Viļānos norisināsies XIV Ziņģētāju un stāstnieku vakara prieki

2016. gada 13. februārī plkst. 15:00 Viļānu kultūras namā (Kultūras laukumā 2, Viļānos) notiks XIV Ziņģētāju un stāstnieku vakars, aicinot dalībniekus un skatītājus vienoties kopīgās ziņģēs un stāstos par tēmu "Katram prieki krājas…".

Ziņģētāju un stāstnieku vakara tradīcija turpinās jau 14. gadus pēc kārtas, kad februāra otrajā sestdienā gandrīz 200 dalībnieki no dažādām Latvijas vietām pulcējas kopā un izdzied no paaudzes paaudzē mantotas vismaz 50 gadus vecas. Nu jau vairākus gadus dalībnieki meklē un atrod ziņģes un stāstus, atbilstoši gada izvēlētajai tēmai. Šī gada tematika ir "Katram prieki krājas…", kas sola lustīgu vakaru un jestrus dančus līdz pirmajiem gaiļiem.

Lai gan katru gadu ceram sagaidīt kuplāku stāstnieku pulku, tomēr priecē fakts, ka ikreiz varam iepazīt jaunus stāstniekus. Šogad pieteikušās trīs stāstnieces Biruta Blaua (Konknese), Agita Lapsa (Valmiera) un Ženija Čudare (Verēmu pag.), kuras noteikti pārsteigs ar nopietni nenopietniem atgadījumiem no dzīves.

Ziņģētāju pulkā šogad īpašie viesi būs grupa "Heino Tartes un draugi" no Polvas Igaunijā un 17 kolektīvi no dažādām Latvijas vietām : kapela "Sābri" (Salnava, Kārsavas nov.), kapela "Sovejī"(Dekšāres), folkloras kopa "Isnauda" (Ludzas nov.), vīru kopa "Kūzuls" (Dekšāres), vokālais ansamblis "Sudaruški" (Viļāni), kapela "Malnavas muzikanti", šlāgeransamblis "Labākie gadi" (Mārciena), folkloras kopa "Kolnastāta" (Sakstagala pag.), Tautas mūzikas kopa "Sēļu muizas muzikanti" (Mazsalacas nov.), Viļānu KN senioru ansamblis, folkloras kopa "Urgas" (Koknese), folkloras kopa "Viļōnīši", kapela "Bumburneicys" (Viļāni), Lizuma lauku kapela, folkloras kopa "Zeiļa" (Ozolaine, Rēzeknes nov.), LU folkloras kopa "Dandari" (Rīga), Barkavas folkloras kopa "Madava".

Vakara gaita noteiksim arī šī gada pašus labākos stāstniekus un ziņģētājus, arī paši dalībnieki vērtēs viens otru. Paredzēta dalībnieku savstarpējā vērtējumā vislabāko apbalvošana, skatītāju simpātiju ieguvēji, kā arī organizatoru un sponsoru favorīti.

Ziņģētāju un stāstnieku vakara  mērķis ir popularizēt mūsdienu folkloru kā sabiedrības kultūras sastāvdaļu, veicināt tautas tradīciju saglabāšanu un pārmantojamību, kā arī nodrošināt izglītošanas un pieredzes apmaiņas procesu starp Latvijas novadu un ārvalstu ziņģētājiem un stāstniekiem. Pirmo reizi ziņģētāju vakars notika 2003.gadā Madonas rajona Barkavā.

Pagājušā gada tēma bija "Satikšanās un patikšanās", 2014. gadā – "Krogus dziesmas un stāsti", 2013. gadā – "Ģimenes godi", 2012. gadā – "Dziedāsim to skaisto ziņģi un stāstīsim to labāko stāstu", 2011. gadā – "Dziedāsim to riņķa dziesmu…"

2016.gadā Ziņģētāju un stāstnieku vakaru finansiāli atbalsta Valsts Kultūrkapitāla fonds, Viļānu novada dome, Viļānu kultūras nams, Gunāra Igauņa mūzikas instrumentu darbnīca "Baltharmonia", Tautas muzikantu biedrība un tās sadarbības partneri.

PROGRAMMA

XIV Ziņģētāju un stāstnieku vakars "Katram prieki krājas…"

2016. gada 13. februārī Viļānu kultūras namā (Kultūras laukumā 2, Viļānos)

15:00 – 18:00    Ziņģētāju un stāstnieku koncerts – konkurss

18:30 – 19:15 Ziņģē un stāsta vakara īpašie viesi (2015.gada laureāti un ārzemju viesi, kuri

nepiedalās konkursā, bet var saņemt organizatoru balvas)

19:15 – 19:45    Laureātu sumināšana

19:45         Danči (lustēšana un mielošanās ar līdzi paņemtiem "groziņiem")

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Skolēnu pavasara ceļvedis Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
Noderīgs materiāls skolēniem un ģimenēn plānojot pavasara atpūtu Jelgavas pusē. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 05.04.2024 Pavasaris Lubānas mitrājā Madonas TIC
Aicinām sajust un sadzirdēt īstu pavasari 6. aprīļa putnu dienās pie Lubāna ezera | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienas Jaunmoku pilī un parkā Tukuma TIC
Pirmajās Lieldienās, 31. martā, Jaunmoku pils aicina visus uz aizraujošu svinību dienu pils parkā. Šīs dienas laikā norisināsies aktivitātes visai | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 03.04.2024 “Mājas kafejnīcu dienas 2024”. Piesakies! Tukuma TIC
Aicinām Tukuma novada aktīvos ļaudis, kam patīk gatavot un uzņemt viesus iesaistīties arī šogad akcijā "Mājas kafejnīcu dienas 2024"! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.56966996sec.