Jauns zīmols Gulbenes novadam

Lai veicinātu Gulbenes novada uzņēmējdarbības un tūrisma attīstību, investīciju piesaisti, kā arī stiprinātu tā atpazīstamību Latvijas un starptautiskā mērogā, tam ir izstrādāta jauna vizuālā identitāte un zīmolvedības un mārketinga komunikācijas stratēģija.

“Mēs vēlamies būt mūsdienīgi, atvērti, uzņēmīgi, radoši, draudzīgi un pievilcīgi visas Latvijas acīs. Zīmola maiņa novadam nozīmē ne tikai jauna logotipa izveidi. Tiek veidota jauna identitāte, kas atspoguļo aktuālās novada vērtības,” par zīmola atjaunināšanas motivāciju stāsta novada pārstāvis pašvaldības vadītājs Andis Caunītis. Un Gulbenes novadam ir patiesi daudz un dažādu vērtību – gan tūrisma apskates objekti, gan kultūrvēsturiskais mantojums un dabas bagātības, gan spēcīgas nevalstiskās organizācijas, lauku saimniecības un vietējie uzņēmumi, piemēram, “Ķelmēni”, “Dimdiņi”, AS “Rankas piens”, “Tālavas sidrs”, mēbeļu ražotne “Avoti”, būvfirmas “RCI” un “Rubate”, mežizstrādes uzņēmumi “Rairu”, “Grantiņi 1” un citi.

Jaunais zīmols Gulbenes novadu Vidzemes, Latvijas un starptautiskā mērogā  pozicionēs kā vietu ar unikālu ritmu, kas virza uz priekšu. Tas vienlaikus ir kā sveiciens vēsturiskajam Gulbenes “dzelzceļnieka gēnam” un kā tālredzīgs skats nākotnē. Zīmola izstrādē iesaistījās gan vietējie iedzīvotāji un uzņēmēji, gan cilvēki ārpus novada, lai kopā novērtētu, ar ko katram no viņiem saistās novads un kāds ir tā raksturs. Radošā aģentūra “Bounce” izstrādāja novada zīmola stratēģiju, logotipu, vizuālo identitāti, saukli, mārketinga komunikācijas stratēģiju un tēla kampaņas konceptu.

“Pašvaldībām ir svarīgi apzināt, pozicionēt un efektīvi komunicēt novada unikālās vērtības atbilstoši mūsdienu tendencēm. Gulbenes novada vērtības trāpīgi apvienojas zīmola idejā ar atslēgas vārdu “uzlāde” – Gulbenes novads uzlādē visus, kas te dzīvo, strādā, viesojas. Vienlaikus novada cilvēku individualitāte, dažādās personības, novada plusi un mīnusi, kas viens otru pievelk un papildina, uzlādē pašu novadu. Un tieši šī pozitīvi lādētā spriedze ir tas, kas palīdz rasties idejām, iespējām, lielajām un mazajām lietām, veiksmīgām sadarbībām un iedvesmojošām sadursmēm, visam tam, kas Gulbenes novadu padara unikālu,” stāsta aģentūras “Bounce” vadītāja Gita Cīrule-Ostvalde.

Par zīmola saukli izvēlēts skanīgais “Te rodas!”. Tā pamatā ir ideja par Gulbenes novadu kā vietu, kur rodas gan iedvesma, idejas, iespējas, gan veiksmīgas sadarbības un iedvesmojošas pretstatu sadursmes. Savukārt logotipa centrālais vizuālais elements loks simbolizē gan ciešo saikni starp Gulbeni kā novada centru un tās novadu, gan arī nemitīgo, ritmisko kustību un mijiedarbību starp elementiem.

Kā norāda Andis Caunītis, “jaunais zīmols ir nepieciešams, lai uzlabotu Gulbenes novada tēlu atbilstoši mūsdienu tendencēm, nostiprinātu novada atpazīstamību Latvijas un starptautiskā kontekstā, popularizētu novada teritoriju un pakalpojumus kā produktu, veicinātu viesu un iedzīvotāju skaita pieaugumu novadā, piesaistītu investīcijas un palielinātu iedzīvotāju lepnumu par savu novadu”.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Skati Bauskas tūrisma objektus Lieldienās! Bauskas TIC
Lieldienu darbalaiks galvenajos tūrisma objektos. | Skatīt vairāk
Latvija
Heršela grupas izstāde “Ciano mistērijas” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 5. marta līdz 14. aprīlim Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma Heršela grupas darbu izstāde cianotipijas tehnikā. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024” Valmieras TIC
31. martā no plkst.10.00-15.00 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024”. No plkst.11.00 svētku koncerts kopā ar pašdarbības kolektīviem. | Skatīt vairāk
Labi būt pavasarī - Bauskas novadā! Bauskas TIC
Izdots jaunais kultūras un tūrisma ceļvedis „Labi būt Bauskas novadā” - aplūko un iedvesmojies brīvdienām! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.958992sec.