Bānīša svētki «Bānīša brīnumzeme» – 3.septembrī Gulbenē, Stāmerienā, Kalnienā un Alūksnē

Šī gada Bānīša svētkos, 3. septembrī, Gulbenē, Stāmerienā, Kalnienā un Alūksnē ikviens varēs piedzīvot īstus brīnumus. Arī pats bānītis jau 119 gadus ir viens no lielākajiem Gulbenes un Alūksnes novadu brīnumiem, kurš šo gadu laikā piedzīvojis pārsteidzošas satikšanās un neizsakāmu prieku, brīnumainus cilvēkus un daudzveidīgus notikumus. Esiet gaidīti kopā svinēt Bānīša 119. dzimšanas dienas svētkus “Bānīša brīnumzeme”!

Īpaši maģiska vieta ir Gulbenes vecās dzelzceļa stacijas teritorija Viestura ielā. 1903.gadā izbūvēja šaursliežu dzelzceļu Pļaviņas-Gulbene-Alūksne-Valka, attīstot vienu no Gulbenes vēsturiskajiem centriem dzelzceļa tuvumā. Dzelzceļa vajadzībām Gulbenē uzbūvēja virkni ēku un būvju, tostarp šaursliežu dzelzceļa staciju “Altšvanenburga jeb Vecgulbene” (Viestura ielā 10), Tējas namu (Viestura ielā 21), kas kalpoja kā uzgaidāmās telpas pasažieriem, un dzelzceļa kalpotāju dzīvojamās mājas (Viestura ielā 23). Šajā kvartālā šogad arī norisināsies galvenie Bānīša svētku pasākumi Gulbenē, kad Bānītis būs atgriezies no sava ikdienas brauciena uz Alūksni. Rīta pusē gan svētkus ieskandināsim arī pie pašreizējās dzelzceļa stacijas ēkas (Dzelzceļa ielā 8 ) un izglītojošajā un interaktīvajā centrā “Dzelzceļš un Tvaiks”, kas arī šajā dienā svinēs dzimšanas dienu un gaidīs apmeklētājus uz kūku ar 4 svecītēm. Pulksten 13:00 Bānītis, kopīgi pavadīts, ar tvaika lokomotīvi “Ferdinands” priekšgalā dosies ceļā uz Alūksni, pa ceļam piestājot Stāmerienā, kur arī jau no pulksten 12:00 gaidāmi dažādas brīnumainas aktivitātes un notikumi, un Kalnienā, kur varēs ļauties gastronomiskiem brīnumiem pop-up restorānā. Alūksnes stacijā Bānīti gaidīs otrs jubilārs – mākslinieks Igo, un arī šeit svētku viesi varēs ļauties daudzveidīgiem notikumiem un pārsteigumiem.

Gulbenes brīnumi:

10:00-13:00 Gulbenes dzelzceļa stacijas teritorijā – izglītojošā un interaktīvā centra “Dzelzceļš un Tvaiks” dzimšanas dienas svinības, dažādas aktivitātes, Bānīša pavadīšana.

16:00-21:00 Vecgulbenes stacijas (Viestura iela 10) un Tējas namiņa (Viestura iela 21) kvartālā – cirka priekšnesumi un darbnīcas, gastronomiski pārsteigumi.

20:00 Vecgulbenes stacijas un Tējas namiņa kvartālā – grupas “LĪVI” koncerts. Maksas pasākums.

Stāmerienas brīnumi:

12:00-19:00 tirdziņš “No smiekliem līdz asarām”, karikatūru izstāde un karikatūrists Gatis Šļūka, skrējiens “Apkārt Stāmerienas ezeram” kopā ar bungu šovu, izklaides bērniem, koncerti – grupa “RAHU THE FOOL”, JDK “Poga” (Stāmeriena), JDK “Katlakalns” un VPDK “Savieši” (Ķekava), popgrupa “Dzērvenes” (Jaungulbene), soliste Santa Sāre, pianists Ģirts Ripa, perkusionists Mārcis Kalniņš.

21:00 pie Stāmerienas stacijas – zaļumballe.

Kalnienas brīnumi:

14:00-17:00 pie Kalnienas stacijas pop-up restorāns. Maksas pasākums, biļetes būs pieejamas “Biļešu servisā”.

Alūksnes brīnumi:

14:30-17:00 Alūksnes stacijā – pasākums “Jubilāru gaidot” kopā ar izcilo mūziķi un mākslinieku IGO -meistarklase trauku noformēšanā un dizainā, Igo darbu izstāde un labāko dziesmu koncerts (koncerta īpašais viesis IEVA KERĒVICA). Jubilejas tirdziņš, dejas, dziesmas un izklaides visiem viesiem.

Tiekamies brīnumu piepildītos svētkos!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
"Baroka mūzikas ģēniji" Rundāles pilī Bauskas TIC
Esi aicināts uz Liepājas Simfoniskā orķestra koncertprogrammu Rundāles pilī! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024” Valmieras TIC
31. martā no plkst.10.00-15.00 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024”. No plkst.11.00 svētku koncerts kopā ar pašdarbības kolektīviem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 31.03.2024 Jautrās LIELDIENAS Kandavā Tukuma TIC
31.martā Kandavas Promenādē tiks svinētas Lieldienas ar muzikālu izrādi "Pasaku sargi" pulksten 12:00, pūkaino mīluļu parādi, putnu būrīšu | Skatīt vairāk
,,Higiēna renesansē” Bauskas pilī Bauskas TIC
Bauskas pils rīkotā Senā dzīvesveida skolas nodarbība piedāvā uzzināt, kāda bija higiēnas kultūra renesansē. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.45256305sec.