Trīs mākslinieki, kurus saista viena pilsēta, atklāj savu mīlestību pret Latviju kopīgā izstādē

2016. gada 1.jūnijā plkst. 15.00 Latgales Kultūrvēstures muzejā (Atbrīvošanas alejā 102, Rēzeknē) triju mākslinieku, kurus saista viena pilsēta Preiļi, kopīgās gleznu izstādes atklāšana! Jānis Plivda, Aivis Pīzelis un Voldemārs Kokorevičs izstādē "Latvijas daba – 3 skatupunkti" atklāj savu Latvijas mīlestību.

Trīs mākslinieki – Jānis, Aivis un Voldemārs, kurus saista viena pilsēta Preiļi, apvienojas kopīgā izstādē. Glezniecība, ko viņi rada, ir cieņas un mīlestības apliecinājums galvenajai tēmai, kura tiek risināta piesātinātajās kompozīcijās, un tā ir daba. Ainava kā patstāvīga vērtība un laika apjausmas lieciniece spēj caur mākslas valodu pateikt daudz vairāk, nekā kādam tas varētu šķist. To var uzlūkot gluži kā aktu – tā ir savu iekšējo pārdzīvojumu un emociju pasaules pārnešana mākslā. Lūkojoties uz mākslinieku darbiem, var redzēt, ka šajās sajūtās ir kas kopīgs, bet tajā pašā laikā dziļi individuāls.

Jānis Plivda caur saviem darbiem vēlas atklāt gan sev, gan citiem apkārtējās pasaules dzīvo un mainīgo dabu, kas mūs uzrunā un saista ar savu vitalitāti un neizsmeļamo domu plūduma pasauli. Gleznieciskā spriedze izpaužas formu interpretācijā un krāsu laukumu ieklāšanas manierē. Skatoties uz Jāņa gleznām, var droši teikt, ka viņa dvēsele patiesi pieder ainavai.

Voldemārs Kokorevičs savu glezniecības pasauli tver tieši un atklāti. Krāsu ekspresija, rokraksta brīvība un motīvu izvēle ir tā, kas piesaista publiku mākslinieka darbos. Enerģiski ieklātie krāsu laukumi precīzi raksturo attieksmi, ar kādu Voldemārs profesionāli nododas savai sirdslietai.

Aivim Pīzelim savos darbos ir svarīgi saglabāt ritma dinamiku, krāsu kontrastus un tīrību. Gleznas vēstī par konkrētā brīža pārdzīvojumiem, jo autors uzskata, ka gleznošana ir atdošanās iekšējām izjūtām. Glezniecības valoda iedarbojas galvenokārt uz cilvēka emocijām, nevis viņa prātu. Tā spēj mums atgādināt par harmoniju, kas sistemātiskai analīzei nav sasniedzama.

Izstāde apskatāma līdz 3. jūlijam!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Lubānas mitrāja putnu vērošanas pastaiga Madonas TIC
Lubāna mitrājs un tā apkārtne var lepoties ar dažādām putniem un citām pievilcīgām dzīvotnēm. Aicinām braucienā uz Īdeņas un Kvāpānu zivju | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienas Tukuma novadā  Tukuma TIC
Lieldienas rītā, saulei lecot, jāmazgā mute, jo tad tiekot skaists. Nu, kad mute nomazgāta, var doties svinēt Lieldienas. Svini Tukuma novadā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpilī!  Jēkabpils novada TIC
Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpils novadā! Esi aktīvs, dodies dabā, apmeklē pasākumus! | Skatīt vairāk
Skolēnu pavasara ceļvedis Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
Noderīgs materiāls skolēniem un ģimenēn plānojot pavasara atpūtu Jelgavas pusē. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.40063286sec.