Ģimenes ar bērniem aicina uz Mitrāju dienai veltītu kolāžu veidošanu

2016.gada 26. februārī, plkst. 13.00. - 15.00 Dabas aizsardzības pārvalde aicina uz Pasaules Mitrāju dienai veltītu pasākumu-radošo darbnīcu Rēzeknē, kas norisināsies pārvaldes Latgales reģionālās administrācijas telpās Galdnieku ielā 8 (turpat RIMI un banka "Citadele").

Pasākuma ietvaros stāstīsim par starptautiski nozīmīgiem mitrājiem, pasākuma dalībniekiem būs iespēja uz speciāli sagatavotām pamatnēm no otrreiz izmantojamiem materiāliem veidot kolāžu – kādu no sešām Latvijas mitrāju teritorijām, kas iekļautas Ramsāres konvencijā.

Par piedalīšanos pasākumā lūdzam informēt līdz 2016. gada 24.februārim, zvanot 29139677 vai rakstot regina.indrike@daba.gov.lv.

Mēneša beigās veidotie plakāti no visas Latvijas tiks izvērtēti un radošākie darbi saņems balvas no Dabas aizsardzības pārvaldes un Latvijas Dabas muzeja.

Ramsāres konvencija jeb Mitrāju konvencija ir vienīgais starptautiskais vides aizsardzības līgums, kas veltīts kādai konkrētai ekosistēmai. Tās mērķis ir nodrošināt visa veida mitrāju aizsardzību un saprātīgu izmantošanu.

Latvijā Ramsāres konvencijā ir iekļautas sešas mitrāju teritorijas – Lubāna mitrāju komplekss, Teiču un Pelēčāres purvi, Kaņiera ezers, Engures ezers, Papes mitrāju komplekss un pārrobežu Ramsāres teritorija "Ziemeļu purvi".Papildus informācija:

Pasaules Mitrāju dienas tradīcija ir iedibināta jau kopš 1997. gada 2. februāra, atzīmējot Ramsāres konvencijas parakstīšanas gadskārtu, aktualizējot jautājumus par mitrāju aizsardzību un pievēršot sabiedrības uzmanību kādam no aspektiem, kas veido mitrāju īpašo nozīmību Pasaules ekosistēmu vidū.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 26.04.2024 UFO stāstīs jokus Tukumā Tukuma TIC
Ja meklē iespēju aizmirst ikdienas rūpes, nāc 26.aprīlī pulksten 19:00 uz Tukuma pilsētas Kultūras namu! | Skatīt vairāk
Latvija
Gūsti pavasarīgu iedvesmu izstādēs Tukumā Tukuma TIC
Aprīlis uzņem apgriezienus. Mostas daba. Mostas krāsas. Atsprāgst pumpuri, un dzīvība zied. Ļauj iedvesmai ieplūst tevī caur mākslu Tukumā un | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.04.2024 - 26.04.2024 Kāzu ceremoniju vietas Skrīveros Aizkraukles novada TIC
Ieskaties un uzzini par četrām skaistām, mazliet neparastām laulību ceremoniju vietām Skrīveros. Neviens viesis nepaliks vienaldzīgs un kāzu foto būs | Skatīt vairāk
Iedvesmojies laivot Bauskas novadā! Bauskas TIC
Ieskaties, kādas ir laivošanas iespējas Bauskas novadā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.79312587sec.