Pārbaudi spēkus slēpošanas maratonā Gulbenes novadā

5.februārī Gulbenes novada Rankas Kartonfabrikas distanču slēpošanas trasē pirmo reizi tiks organizēts slēpošanas maratons, iekļaujot dažādas distances. Sacensībās gaidīti dažādu vecuma un sportiskās sagatavotības distanču slēpošanas entuziasti! Pieteikties sacensībām var vēl tikai līdz 2.februārim!

Sacensību laikā pirmo reizi Latvijā notiks 100 kilometru slēpošanas maratons. Savukārt atbalstot tautas sportu, tiks piedāvāts pārbaudīt spēkus arī 20 kilometru un 10 kilometru distancēs.

Katrs sacensību dalībnieks saņems piemiņas medaļu. Uzvarētāji saņems lieliskas balvas, paredzēta arī loterija, kurai balvas sarūpējuši gan vietējie Gulbenes novada uzņēmēji, gan arī veikals “MySport”.

Visas dienas garumā par lielisku atmosfēru sacensībās rūpēsies sporta žurnālists Lauris Lizbovskis.

Pasākumu organizē biedrība "SK Piebalga" sadarbībā ar Gulbenes novada sporta pārvaldi, ar mērķi veicināt un popularizēt aktīvo dzīvesveidu lauku reģionos, kā arī padarīt šo sporta disciplīnu pieejamu ikvienam gribētājam.

Sīkāka informācija par sacensībām: https://ej.uz/RKFnolikums

Reģistrēšanās sacensībām: https://ej.uz/rkf_reģistrācija

Neskaidrību gadījumā lūgums zvanīt pa tālruni 26691550 (Matīss) vai rakstīt e-pastā: skpiebalga@gmail.com

Ja uz šo sporta pasākumu plānots braukt no kāda tālāka Latvijas novada, ir vērts izbaudīt arī citu atpūtu Gulbenes novadā! Turpat Rankas pagastā naktsmītnes un lielisku atpūtu var rezervēt atpūtas kompleksā “Lācītes”, viesu namā “Mīlmaņi”, lauku mājā “Vecpāpani”, Saliņmuižas namiņā, taču viesmīlīgi ikvienu uzņems arī citas naktsmītnes novadā. Gan viesu namā “Mīlmaņi”, gan arī atpūtas kompleksā “Lācītes” ir iespēja ieturēt gardu maltīti. Turpat Rankas pagastā ir arī interesanti tūrisma objekti, degustāciju saimniecības. Ikviens būs laipni gaidīts mājīgajā specializētās kafijas grauzdētavā “Tīrs Miers”. Šeit viesiem tiek piedāvāts izbaudīt īstu kafijas garšu, ļaujoties stāstiem par kafijas pupiņas ceļojumu no plantācijām līdz kafijas baudītāja krūzītei. Te būs iespējams arī iemācīties, kā pagatavot kafiju visdažādākajos veidos. Vīna darītavā “Vecpāpani” ikviens varēs izzināt vīna darīšanas tradīcijas, ko gadu gaitā izkopis saimnieks Māris. Viņš pastāstīs par katru vīna šķirni, kas top “Vecpāpanos”, uzsauks tostu un piedāvās tās nogaršot. Saimniecībā top arī ābolu čipsi, kurus tāpat kā gardos mājas vīnus iespējams arī iegādāties. Vides veselības saimniecībā “Kāķupi” interesentiem kopā ar saimnieci Agritu būs ļauts iepazīt ārstniecības augu pasauli un to lietošanas tradīcijas, degustēt zāļu tējas un iegādāties tās. Uz Rankas un Variņu pagasta robežas atrodas saimniecība “Dzintarferma”, kurā tiek audzēti smiltsērkšķi, kā arī ražota unikāla produkcija no tiem. Apmeklētājiem tiek piedāvāts izzināt un izgaršot šī dabīgā vitamīnu avota audzēšanas un pārstrādes procesu. Gūt patīkamas emocijas ikvienam būs ļauts zirgu stallī ”Grantiņi 1”. Stallis ir atvērts visiem, kas vēlas doties izjādēs vai arī apgūt māku turēties zirga mugurā. Zirgi šeit ir ļoti atbildīgi, draudzīgi un nosvērti, tāpēc atpūta vai treniņš kopā ar tiem būs patiesi patīkams.

Viesojoties Rankas pagastā, noteikti ir vērts mazliet ielūkoties arī šī pagasta vēsturē. Apmeklējot Rankas pagasta kultūrvēsturiskā mantojuma centru, viesiem būs iespēja ielūkoties gan pagasta vēstures lappusēs, gan arī mūsdienu notikumos, kā arī uzzināt dažādas ceļotāju gudrības.

Un Gulbenes novadā tiešām ir īsta ziema! Un sniega pie mums arī ir daudz! Ikviens ir gaidīts baudīt ziemas priekus, dažādas ziemīgas aktivitātes un arī dabas skaistumu visa novada teritorijā! Visa informācija par atpūtas iespējām un tūrisma objektiem Gulbenes novadā pieejama mājaslapā www.visitgulbene.lv!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Skolēnu pavasara ceļvedis Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
Noderīgs materiāls skolēniem un ģimenēn plānojot pavasara atpūtu Jelgavas pusē. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpilī!  Jēkabpils novada TIC
Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpils novadā! Esi aktīvs, dodies dabā, apmeklē pasākumus! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.03.2024 - 29.03.2024 Lieldienas Rīgas Motormuzejā Motormuzejs
Aicinām apmeklēt Rīgas Motormuzeju Lieldienu brīvdienās! 29. martā būs iespēja piedalīties Lieldienu aktivitātēs - olu meklēšanā muzeja | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.03.2024 - 29.03.2024 Dziesmu cikls "Mana dvēsele ir noskumusi"  Tukuma TIC
Dziesmu cikls "Mana dvēsele ir noskumusi" korim ar ērģelēm. Piedalās Rihards Dubra un sieviešu koris "Noktirne". | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.64212513sec.