanas sacensības.

6.aprīlī Festivāla parkā no plkst. 10:00 darbosies arī svētku tirgus, kur varēs našķēties ar SIA ''Rimora'' uz vietas gatavotām gardām mājas pankūkām un iegādāties rokdarbus, bižutēriju, bērnu koka rotaļlietas, veikaliņa ''Zaļais'' piedāvātās dabiskās preces u.c., bērni varēs priecāties arī par trušiem zoosētā.

Savukārt Latgales vēstniecībā GORS (Pils ielā 4) 6.aprīļa vakarā plkst. 17:00 viesosies postfolkloras grupa ''Iļģi'' ar Lieldienu koncertu ''Trīs rītiņi saule lēca'', kurā izskanēs gan viens no krāsainākajiem un daudzveidīgākajiem ''Iļģu'' albumiem ''Saules meita'', gan fragmenti no folkroka operas ar Raiņa dzeju ''Spēlēju, dancoju''.

Lai priecīgas Lieldienas un veselīgi sportisks noskaņojums!


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Pavasaris Lubānas mitrājā Madonas TIC
Aicinām sajust un sadzirdēt īstu pavasari 6. aprīļa putnu dienās pie Lubāna ezera | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.03.2024 - 29.03.2024 Dziesmu cikls "Mana dvēsele ir noskumusi"  Tukuma TIC
Dziesmu cikls "Mana dvēsele ir noskumusi" korim ar ērģelēm. Piedalās Rihards Dubra un sieviešu koris "Noktirne". | Skatīt vairāk
Lubānas mitrāja putnu vērošanas pastaiga Madonas TIC
Lubāna mitrājs un tā apkārtne var lepoties ar dažādām putniem un citām pievilcīgām dzīvotnēm. Aicinām braucienā uz Īdeņas un Kvāpānu zivju | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.03.2024 - 29.03.2024 Lielās piektdienas pārgājiens Līgatnē! Cēsu TIC
Aicinām pieteikties atraktīvajam Lielās piektdienas pārgājienam caur Līgatnes mežiem! Gaidāmi pārsteigumi un atrakcijas! | Skatīt vairāk
3 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.72487307sec.