Vidzemes inovāciju nedēļā ciemos aicina IIC «Dzelzceļš un Tvaiks» Gulbenē

Vidzemes inovāciju nedēļas laikā 23.februārī no plkst. 10.00 līdz 18.00 uz Gulbeni uz atvērto durvju dienu aicina izglītojošais un interaktīvais centrs “Dzelzceļš un Tvaiks”, kas ir unikāls piemērs kultūrvēsturiskā un industriālā mantojuma vērtību saglabāšanā apvienojumā ar  digitāliem risinājumiem dzelzceļa nozares izpētē un izzināšanā.

Apmeklējot IIC “Dzelzceļš un Tvaiks” 23.februārī, ikvienam būs iespēja izzināt dzelzceļa nozari ar interaktīvo ierīču palīdzību, satikties ar centra darbiniekiem – profesionāliem un zinošiem nozares speciālistiem, iepazīt Gulbenes dzelzceļa staciju un izpētīt tās arhitektūru.

IIC “Dzelzceļš un Tvaiks” atrodas Gulbenes dzelzceļa stacijas ēkā (uzcelta 1926.gadā, arhitekts Pēters Feders). Centrs tika atvērts 2018.gada septembrī. Tajā ir izvietotas 30 interaktīvas ierīces, ar kuru palīdzību var iepazīt dzelzceļa darbību, vēsturi un attīstību. Centrs paredzēts dažāda vecuma mērķauditorijai – bērniem, jauniešiem, ģimenēm ar bērniem, uzņēmumu kolektīviem un ikvienam dzelzceļa nozares entuziastam un interesentam. Centrs ir gan lieliska vieta, ko apmeklēt vietējiem Gulbenes novada iedzīvotājiem un tūristiem, gan arī koprades vieta dažādām nozarēm – uzņēmējdarbībai, kultūrai, jaunatnes lietu darbībai, realizējot pasākumus, izglītojošas un tematiskas aktivitātes.

IIC “Dzelzceļš un Tvaiks” ir vērsts uz attīstību un pakalpojumu piedāvājuma dažādošanu. 2019.gadā centrs tika papildināts ar 7 jaunām ierīcēm, kuru izgatavošanā iesaistījās gan vietējie amatnieki, galdnieki, gan augstskolu studenti. Centra piedāvājums tika papildināts ar trīs tematiskajām nodarbībām, kuras tika iekļautas gan skolēnu mācību programmās, gan arī dažādos kultūras pasākumos, sasaistot tos ar dzelzceļa nozari. Tematiskās nodarbības veicina radošumu un komandas sadarbību, saliedēšanos. 2020.gadā centrā tika izveidota izlaušanās istabas spēle “Perons 13”, kas ļauj sajust dzelzceļnieku dzīves senatni. Tā ir aizraujoša piedzīvojumu spēle, kas paredz vienas stundas laikā atrisināt dažādus āķīgus jautājumus, atslēgt vairākas atslēgas, lai nokļūtu līdz galvenajai, kas atslēgs izlaušanās istabas durvis. Spēlē ir lieliska iespēja stiprināt savas un komandas zināšanas un veicināt dažādu prasmju attīstību. 2021.gadā centrā, ņemot vērā pieprasījumu, tika izstādīti eksponāti, kas liecina par dzelzceļa vēstures attīstību Gulbenē un Latvijā. Sadarbojoties ar Gulbenes novada pašvaldības pedagogiem, centra piedāvājumā tika papildināts tematisko nodarbību klāsts, akcentējot kompetenču pieeju izglītībā.

2021.gada nogalē IIC "Dzelzceļš un Tvaiks" saņēma Eiropas Kultūras tūrisma tīkla (ECTN – European Cultural Tourism Network) apbalvojumu konkursā “Ilgtspējīgs kultūras tūrisma galamērķis” kategorijā “Dzelzceļa mantojums kultūras tūrismā”, kas ir augsts starptautiskas novērtējums kopējam darbam.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
"Baroka mūzikas ģēniji" Rundāles pilī Bauskas TIC
Esi aicināts uz Liepājas Simfoniskā orķestra koncertprogrammu Rundāles pilī! | Skatīt vairāk
Latvija
6 populārākie brīvdienu galamērķi šogad airBaltic
Dodies neaizmirstamos piedzīvojumos un baudi Balkānu pasakainos skatus, vēsturiskās vietas un neskarto dabu. | Skatīt vairāk
79 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 01.04.2024 Svini Lieldienas Bauskas novadā! Bauskas TIC
Esam apkopojuši Lieldienu svinību norises vietas Bauskas novadā! Foto:N.Veiss | Skatīt vairāk
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Gulbenes novada TIC
,


Alūksnes TIC
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.700248sec.