Rēzeknē plaši svinēs Latvijas Republikas neatkarības atjaunošanas svētkus

2016. gada 4. maijā, Latvijas Republikas neatkarības atjaunošanas svētkos, Rēzeknē trešo gadu aicina piedalīties draugu velobraucienā, otro gadu notiks skrējienspēle, bet finišā Sporta stadionā šogad visus dalībniekus aicina iesaistīsies zibakcijā un izveidot Latvijas kontūru. Pēc sportiskā rīta dosies uz Baltā galdauta godiem Kultūras un atpūtas parkā, kur skanēs dziesmas un būs svētku goda ēdieni. Vakarā Rēzeknes Tautas teātra pirmizrāde Rēzeknes KN un svētku lielkoncerts Latgales vēstniecībā GORS.

Trešo gadu Rēzeknē notiks Draugu velobrauciens "Rēzeknes serpentīns", kas šogad būs krietni garāks kā iepriekšējos gados un riteņbraucēji varēs apskatīt gan pilsētas centru, gan izbaudīt upes krasta ainavas. Pēc pagājušā gada atsaucības, otro gadu noritēs arī Vides izziņas skrējienspēle "Ieraugi neparasto Rēzekni!", tajā var iesaistīties visi, kam nav velosipēda un atklāt Rēzekni no jauna.  Reģistrācija velobraucienam un skrējienspēlei no plkst. 9:00 Rēzeknes pilsētas domē.

Svētki iesāksies ar domes vadības svinīgu uzrunu un Latvijas himnu pie pieminekļa "Vienoti Latvijai".  Plkst.10.00 pa tiks dots starts Draugu velobraucienam un skrējienspēlei. Velobrauciena finišs šogad būs Sporta pārvaldes stadionā (18. novembra ielā 39), kur plkst. 10.40 visus dalībniekus aicinām iesaistīties zibakcijā "Veidojam Latviju!".

Pēc zibakcijas svētku aktivitātes turpināsies Rēzeknes Kultūras un atpūtas parkā (Raiņa ielā 29a), kur apbalvosim gan velobrauciena komandas, gan skrējienspēles uzvarētājus, un tradicionāli iepretim parkam uz Raiņa ielas no plkst. 11.00 velobraucējiem notiks Veiklas braukšanas sacensības.

Savukārt Kultūras un atpūtas parkā plkst. 11.00 aicinām uz Baltā galdauta godiem! Latvijas valsts simtgades svinību ieskaņā, atsaucoties uz  LR KM aicinājumu, sanāksim pie kopīga galda, kur saimniekos Sarmīte Stepiņa un Juris Vucāns, iesaistot svētku dalībniekus galda sarunās, galda dziesmās un cienājot ar dažādiem Latgales gardumiem.  

Svētku goda labumus piedāvās šova "Īstās latvju saimnieces" Latgales novada dalībnieces Vija Kudiņa, Sarmīte Stepiņa un Aina Barsukova, būs arī "Pērtnieku gardumi", "Sātys dasys", "Rūtys pernīki", internetkulinārijas šova "Būreic" kulinārie neparastumi,  Rēzeknes tehnikuma topošo pavāru našķi. Savukārt popgrupa "Mākonītis", dziesminieki Ēriks Kančs un Armīns Apeins, vokālās grupa "Noskaņa", folkloras kopa "Rūta" un Maltas lauku kapela priecēs ar skanīgām dziesmām.

Skatītājus priecēs arī sporta komandu demonstrējumi, ikvienu aicinām piedalīties interaktīvā konkursā "Vai pazīsti Latviju?", iesaistīties ARPC "Zeimuļs" un biedrības "Eņģeļi ar mums" radošajās darbnīcās, kopīgi izkrāsot vārdu LATVIJA un uzzīmēt, cik skaistu katrs redzam mūsu valsti!

Pasākuma laikā darbosies arī svētku tirdziņš, kur varēs iegādāties gan tautas daiļamata meistaru darinājumus, gan lauku labumus.

Svētki turpināsies Rēzeknes kultūras namā (Brāļu Skrindu ielā 3), kur plkst. 16:00 Rēzeknes Tautas teātris priecēs ar lietuviešu autores Daivas Čepauskaites lugas "Pupas" pirmizrādi latgaliešu valodā Māras Zaļaiskalns režijā. Tā ir komēdija par pāra ikdienas nesaskaņām un ķīviņiem, kuri, iesprostoti lifta kabīnē, divatā pavada vairākas stundas. Apstākļi, kad pēdējā stundiņa šķiet esam klāt, liek Alfonam un Brigitai celt gaismā senus noslēpumus un paust atzīšanās – gan smieklīgas, gan skumjas – raibas kā cilvēka mūžs, kā pupas zieds.

Svētku diena noslēgsies Latgales vēstniecībā GORS ar grupas "ElektroFolk" svētku lielkoncertu. Kā atzīst grupas izveidotājs Ainārs Majors: " 4. maijā skatītāji piedzīvos muzikālās mīlestības un brīvības svētkus, kur apvienojas laikmeti – sena tautas dainu gudrība, mūsdienīga skaņa un reibinoši nākotnes sapņi, kurus atnes video un gaismas mākslas pasaule." 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Iedvesmojies laivot Bauskas novadā! Bauskas TIC
Ieskaties, kādas ir laivošanas iespējas Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Latvija
Karogu brauciens | Tukumā Tukuma TIC
Visi auto entuziasti, pasākumu apmeklētāji un aktīvās atpūtas cienītāji, sarosāmies! Tiekamies Tukumā 12.maijā plkst 12:00 Pauzera pļavā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.04.2024 - 27.04.2024 Latvijas Kapoeiras kauss 2024 Tukumā Tukuma TIC
Latvijas Kapoeiras kauss ir kapoeiras sacensības, kuras notiks Latvijā pirmo reizi. Tās notiks 27.aprīlī pulksten 11:00 Tukuma Raiņa Valsts ģimnāzijā. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.04.2024 - 01.05.2024 Esi aicināts V.Plūdoņa muzejā Lejeniekos! Bauskas TIC
Lejenieku muzeja atvēršanas svētki jau 1.maijā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.4903481sec.