Ar svētku pasākumiem «Bez desmit simts» Gulbene svinēs 90.dzimšanas dienu

25.februārī ar pasākumu „Bez desmit simts” tiks atzīmēta Gulbenes 90.dzimšanas diena. Aicina iedzīvotājus svinēt kopā! Būs pilsētai veltītas izstādes atklāšana, iedzīvotāju darināto tautastērpu skate, postfolkloras grupas “Dadzes” priekšnesumi, etno mūzikas grupas "Tautumeitas" koncerts, gaismas parāde “Gaismas slepenā dzīve”. Kā jau tik nozīmīgā dzimšanas dienā pienākas, būs arī svētku torte un salūts.

Svētku programma

Plkst. 16.00 - Gulbenes dzimšanas dienas svinību un izstādes "Gulbenei 90" atklāšana Gulbenes kultūras centrā

Pilsētas dzimšanas dienai veltītā fotogrāfiju izstāde tapusi, sadarbojoties Gulbenes novada vēstures un mākslas muzejam, Gulbenes kultūras centram un Gulbenes mākslas skolai.

Ieeja - brīva

Plkst.16.15 - projekta "Darini savu tautastērpu" noslēguma pasākums Gulbenes kultūras centrā

2014. gadā Gulbenes kultūras centra tautas lietišķās mākslas studijas “Sagša” dalībnieces ar Gulbenes novada atbalstu izveidoja roku darba prasmju apgūšanas grupu “Darini savu tautastērpu” un bez iepriekšējas pieredzes un zināšanām par aušanu un rokdarbiem uzsāka latviešu tautas tērpu darināšanu. Apzinot savu patību, katra dalībniece izvēlējās sev atbilstošu Latvijas novada tautas tērpu, uzzināja tā valkāšanas tradīcijas un apguva darināšanas prasmes. Lielākais gandarījums par notiekošo procesu - tērps darināts pašu rokām. Projekta noslēguma pasākumā cildināsim latviešu tautas tērpus un daudzināsim to darinātājas. Pasākumu papildinās Jaungulbenes tautas nama postfolkloras grupa “Dadzes”.

Ieeja - brīva

Plkst.18.00 - etno mūzikas grupas "Tautumeitas" koncerts Gulbenes kultūras centrā

Grupa “Tautumeitas” tautasdziesmas izspēlē, izmantojot savas balsis un tembrāli piesaistošus instrumentus, skanējumā ietverot arī savus uzskatus par laiku, telpu un tautumeitas izjūtām tajos.

UZMANĪBU! BRĪVU VIETU NAV! Ieeja ar bezmaksas ielūgumiem. Lūdzam tos izņemt Gulbenes kultūras centra kasē. Darba laiks: no otrdienas līdz piektdienai: 12.00-14.00 un 16.00-18.00, sestdien: 12.00-14.00.

Plkst.19.00 - Gaismas parāde “Gaismas slepenā dzīve” pie Gulbenes kultūras centra un pilsētas centrālajā skvērā. Svētku salūts

2014. gada gaismas festivāla “Staro Rīga” populārākais objekts - gaismas parāde “Gaismas slepenā dzīve” viesosies Gulbenē. Gaismas parāde ir unikāla līdzdalības akcija, kurā pilsētas iedzīvotāji kopā ar gaismu tēliem veido savu gaismas “slepeno stāstu”. Parādes vērotājus plkst.19.00 aicinām pulcēties pie Gulbenes kultūras centra. Pēc gājiena, kas ilgs aptuveni stundu, būs svētku salūts. Gaismas slepeno dzīvi (objektus) varēs iepazīt tuvāk pilsētas centrālajā skvērā līdz pat plkst. 22.00.

Kas tad īsti ir „Gaismas slepenā dzīve”? Dienas gaismai satumstot, pilsēta atdzīvojas – tā atplaukst spožās gaismās. Bet kas notiek ar pilsētas gaismu tad, kad visi aizgājuši gulēt un iestājas nakts? Ko gaismas ģimene dara nakts tumšajās stundās? Gaismas parādes “Gaismas slepenā dzīve” laikā pilsētas aizmigusī gaisma visā savā spožumā iznāk pilsētā, lai sarīkotu kārtīgu ballīti un atklātu savas slepenās dzīves stāstu. Gaismas ģimenes locekļi - Mazā spuldzīte, Gaismas mamma, Gaismas tētis, Gaismas līgava un Gaismas astoņkājis aicina ikvienu noskatīties neparastu urbāno parādi.

UZMANĪBU! Satiksmes ierobežojumi

Pilsētas ielas, kas ved apkārt centrālajam skvēram, Gaismas parādes mēģinājuma laikā no plkst.15.00 līdz aptuveni plkst.18.00 un Gaismas parādes laikā no plkst.19.00 līdz aptuveni plkst.20.30 būs ierobežotas satiksmes kustībai. Kārtību nodrošinās Gulbenes novada Pašvaldības policija.

Ar šīm aktivitātēm Gulbenes novads savu vārdu ierakstīs „Latvijas Goda aplī”, ar kultūras programmu iepriecinot iedzīvotājus un viesus, izejot cauri gan vēsturiskām un tradicionālām aktivitātēm, gan akcentējot mūsdienīgumu un jaunas vērtības.

Festivāls “Latvijas Goda aplis” balstās uz trīs pamatprincipiem – ciemošanās, godināšana, svinēšana. Visa gada garumā „Latvijas Goda aplim” veltīti pasākumi notiks vairāk nekā 50 Latvijas novados, kad Goda saimnieki aicinās ciemos, lai īpašā programmā tiktos ar novada iedzīvotājiem, atklātu novada kultūrvēsturi, vēsturiskās un mūsdienu personības, dabu un sasniegumus. Vairāk informācijas par festivālu skatīt: godaaplis.lv.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
JAUNUMS! 𝐄𝐕𝐈𝐉𝐀𝐒 𝐒𝐀𝐋𝐀  Latvia Tours
Ceļotāji izvēlas Eviju, lai izvairītos no tūristu burzmas un izbaudītu vietējo kultūru. Šeit tūristiem tiek sniegta autentiska grieķu pieredze. | Skatīt vairāk
no 539.00 EUR
Atklājam Turcijas sezonu! CelojumuBode.lv
Piedāvājumā mazcenas viesnīcas ar izlidošanu no Rīgas un Viļņas kā arī LUX viesnīcas ar vilinošām sezonas sākuma cenām... | Skatīt vairāk
ZIEDOŠĀ HOLANDE! Vēl 10 vietas! Latvia Tours
🌷🌷🌷VISSKAISTĀKAIS PAVASARIS IR TUR, KUR IR ZIEDI! Hildesheima, Amsterdama, Keukenhofas ziedu dārzs, Volendama | Skatīt vairāk
no 350 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 03.04.2024 LIELDIENU IZPĀRDOŠANA Novatours
Ķer savu ceļojumu ar izdevīgu cenu! Ceļo ar ģimeni vai draugiem un saņem atlaidi! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.182266sec.