Stāmerienas pils un IIC Dzelzceļš un Tvaiks atsāk uzņemt apmeklētājus

Ievērojot valstī noteiktos drošības pasākumus, ikviens ir laipni gaidīts atkal apmeklēt tūrisma informācijas centru "Stāmeriena", kas atrodas Stāmerienas pilī, kā arī izglītojošo un interaktīvo centru "Dzelzceļš un Tvaiks" Gulbenē, savukārt ar 2020. gada 1. jūniju atsāks kursēt Gulbenes elektrovilcieniņš, kas aicinās doties izzinošā ekskursijā pa Gulbenes pilsētu.

Tagad ikviens atkal tiek aicināts apmeklēt Stāmerienas pili un ielūkoties tās iekšpusē – apskatīt 20.gadsimta sākuma pils interjera detaļas, lielformāta fotoizstādi "Pils vaibsti. Vēsture", kā arī vērot vasaras atnākšanu dabā no trīs otrā stāva balkoniem. Dodoties ekskursijā pa pili, būs iespēja uzzināt interesantus faktus par Stāmerienas pils un baronu fon Volfu dzimtas vēsturi.

Tūrisma informācijas centrs un arī pils apmeklētājiem būs atvērti otrdienās, trešdienās, ceturtdienās un piektdienās no plkst. 10:00 līdz 18:00, sestdienās – no plkst. 10:00 līdz 20.00 un svētdienās – no plkst. 10:00 līdz 17:00. Pirmdienās pils un tūrisma informācijas centrs būs slēgti.

Savukārt  izglītojošs un interaktīvs centrs "Dzelzceļš un Tvaiks" ikvienu iepriecinās ar papildinājumiem esošajā piedāvājumā. Šobrīd tiek izgatavots makets ierīcei "Uzbērums", ar kura palīdzību varēs izzināt sliežu ceļu būvi un nepieciešamību izlīdzināt dabas reljefu. Tiek uzlabota abu fotoierīču darbība, piedāvājot apmeklētājiem kvalitatīvākas, modernākas un aizraujošākas fotogrāfijas. Notiek arī jaunas ierīces "Dispečers" izgatavošana, ar kuras palīdzību varēs iejusties dispečera lomā un kontrolēt sliežu ceļus.

Centrā turpinās labiekārtošanas darbi pavisam jaunam piedāvājumam "Izlaušanās istaba", kas ir aizraujoša spēle nelielai kompānijai. Spēle paredz vienas stundas laikā atrisināt dažādus āķīgus jautājumus, atslēgt vairākas atslēgas, lai nokļūtu līdz galvenajai, kas atslēgs izlaušanās istabas durvis. Sadarbībā ar SIA "Gulbenes–Alūksnes bānītis" centrā tiks izvietota platsliežu motordrezīna ar divām piekabēm.

IIC "Dzelzceļš un Tvaiks" maijā apmeklētājiem būs atvērts no otrdienas līdz sestdienai no plkst. 10:00 līdz 18:00, pirmdien, svētdien – slēgts, savukārt turpmākajos mēnešos tas ikvienu gaidīs no otrdienas līdz sestdienai no plkst. 10:00 līdz 18:00 un svētdienās no pulksten 10:00 līdz 15:00, pirmdienās centrs būs slēgts.

Gulbenes novada pašvaldības aģentūra "Gulbenes tūrisma un kultūrvēsturiskā mantojuma centrs" un "Biļešu paradīzes" kase līdz 9. jūnijam klātienes apmeklētājiem būs slēgta.

Konsultācijas un informāciju turpina sniegt telefoniski, zvanot pa tālruni 26557582, vai elektroniski, rakstot uz e-pastu: turists@gulbene.lv. Aktuālā informācija tiek publicēta arī mājaslapā www.visitgulbene.lv. Iepretim Gulbenes novada pašvaldības ēkai, Ābeļu ielā 2, Gulbenē, atrodas interneta pieejas punkts, kur 24h pieejama informācija par tūrisma un atpūtas iespējām Gulbenes novadā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 05.04.2024 Pavasaris Lubānas mitrājā Madonas TIC
Aicinām sajust un sadzirdēt īstu pavasari 6. aprīļa putnu dienās pie Lubāna ezera | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 31.03.2024 Jautrās LIELDIENAS Kandavā Tukuma TIC
31.martā Kandavas Promenādē tiks svinētas Lieldienas ar muzikālu izrādi "Pasaku sargi" pulksten 12:00, pūkaino mīluļu parādi, putnu būrīšu | Skatīt vairāk
Zemgales pastalu izstāde Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 19. marta līdz 30. aprīlim Dzīvesziņas un arodu sētā, Vecpilsētas ielā 2 skatāma Zemgales pastalu izstāde. | Skatīt vairāk
Lubānas mitrāja putnu vērošanas pastaiga Madonas TIC
Lubāna mitrājs un tā apkārtne var lepoties ar dažādām putniem un citām pievilcīgām dzīvotnēm. Aicinām braucienā uz Īdeņas un Kvāpānu zivju | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.61036611sec.