Gulbenes novadā ceļotājiem gatavo jaunus piedāvājumus

Kopš marta vidus tikām aicināti pēc iespējas mazāk kontaktēties ar citiem cilvēkiem, distancēties, vairāk uzturēties dabā – būt prom no visiem.

Šobrīd ierobežojumi ir nedaudz mīkstināti, pamazām tiek ļauts atsākt arī ceļošanu. Gulbenes novada pašvaldības aģentūra "Gulbenes tūrisma un kultūrvēsturiskā mantojuma centrs" aicina ikvienu – brauciet ciemos uz Gulbenes novadu un baudiet vietējo tūrisma pakalpojumu sniedzēju piedāvājumu!

Daudzi Gulbenes novada tūrisma uzņēmēji ierobežojumu laikā ir aktīvi un ražīgi darbojušies – radīti jauni pakalpojumi, realizētas dažādas idejas, ko tagad varēs piedāvāt ceļotājiem.  

Rankas muižā jau pavisam drīz būs gatava lielā, baltā koncertzāle, kurā varēs uzņemt līdz pat 100 apmeklētājus. Pagaidām, kamēr ierobežojumi vēl būs spēkā, to būs iespēja izīrēt mazām kāzu ceremonijām (līdz 25 personām). Rankas muiža apmeklētājiem šobrīd ir atvērta sestdienās, svētdienās no plkst. 11:00 līdz 20:00. Pārējā laikā – zvanot un piesakoties pa tālruni 29435542.

Siera ražotnes "Pakalnieši" saimnieki atklāj, ka pārcēlušies uz jauno siera māju un šobrīd aktīvi tiek veikti pēdējie iekārtošanas darbi tūristu uzņemšanas vietai, kas varētu būt gatava pēc Jāņiem. Paralēli tiek veikti arī dažādi apkārtnes sakopšanas darbi.

Kafijas grauzdētavā "Tīrs miers" grauzdēšanas process visu šo laiku rit pilnā sparā, taču apmeklētājiem grauzdētava bijusi slēgta. Šobrīd tiek plānots sākt uzņemt nelielas grupas (līdz 6 personām no vienas ģimenes). Divas nedēļas nogales grauzdētavas saimnieki bija devuši apmeklētājiem iespēju atbraukt ciemos un baudīt kafiju nelielajā āra kafejnīciņā, kas izveidota pagalmā. Šo ideju plānots attīstīt. Ja apmeklētājiem ir interese, iepriekš piesakoties, šādu pakalpojumu iespējams nodrošināt arī nedēļas vidū.

Biškopības saimniecības "Lukstiņi" saimnieki šajā laikā kopā ar citiem biškopjiem visā Latvijā iesaistījās akcijā "Dāvini medu mediķiem un NMPD darbiniekiem". "Lukstiņu" medus aizceļoja uz Gulbenes slimnīcu, lai medicīnas darbinieki varētu stiprināt savu veselību, lietojot medu pandēmijas laikā.

Šis laiks saimniecībā aizvadīts, ne tikai gatavojoties jaunajai  medus ievākšanas sezonai, bet arī kaldinot jaunas idejas un domājot par tādu jaunu produktu radīšanu, kas iepriekš nav bijuši sortimentā. Produkcijas apjoms šobrīd mērāms jau trīs desmitos dažādos medus našķos. Ikviens interesents būs laipni gaidīts saimniecībā, bet noteikti būs jāievēro piesardzības pasākumi. Šobrīd "Lukstiņu" saimnieki ir gatavi uzņemt ceļotājus, kas ir no vienas ģimenes vai mājsaimniecības un kuriem nav savā starpā jāievēro distancēšanos citam no cita. Joprojām, iepriekš sazinoties un vienojoties par piegādes laiku un vietu, kā arī piegādes veidu, ir iespējams iegādāties visus "Lukstiņu" bišu sarūpētos produktus.

Druvienas Latviskās dzīvesziņas centra darbinieki atzīst, ka ārkārtas situācijas laiks viņus ir iemācījis kļūt vēl radošākiem. Centra "Facebook" profilā tiek piedāvāta iespēja lasīt vēsturiskus stāstus par Druvienas muižas vēsturi – Druvienas pili, muižas dīķiem, vēsturiskiem objektiem, piemēram, dvīņu akmeņiem, ēkām, kas kādreiz bijušas piederošas Druvienas muižas kompleksam. Turpat iespējams aplūkot arī rokdarbu pamācības, izzinošus faktus par dabu, uzzināt jaunas receptes. Centrs pamazāk atsāk darboties –  uzņemt interesentus, organizēt meistarklases un nodarbības, ievērojot valdības noteiktās prasības.

Viesu nama "Mīlmaņi" saimnieki šobrīd savu piedāvājumu vairāk ir koncentrējuši ģimenes mērķauditorijai. Viesiem tiek piedāvāts ne vien atpūsties viesu namā, bet arī kopīgi doties nelielā ekskursijā, aplūkojot apkārtnes interesantākos apskates objektus. Pēc aktīvās atpūtas tiek piedāvāts nobaudīt vakariņas. "Mīlmaņos" joprojām var iznomāt arī laivas un doties laivu braucienā pa Gauju.

