Idejas skolēnu rudens brīvlaika baudīšanai Gulbenes novadā

Rudens brīvlaiks ir klāt! Kopā ar ģimeni vai draugiem baudiet dažādas aktivitātes un pavadiet aizraujošus brīžus kopā Gulbenes novadā!

Gulbenes novada vēstures un mākslas muzejs skolēnu brīvlaikā katru dienu no plkst. 14:00 līdz 16:00 aicina piedalīties nodarbībā “Mākslinieku iedvesmots”. Būs iespēja gan priecāties par jaunāko tautas lietišķās mākslas studijas “Sagša” 70 gadu jubilejas izstādi “Vizēj’ mani godu dvieļi”, gan arī radoši pavadīt laiku, iedvesmojoties no profesionālu mākslinieku un meistaru darbiem un pildot praktiskus uzdevumus nodarbībā “Mākslinieku iedvesmots”. Vairāk informācijas - www.gulbenesmuzejs.lv

Brīvdienu nedēļā ciemos gaidīs arī Druvienas Latviskās dzīvesziņas centrs. No 25. līdz 28.oktobrim katru dienu no plkst. 11:00 līdz 14:00 skolēni aicināti piedalīties radošajās nodarbībās. Sīkāka informācija un pieteikšanās pa tālr. 22441715, 29465217. Latviskās dzīvesziņas centrs piedāvā pārbaudīt arī savas spējas izlaušanās spēlē “Tradīciju cietoksnis”. Savukārt pārbaudīt ne vien zināšanas, bet arī labi pavadīt laiku kopā ar ģimeni un draugiem vismaz pusotru stundu svaigā gaisā un iepazīt Druvienas muižas apbūves teritoriju varēsi, ja spēlēsi spēli “Druvienas muižas stāsts” mobilajā aplikācijā “Actionbound”.

Kopā ar draugiem un ģimeni nāciet uz izglītojošo un interaktīvo centru “Dzelzceļš un Tvaiks” un, praktiski darbojoties, uzziniet daudz jauna par dzelzceļa pasauli! Centra piedāvājumā ir arī izlaušanās spēle “Perons 13”, kur, risinot āķīgus uzdevumus un sajūtot dzelzceļnieku dzīves senatnes elpu, jāmēģina nonākt līdz mērķim un “izlausties”. Bet ja jūs vilina piedzīvojumi, šonedēļ būsiet gaidīti Gulbenes dzelzceļa stacijā vēlās vakara stundās, lai piedzīvotu mistiskus un pat nedaudz baisus notikumus, piedaloties spēlē “Paspēlēsim paslēpes”. Vairāk informācijas centra “Facebook” profilā “Dzelzcelsuntvaiks”.

Vai zini, cik pieturu ir Gulbenes-Alūksnes bānīša 33 kilometrus garajā maršrutā no Gulbenes līdz Alūksnei un kā tās visas sauc? Izaiciniet sevi un dodieties ģimeniskā izbraucienā, apmeklējot bānīša pieturas! Nokļūšana līdz katrai stacijai būs kā mazs atklājums un reizē prieks par sasniegto galamērķi, līdzīgi kā spēlējot spēli. Vēl lielāku azartu dos iespēja kādā ceļa posmā ieraudzīt pašu braucošo bānīti. Nelielā ceļojuma plānošanai izmanto maršrutu “Ar auto pa bānīša stacijām – no Gulbenes līdz Alūksnei”, ko atradīsi www.visitgulbene.lv maršrutu sadaļā. Savukārt sestdien vēl pēdējo reizi šajā sezonā bānītis ceļā uz Alūksni dosies ar tvaika lokomotīvi “Ferdinands” - izmantojiet iespēju ļauties šim nesteidzīgajam piedzīvojumam un iepazīt Bānīša zemi, lūkojoties pa vilciena logu.

Brīvdienās noteikti vajag aktīvi izkustēties, tādēļ ieplānojiet lāzertaga spēli āra arēnā Litenes pagastā kopā ar “LaserTag Litene” (tālr. 26265623) vai iekštelpās plašajās kādreizējās Šķieneru sporta zāles telpās kopā ar “inTag” (tālr. 26558220).

Lieliska ģimeniska atpūta izdosies, ja dosieties uz briežu dārzu “Mežsētas” Stradu pagastā. Šeit varēsiet izbaudīt jauku pastaigu svaigā gaisā, vērojot skaistos briedīšus, kā arī samīļojot un pabarojot gan briedīšus, gan arī aitas, kazas un viesmīlīgo poniju Pončiku. Tālr. iepriekšējiem pieteikumiem 29104212. Bet dodoties uz saimniecību “Dzelzavieši” Stāmerienas pagastā, varēsiet iepazīt visdažādākos lauku sētas dzīvniekus un sastapt arī meža cūku.

Pozitīvas emocijas noteikti gūsiet, viesojoties saimniecībā “Purenes” Beļavas pagastā un dodoties zirgu izjādē pa ainavisko apkārtni (tālr. 26380967). Jūs gaidīs arī zirgu stallis “Grantiņi 1” Rankas pagastā, kur būs iespēja gan doties ekskursijā pa stalli, gan arī pacienāt zirgus ar kārumiem un, protams, pavizināties! Iepriekšēja pieteikšanās pa tālr. 29936912, 29117854.

Ieplānojiet arī pikniku, baudot rudeni un kopā būšanu! Gulbenes novadā ir daudz ainavisku vietu, kas jūsu piknikam piešķirs pavisam citu “garšu”! Būsiet gaidīti arī Gulbenes novada kafejnīcās, kur atradīsiet arī bērnu ēdienkarti! Rezervējiet kādu naktsmītni – Gulbenes novadā ir pieejams plašs naktsmītņu klāsts! Izraujieties no ikdienas steigas, izbaudiet atpūtu! Piedzīvojiet dabu, kultūrvēsturi, tradīcijas, esiet aktīvi!

Visa Gulbenes novada tūrisma informācija pieejama www.visitgulbene.lv

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024” Valmieras TIC
31. martā no plkst.10.00-15.00 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024”. No plkst.11.00 svētku koncerts kopā ar pašdarbības kolektīviem. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 30.03.2024 Lieldienas | Šokolādes muzejā Pūrē Tukuma TIC
30. martā, pulksten 12:00 Lieldienās Šokolādes muzejā Pūrē ir iespēja uzburt saldu, pārsteigumiem bagātu dienu! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu brīvdienas Liepājā Liepājas reģiona TIB
Gaidot pavasari, Liepāja priecēs ar Lieldienu rotājumiem – svētku olām un čivinošiem putniem, kā arī lielus un mazus aicinās uz svētku pasākumiem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.03.2024 - 29.03.2024 Lielās piektdienas pārgājiens Līgatnē! Cēsu TIC
Aicinām pieteikties atraktīvajam Lielās piektdienas pārgājienam caur Līgatnes mežiem! Gaidāmi pārsteigumi un atrakcijas! | Skatīt vairāk
3 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.49873805sec.