Muzikāla pastaiga Stāmerienas pils parkā Pārfrāzējot pagātni

Pārmaiņu mūzikas kvartets un sitaminstrumentālists Mārtiņš Miļevskis ielūdz jūs uz muzikālu pastaigu Pārfrāzējot pagātni, kas notiks Stāmerienas pils parkā 10. jūlijā plkst. 19.00.

Baudot skaistā Stāmerienas parka plašumus, apmeklētāji varēs sajust pagātnes un tagadnes mijiedarbi. Šīs sajūtas paspilgtinās caur koku zariem plūstošās melodijas Pārmaiņu mūzikas kvarteta un perkusionista Mārtiņa Miļevska izpildījumā.

Pastaigas laikā skanošā mūzika ir veidota “crossover” jeb starpžanru stilā, tāpēc būs interesanta plašam klausītāju lokam. Programmā ir iekļauti populāri dažādu laikmetu un stilu komponistu skaņdarbi, kam aranžijas un pārlikumus kā akadēmiskā stilā, tā populārās, džeza mūzikas un roka manierē veidojuši gan paši ansambļa dalībnieki, gan džeza pianisti V. Ritovs, M. Kalniņš un R. Garoza.

Stāmerienas pils parkā skanēs J. S. Baha, G. F. Hendeļa, L. van Bēthovena, A. Pjacollas u.c. komponistu skaņdarbi. Savukārt latviešu mūziku pārstāvēs latv.t.dz. Tumša nakte, zaļa zāle, E. Dārziņa Melanholiskais valsis un šī gada jubilāru A.Krūmiņa un R. Paula oriģinālmūzika.

Pārmaiņu mūzikas kvartets dibināts 2018. gada vasarā, apvienojot četras profesionālas, muzikāli pieredzējušas personības, kas regulāri muzicē vadošajos Latvijas orķestros un citos muzikālos projektos. Ansamblis ir unikāls sastāvs – divi saksofoni, trompete un mežrags. Šis instrumentu salikums veido pilnskanīgu, ar dažādām tembrālajām nokrāsām bagātīgi piepildītu skanējumu.

“Pārmaiņu mūzikas kvarteta” dalībnieki:
• Andrejs Pogrebņaks – trompete, ģitāra,
• Baiba Santa Vanaga – alta saksofons,
• Dainis Tarasovs – mežrags,
• Arnita Akmentiņa – baritona saksofons.

Savā neilgajā pastāvēšanas laikā ansamblis paspējis priecēt klausītājus gan privātos, gan publiskos pasākumos Latvijā un ārpus tās. Kā nozīmīgākos var minēt “Gada balva personu ar invaliditāti atbalstam”, XI starptautiskais Saksofonmūzikas festivāls “Saxophonia”, “18. Starptautiskā pedagoģisko lasījumu konference”, Räpina Jazz 2020 u.c.
Mārtiņš Miļevskis studējis Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā, kur 2007. gadā ieguvis profesionālo bakalaura grādu mūzikā un sitaminstrumentu profesionālo kvalifikāciju. Savus zināšanas ir papildinājis dažādās meistarklasēs Latvijā un citās pasaules valstīs.

Kopš 2009. gada ir orķestra “Rīga” bundzinieks, perkusionists. Mākslinieks regulāri muzicē arī citu Latvijas profesionālo orķestru un daudzu akadēmiskās un populārās mūzikas apvienību projektos.

Kopš 2006. gada Mārtiņš Miļevskis darbojas arī kā komponists, producents un aranžētājs.

Projekts tiek realizēts ar Vidzemes plānošanas reģiona, Latvijas Valsts meži, Valsts Kultūrkapitāla fonda un Stāmerienas pils atbalstu.

Ieeja Stāmerienas pils parkā bez maksas.

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Lubānas mitrāja putnu vērošanas pastaiga Madonas TIC
Lubāna mitrājs un tā apkārtne var lepoties ar dažādām putniem un citām pievilcīgām dzīvotnēm. Aicinām braucienā uz Īdeņas un Kvāpānu zivju | Skatīt vairāk
Latvija
Pavasaris Lubānas mitrājā Madonas TIC
Aicinām sajust un sadzirdēt īstu pavasari 6. aprīļa putnu dienās pie Lubāna ezera | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.03.2024 - 29.03.2024 Dziesmu cikls "Mana dvēsele ir noskumusi"  Tukuma TIC
Dziesmu cikls "Mana dvēsele ir noskumusi" korim ar ērģelēm. Piedalās Rihards Dubra un sieviešu koris "Noktirne". | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.03.2024 - 29.03.2024 Lieldienas Rīgas Motormuzejā Motormuzejs
Aicinām apmeklēt Rīgas Motormuzeju Lieldienu brīvdienās! 29. martā būs iespēja piedalīties Lieldienu aktivitātēs - olu meklēšanā muzeja | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.21905899sec.