Laivu nomas "Laivot.lv" saimnieki saka: "Šobrīd zied ievas!" Un ne jau tikai Siguldā… Baudīt reibinošo smaržu var arī, laivojot pa Pededzes upi. Distancēšanās joprojām ir aktuāla – un laivās var sēdēt pa diviem, turklāt distance no citiem vienmēr būs aira attālumā.

Disku golfa parka "Stari" laukumā šobrīd norit pārmaiņas – aktīvi tiek tīrīts laukums, veidoti jauni un pavisam nebijuši celiņi. Disku golfa laukuma pārstāvji aicina apmeklēt laukumu un iepazīt interesanto disku golfa spēli, aktīvi pavadot laiku brīvā dabā.

Ražotne "Tālavas sidrs" visu šo laiku apmeklētājiem bijusi slēgta. Līdz jūnija sākumam ražotnes saimnieki plāno labiekārtot degustācijas zāli un tad arī uzsākt sezonu, aicinot ciemos apmeklētājus.

Vides veselības saimniecība "Purmalas" ārkārtas situācijas laikā apmeklētājus neuzņēma. Šajā laikā saimniecībā ir veikti remontdarbi, ir izveidots savs interneta veikals (www.purmalas.lv), kurā var iegādāties dažādus saimniecībā tapušus gardumus, kas izloloti ar roku pieskārieniem. Sortiments ir plašs, un tiek piedāvātas arī piegādes iespējas uz Gulbeni, Cēsīm, Madonu un Rīgu. Ievērojot visus noteikumus, saimniecībā ir gatavi uzņemt viesus un iepazīstināt gan lielus, gan mazus ar lauku dzīvi.

Arī vides veselības saimniecībā "Kāķupi" apmeklētāji netika uzņemti, taču pamazām jau atkal saimniecībā viesojas interesenti, kuriem tiek stāstīts, kādas zālītes un kā lasīt pļavā, bērni var draudzēties ar dzīvniekiem, bet pieaugušie var kārtīgi izstaigāties, vācot tējas 80 hektārus lielajā saimniecības platībā. Šajā laikā saimniecei radušās arī dažādas idejas par jauniem piedāvājumiem, piemēram, ir iecere izveidot tējnīcu, kurā nelielas apmeklētāju grupas varētu radoši darboties.

Druvienas Vecajā skolā-muzejā pa šo laiku veikti apkārtnes sakopšanas darbi, šobrīd darbinieki gatavojas akreditācijai. Aktīvi notiek pētniecības darbi, lai varētu uzlabot un atjaunot piedāvājumu apmeklētājiem jaunajai sezonai. Kopš 19.maija muzejs ir atsācis uzņemt apmeklētājus. Šobrīd gan muzejā vēl notiek neliels remonts, taču apmeklētāji tiek aicināti ciemos, lai iepazītu skolas nama un Druvienas stāstu, kā arī uzzinātu par izcilo novadnieku, šīs skolas kādreizējo skolnieku, Jāņa Poruka, Jūlija Straumes un brāļu Egļu sniegumu Latvijas un pasaules kultūrā.

Apmeklētāji būs laipni gaidīti Ingas un Jāņa Nagļu daiļdārzāLejasciema pagastā. Saimniece atklāj, ka šajā laikā ir tapusi neliela dabas taka "Lejas dzirnavu avota taka" ar nelielu gravu, gleznainu celiņu un skaistu ainavu. Savukārt dārzā darbu daudz ir jebkurā laikā.

Briežu dārzā "Mežsētas" arī ārkārtas situācijas laikā apmeklētāji aktīvi pieteicās uz ekskursijām, bet mazākās grupās – pārsvarā ģimenes. Tagad briežu dārzā vairs netiek piedāvātas ekskursijas ar gidu, taču apmeklētāji paši var brīvi izstaigāt teritoriju, pieiet pie briežiem, pabarot ponijus. Pa teritoriju ir izvietoti informācijas stendi, kur sīkāk pastāstīts par sastopamajiem dzīvniekiem. Ir tapusi eksponātu zāle ar briežu ragiem, tiek piedāvāta iespēja iegādāties suvenīrus, kā arī ragus. Tapšanas stadijā ir skatu tornīši un atpūtas vietas.

Informācija tiks papildināta ar citu tūrisma pakalpojumu sniedzēju piedāvājumiem. Sekojiet līdzi!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 20.04.2024 Ar vilcienu uz Madonu, Cesvaini un Gulbeni Madonas TIC
Kāp Rīgā vilcienā un, vērojot ainavas aiz loga, brauc uz Vidzemi, kur tevi sagaidīs bagātīgs tūrisma maršruts visas dienas garumā. | Skatīt vairāk
Latvija 17 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 20.04.2024 Sama modināšanas svētki Koknesē Aizkraukles novada TIC
Koknesē modinās diženo Daugavas iemītnieku - Samu. Svētki Koknesē norisināsies 10. un 11.maijā. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 21.04.2024 Satiec savu meistaru Tukuma pusē Tukuma TIC
Tukuma pusē no 13.aprīļa līdz 21.aprīlim varēs iepazīt 12 meistaru stāstus tuvplānā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.53899598sec.