Aizraujošas skolēnu rudens ekskursijas Gulbenes novadā

Jaunais mācību gads jau rit pilnā sparā. Lai vēl mazliet atcerētos vasaras piedzīvojumus un paspilgtinātu skaistās atmiņas ar citiem aizraujošiem piedzīvojumiem un notikumiem, aicinām skolēnus un skolotājus doties interesantās ekskursijās ar klasi pa Gulbenes novadu!

Kopā ar Gulbenes novada tūrisma uzņēmējiem esam sagatavojuši ekskursiju ideju ceļvedi, piedāvājot skolēnu grupām doties gan pārgājienos, gan velobraucienos, gan arī garākos ekskursiju maršrutos ar autobusu, viesojoties un apmeklējot gan saimniecības un meistardarbnīcas, gan dažādus vides un apskates objektus, gan arī populārus tūrisma objektus.

Ekskursiju ceļvedī ikvienam klašu kolektīvam būs iespēja atrast sev piemērotākās aktivitātes. Varēs izzināt nezināmo, būt radošam, aktīvi izklaidēties, ļauties fiziskām aktivitātēm un arī vienkārši baudīt atpūtu. Plānojot ekskursiju maršrutu, iesakām tajā iekļaut gan zelta rudens baudīšanas pārgājienus, gan vēstures un kultūrvēstures stāstu un tradīciju izzināšanu, gan klases kolektīva saliedēšanas spēles, gan ļaušanos sapņiem par nākotnes profesijām un ieskatu dažādu amata prasmju apguvē un, protams, kārtīga enerģijas lādiņa uzkrāšanu visam mācību gadam!

Ieplānojiet viesošanos izglītojošajā un interaktīvajā centrā “Dzelzceļš un Tvaiks”, kur pavērsies neparastā dzelzceļa pasaule un iespēja to izzināt, darbojoties ar interaktīvām iekārtām. Esot Gulbenes novadā noteikti ir jāpaviesojas un jāizbrauc ar Gulbenes-Alūksnes bānīti, ar kuru lepojas ikviens novada iedzīvotājs. Vēsture nav tikai mācību priekšmets skolā un gadskaitļu un notikumu iegaumēšana hronoloģiskā secībā – tā ir it visur mums līdzās! Tā dzīvo pilīs un muižās, vēsturiskās vietās, muzejos, senlietu ekspozīcijās. Apmeklējiet Gulbenes novada vēstures un mākslas muzeju, iepazīstieties ar G.Cigļa senlietu krātuves dārgumiem Litenē, ļaujieties Stāmerienas pils leģendu izzināšanai! Gulbenes novadā ir dzimuši, dzīvojuši un darbojušies daudzi Latvijā un pasaulē zināmi rakstnieki, mākslinieki, komponisti, aktieri, filosofi, zinātnieki, valodnieki. Kaut nedaudz par viņu dzīvi uzzināt un izstaigāt viņu bērnības takas jums ļaus ekspozīcijas, kas iekārtotas šo cilvēku dzimtas mājās vai arī kultūrvēsturiskā mantojuma centros. Apmeklējiet kordiriģentu brāļu Kokaru ekspozīciju Beļavas pagastā, mākslinieka J.Brektes dzimtas mājas “Saulieši” Lizuma pagastā, Druvienas Veco skolu-muzeju, Lejasciema kultūrvēsturiskā mantojuma un tradīciju centru, kā arī citas vietas, kas ļaus iepazīt šos ievērojamos cilvēkus!

Pavisam neparasta būs jūsu viesošanās “Dilles fashion” darbnīcā Gulbenē, kur varēsiet izmēģināt, kādu krāsu un rakstu nospiedumus uz auduma atstāj dažādi augi, bet Druvienas Latviskās dzīvesziņas centrā varēsiet apgūt ne vien senās tradīcijas un kādu interesantu spēli vai rotaļu, bet arī iemācīties jaunas prasmes. Azarts, uzvaras prieks virmos, spēlējot boulingu Gulbenes boulinga centrā vai arī noskaidrojot veiksmīgāko golfa spēlētāju pļavu golfa laukumā “Siltie” Lizuma pagastā. Dodieties samīļot briedīšus briežu dārzā “Mežsētas” Stradu pagastā vai jaukos lauku sētas dzīvniekus saimniecībā “Dzelzavieši” Stāmerienas pagastā – šeit satiksiet pat meža cūku! Gan saimniecība “Purenes” Beļavas pagastā, gan zirgu stallis “Grantiņi 1” Rankas pagastā aicinās jūs doties aizraujošā izjādē ar zirgiem. Paviesojoties Dabas viesistabā Stradu pagastā, Goda kalnā Jaungulbenes pagastā, Pudeļu dārzā Litenes pagastā, varēsiet apjaust, cik radoši, meistarīgi un idejām bagāti ir Gulbenes novada cilvēki! Ļaujieties rudenīgā dabas skaistuma vērošanai, uzkāpjot Kārtenes skatu tornī Beļavas pagastā vai atpūšoties Pededzes upes zaļajā promenādē Litenē!

Rudens ekskursiju ceļvedi skolēnu grupām var aplūkot šeit: https://ieej.lv/skolenupiedzivojumi! Smelieties idejas, kā aizraujoši  pavadīt labāko dienu rudenī kopā ar klasi Gulbenes novadā! Ceļvedis ir paredzēts individuālai maršruta plānošanai. Lūgums savu viesošanos tūrisma objektos saskaņot, iepriekš sazinoties pa norādītajiem kontakttālruņiem.

Visa informācija par tūrisma un atpūtas iespējām Gulbenes novadā – www.visitgulbene.lv


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Iedvesmojies laivot Bauskas novadā! Bauskas TIC
Ieskaties, kādas ir laivošanas iespējas Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 21.04.2024 Satiec savu meistaru Bauskā 20.un 21.04! Bauskas TIC
Ielūkojies, kādi pasākumi paredzēti Bauskā, pasākuma "Satiec savu meistaru" ietvaros! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.49809194sec.