Ielūkojies «Pa atslēgas caurumu» Latgales Kultūrvēstures muzejā

2016. gada 21. maijā plkst. 19.00 Latgales Kultūrvēstures muzejā (Atbrīvošanas alejā 102, Rēzeknē) varēs ielūkoties "Pa atslēgas caurumu" un iepazīt līdz šim nezināmus muzeja noslēpumus. Starptautiskās akcijas "Muzeju nakts"  moto šogad ir "durvis", aicinot ikvienu ienākt, meklēt un atrast stāstus, kas rodami muzejā.

Rēzeknē no 16. līdz 21. maijam notiek mākslinieku plenērs "Domas lidojums" un Muzeju nakts atklāšana Latgales Kultūrvēstures muzejā plkst. 19.00 sāksies ar plenēra darbu izstādes atvēršanu, kas būs apskatāma tikai šajā vakarā. Tāpat vienreizēja iespēja būs redzēt "Rēzeknes Māmiņu kluba" dalībnieču radošo darbu "Zaļo pakalnu sega".

Kā ierasts, Muzeju naktī lieli un mazi apmeklētāji aicināti aktīvi iesaistīties konkursos, radošajās darbnīcās un spēlēs: būs gan orientēšanās konkurss un rakstīšana ar lielāko pildspalvu Latvijā, gan virtuālā spēle "Māla pārvērtības" un fotoprezentācija "Spilgtākie Rēzeknes vēstures mirkļi, stāsti un personības". Pirmo reizi "Tikai pa atslēgas caurumu" varēs iepazīt vairākus muzeja noslēpumus, bet  kopā ar  Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijas studiju programmas "Vides inženieris" studentiem un pasniedzējiem katram būs lieliska iespēja eksperimentēt, "ieskatīties mikropasaulē" un rast jaunus atklājumus. Iesaistoties "Rēzeknes Māmiņu kluba" un SIA "Skrīveru saldumi" radošajās darbnīcās, garantēti ne vien aizraujoši, bet arī saldi mirkļi.

Plkst. 21.30 Latvijas Mākslas akadēmijas Latgales filiāles studenti un pasniedzēji pārsteigs, veidojot laikmetīgās mākslas vides objektu "Atdzimšana", bet vakara izskaņā – plkst. 22.00 grupa "Dabasu Durovys" iepriecinās ar koncertu pie muzeja durvīm.

Visu vakaru būs apskatāmas gan muzeja pastāvīgās ekspozīcijas, gan mākslas izstādes, tostarp: ekspozīcija "Māla un uguns pārvērtību radīts brīnums" un "Rēzekne laikmetu griežos", Aleksandra ondarenko fotogrāfiju izstāde "Durvis" un teātra režisora Igora Mihailova 70. dzīves jubilejai veltīta fotoizstāde "Neaizmirstamais", Matīsa Kalniņa tēlniecības izstāde "Civilizācija" un jau pieminētā plenēra darbu izstāde.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 21.04.2024 Satiec savu meistaru Bauskā 20.un 21.04! Bauskas TIC
Ielūkojies, kādi pasākumi paredzēti Bauskā, pasākuma "Satiec savu meistaru" ietvaros! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.04.2024 - 20.04.2024 Radi Tukku Magi TALKA TUKUMĀ Tukuma TIC
20. aprīlī aktīvie tukumnieki un viesi aicināti uz Tukku Magi pagalma sakopšanas talku no pulksten 9:00 Pasta ielā 26. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 31.03.2024 - 20.04.2024 Kandavā tikšanās ar "Nelūgtajiem viesiem"  Tukuma TIC
Sarunu vakars ar Leldi Kovaļovu un Andri Daugaviņu - Kandavas vīna namā 20.aprīlī. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.6008029sec.